2024. április 19. péntek

Karába János 72 éves!

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. április 19.

Karába János_20131030_0004A Ferencváros örökös bajnoka 1942. április 19-én született Budapesten. A Dorogból került a Fradiba, ahol 119 mérkőzésen szerepelt. 1967-ben és 1968-ban a bajnokságot nyert csapat tagja volt, részese volt az 1965-ös VVK győzelemnek.

Karába Jánost egyáltalán nem zavarja, hogy róla elsőre mindenkinek a Manchester elleni második budapesti mérkőzésen lőtt bombagólja jut eszébe.

A fradista góljainak száma mindössze 18, de ha abban az időben létezett volna kanadai táblázat, akkor annak élmezőnyében foglalt volna helyet.

DSCN4169Karába János életének, pályafutásának alakulásáról a Zöld és fehér magazin következő, májusi számában lehet olvasni. Az interjú készítésekor Jánosnak egy kérése volt, szerezzük meg számára Mészáros József: A Fradi New Yorkban című könyvét, mert a saját példányát kölcsönadta, és nem kapta vissza. (A könyv a fotóinak felhasználásával készült.) Az antikváriumokban történt búvárkodás sikerrel járt, a kiadványt születésnapi ajándékként átadtuk. Jó érzés volt örömet szerezni!

Kedves János! Boldog születésnapot! Isten éltesse sokáig erőben, egészségben!

SzB
2014. április 19.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Nekem is az egyik kedvenc Fradis könyvem Mészáros “Dodó” József könyve. Kitűnő labdarúgó, nagyszerű edző volt, aki a könyvben ragyogó jellemzést adott a játékosairól.
    Jani/Jancsi/”Duda”, Isten éltessen sokáig erőben, egészségben!

    Hozzászólás ideje: 2014. április 20. 16:09

  2. Muraközy Tibor írta:

    Isten éltessen “Jan bá”!
    Nekem Karába Janiról a Manchester elleni bombagólja mellett rögtön a “Jan bá” beceneve jut eszembe. Legkisebbik lányom, Bori, a városmajori BSE kosárlabda csarnokban kötött örök barátságot vele.(Bori nyolc éven át játszott a BSE-ben a kilencvenes években, a gyermek csapattól kezdve a “nagy” BSE csapatáig bezárólag,a sok válogatott játékos, mint pédául Balogh Judit, azaz az Európa klasszis, legendás “Bubu” játékos társaként.) Jani volt ugyanis a csarnok büféjének vezetője, a “Jan bá” becenevet is itt kapta a lányoktól. A gyerekek, de a felnőtt csapat játékosai , valamint a törzs szurkolók is nagyon szerették Őt, vidám, szolgálatkész modoráért. Mindenkihez volt egy-egy kedves szava, az esetleges vereségek után vígasztaló szavai rendbe tették a játékosok lelki világát. Igazi csapat ember volt a büfé pultja mögött is, ugyanúgy, mint zöld-fehér mezben, a pályán. Mindíg szeretettel gondolunk rá, az együtt eltöltött esték emléke máig beszédtéma a családunkban. További jó egészséget kívánunk “Jan bá”-nak, még nagyon sokáig maradjon közöttünk. Muraközy Tibor és Családja, Bori külön is sok puszit küld Neki.

    Hozzászólás ideje: 2014. április 21. 09:28

  3. Takács Gábor írta:

    BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, JÁNOS !

    Hát persze, hogy a Manchester elleni bombagól jut nekem is eszembe. Azért kevesen mondhatják el magukról, hogy betaláltak a United kapujába. Ja, “mellesleg” ez egy fontos lépés volt a VVK-döntő felé, amit aztán MEGNYERTÜNK !

    Hozzászólás ideje: 2014. április 24. 16:09

HOZZÁSZÓLÁS