2024. március 29. péntek

Születésnapi, jubileumi köszöntések sora

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. október 23.

DSCN5385A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület Bécsi utcai székhelyén szép eseményre került sor. Labdarúgó csapatunk egykori játékosai közül Friedmanszky Zoltánt a 80., Vépi Pétert a 65., Pogány Lászlót a 60. születésnapja alkalmából köszöntötték.

A születésnaposokat először Nyíri Zoltán, az FTC elnöki tanácsadója köszöntötte a klub és Kubatov Gábor elnök nevében. Kiemelte mindhárom labdarúgónk klubhűségét, ugyanis az élvonalban mindegyikük csak a Fradi zöld-fehér színében szerepelt. Az ünnepeltek az ajándéknak, a névre szóló Fradi-meznek nagyon örültek, legfeljebb méretproblémák lehetnek…

Ezt követően a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke, Takács Tibor és főtitkára, Dölle Zsolt köszöntötte a három jubilálót, akik összesen több mint kilencszáz mérkőzésen játszottak Fradi mezben. Köszöntésük során elhangzott néhány humoros történet gazdag pályafutásukból. Egy-egy réz emléklapot és Fradi címeres bort kaptak ajándékba.

DSC_1127_átméretezveFriedmanszky Zoltánt az FTC Baráti Kör nevében Rudas Ferenc elnök, dr. Springer Miklós alelnök és Hélisz József főtitkár köszöntötte. Átadták az FTC Baráti Kör örökös tagja kitüntető címet tanúsító oklevelet, továbbá a népszerű Frici 80. születésnapjára készített kiadványt, amely az életét, játékosi és edzői pályafutását mutatja be sok képpel illusztrálva.

DSCN5382Ezután a résztvevők megemlékeztek az 50 évvel ezelőtt, 1964-ben bajnoki címet nyert csapatról. Emlékeztetőül a Mészáros József edző által irányított bajnokcsapat játékosainak névsora (a már elhunytak dőlt betűvel): Albert Flórián, Dalnoki Jenő, Fenyvesei József, Fenyvesi Máté, Friedmanszky Zoltán, Galambos Antal, Géczi István, Havasi Sándor, Juhász István, Kökény József, Mátrai Sándor, Novák Dezső, Orosz Pál, Páncsics Miklós, Perecsi Tibor, Rákosi Gyula, Rátkai László, Varga Zoltán, Vilezsál Oszkár. A még élő nyolc labdarúgónk az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület által az 50 éves jubileumra készített emléklapját vehették át. A közös fotózás közben szépen zengett a Fradi induló!

DSC_1054_átméretezveEzt követően a jelenlevő játékostársak (Friedmanszky Zoltán esetében az egykori játékosok is) kötetlen beszélgetés közben koccintással köszöntötték az ünnepelteket. A köszöntötteken kívül jó volt együtt látni ennyi kiváló volt játékost: Rudas Ferenc, dr. Fenyvesi Máté, Galambos Antal, dr. Géczi István, dr. Juhász István, Ihász Kálmán, Rátkai László, Horváth László, Németh Miklós, Kű Lajos, Szőke István, Mucha József, Rab Tibor, Telek András. (Remélem, senkit nem hagytam k a felsorolásból…)

Emlékezetes összejövetel volt! Isten éltesse az ünnepelteket és a Fradi család minden tagját! Hajrá Fradi!

SzB
2014. október 22.

2014. december 4-én az Iparművészeti Múzeum aulájában került sor Ferencváros Napjának megünneplésére. Az ünnepség keretében a 80. születésnapját nemrég ünneplő Friedmanszky Zoltán, az FTC volt kiváló labdarúgója és edzője Polgármesteri Elismerő Oklevelet vehetett át dr. Bácskai János polgármestertől. A Fradi ikonjának külön gratulált az eseményen személyesen résztvevő Tarlós István főpolgármester is. Mi is szívből gratulálunk a megérdemelt elismeréshez!

 
DSCN5992

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. lacimadár írta:

    Istenem … ma ennyi klasszis egy VB-döntőn jön össze … de mi, büszke magyarok, mindig “nagyok” voltunk értékeink pazarlásában …

    Hozzászólás ideje: 2014. november 3. 22:31

  2. Horváth Gusztáv írta:

    Hát, Balázs, irígyellek!
    hg

    Hozzászólás ideje: 2014. november 7. 23:31

HOZZÁSZÓLÁS