2024. március 19. kedd

Fradi-Újpest Baráti Körben

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2015. április 13.

Egy nappal az FTC-Újpest bajnoki mérkőzés előtt, egy budapesti vendéglőben sportbaráti találkozóra jöttek össze az FTC Baráti Kör és az UTE Baráti Kör vezetői és törzstagjai. A hangulatot fokozandó csatlakoztak hozzájuk zöld-fehér éslila-fehér érzelmű előadóművészek is.

DSC_7918_átméretezveA találkozó célja a kölcsönös ismerkedésen, a jó hangulatú együttléten túl elsősorban az volt, hogy a két baráti kör a másnapi mérkőzés elött demonstrálja, hogy nem ellenségként, hanem – Mészáros Józsefet idézve – “nemes ellenfélként” tekintsenek egymásra.

DSC_7967_átméretezveA rendezvény háziasszonya Paor Lilla, a Hatoscsatorna tévécsatorna műsorvezetője volt, fellépett Zana József és Koós János. A kivetítőn folyamatosan peregtek a két csapat régebbi mérkőzéseinek emlékezetes jelenetei, amelyekhez a jelenlévő Hajdú József, Szentmihályi Antal és Szőke István fűzött szóbeli kiegészítéseket.

DSC_7940_átméretezveA törzstagok mellett az FTC Baráti Kört Hélisz József főtitkár, Takács Tibor elnökségi tag, Lóránt Sándor felügyelő bizottsági elnök, az UTE Baráti Kört pedig Somos András tiszteletbeli elnök és Borsche Gábor elnök képviselte. Jelen volt és köszöntőt mondott Lányi Zsolt az Újpest tiszteletbeli elnöke.

DSC_7951_átméretezveHélisz József a köszöntője után a Baráti Kör nevében megajándékozta Borsche Gábort az FTC Baráti Kör jelvényével, valamint a többi újpestit a Baráti Kör ezévi kártyanaptárával. Borcshe Gábor kitűzte mellére a jelvényt és köszöntője után egy, erre az alkalomra palackoztatott és feliratoztatott nagy üveg vörösborral viszonozta az ajándékot.

DSC_7923_átméretezveA jó hangulatú találkozó késő este azzal ért véget, hogy a résztvevők kifejezték abbéli reményüket, hogy más alkalommal is találkozni fognak, ezen túlmenően mindig a kölcsönös tisztelet és a sportbarátság jegyében fognak egymáshoz viszonyulni, a mérkőzéseken szurkolni, kerülve minden olyan megnyilvánulást, ami az ellenfelet sérti és nem való sportpályára, nem méltó sportemberekhez.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

4 hozzászólás

  1. helios írta:

    Öröm volt olvasni erről a baráti hangulatú összejövetelről.Példát jelenthetne azoknak a szurkolóknak nevezett,de gyakorlatilag bajkeverőknak, akik nem saját csapatuk kedvéért mennek ki a stadionokba, hanem az ellenfél becsmérléséért, gyalázásáért.Hiszen ha nem lenne ellenfél, vajon kivel játszanánk?Szomorú volt látni és hallani a vasárnapi derbin is az Újpest szidalmazását, akik nem szolgáltak rá arra.Pedig a Tábor nem is jelent meg.Akkor úgy néz ki, nemcsak ők vetik el a súlykot a viselkedésükkel.
    Jó volna erről őszintén beszélni és tenni valamit a változás érdekében.

    Hozzászólás ideje: 2015. április 14. 14:35

  2. Zsili írta:

    Nagyon üdvözlendő a két Baráti kör ilyen jellegű összejövetele, mert az mégis csak eléggé furcsa, hogy egy futballmeccs miatt kommandósoknak kell ellepni Budapest utcáit Újpesttől a Ferencvárosig.

    Hozzászólás ideje: 2015. április 17. 10:37

  3. Jozsó írta:

    Nagyon helyesnek tartom, hogy a két baráti kör felvette a kapcsolatot egymással.

    Jó volna, ha egy magyar bajnoki labdarúgó mérkőzés nem szólna másról csak a sportról.

    Akkor talán a baráti körök vezetői egyszer pl. egy V.I.P. szektorban is együtt lehetnének a meccs alatt, nemcsak az előző napon egy vendéglőben.

    Hozzászólás ideje: 2015. április 17. 11:01

  4. Kinizsi írta:

    Meglepő, de a legkorrektebb összefoglaló a 2:0-ás győzelmünkről az Újpest honlapján volt…

    Hozzászólás ideje: 2015. április 18. 14:12

HOZZÁSZÓLÁS