2018. január 18. csütörtök

Baráti körök barátkozása

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. február 3.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) januári összejövetelén, dacolva a hideggel és az ónos esővel, sokan jelentek meg. A program szomorú eseménnyel indult. Dr. Springer Miklós elnök javaslatára a megjelentek egyperces néma felállással emlékeztek az olaszországi autóbusz tragédia áldozataira, valamint a közelmúltban elhunyt dr. Torgyán Józsefre, az FTC egykori elnökére és Krisztel Imrére, a népszerű Szigi bácsira, az FTC jégkorong szakosztályának egykori technikai vezetőjére. 

Ezt követően Hélisz József főtitkár vette át az összejövetel levezetését. Üdvözölte a meghívott vendégeket, Borsche Gábort, az UTE Baráti Kör elnökét, valamint Stern Pétert, az MTK Baráti Kör Egyesület elnökét.

Ezúttal, a szokásostól eltérően, születésnapi köszöntéssel kezdődött a rendezvény. Dr. Springer Miklós ezen a napon töltötte be 89. életévét. Az FTC BK ajándékát, a „Volt egyszer egy Népstadion” című, több sportoló által dedikált könyvet Takács Tibor, elnökségi tag adta át az ünnepeltnek. Borsche Gábor egy üveg itallal, Stern Péter pedig egy, az FTC, az MTK és az UTE gravírozott emblémájával díszített plakettal köszöntötte Miklós bácsit.

Ezt követően a két meghívott vendég, majd Hélisz József főtitkár ismertette az általuk vezetett baráti kör céljait, tevékenységét, tagsági rendszerét, az anyaegyesülettel való kapcsolatát. Hangsúlyozták a három legnagyobb tradícióval bíró klub kiemelkedő szerepét a magyar sportéletben, a kölcsönös tisztelet, a békés egymás mellett élés fontosságát. Javasolták a három baráti kör rendszeres kapcsolatát, a közös rendezvények szervezését, amelyre eddig is volt példa.

Dr. Springer Miklós emlékeztetett arra, hogy édesapja, ifj. dr. Springer Ferenc milyen fontos feladatának tartotta a három nagycsapat, a Ferencváros, a Hungária és az Újpest közötti ellentét feloldását, a békés hangulat létrehozását. Brüll Alfréddal és Aschner Lipóttal „gentleman agreementet” kötött, megállapodtak, hogy egymástól, a másik hozzájárulása nélkül, nem igazolnak, nem csábítanak el játékost. Erre jó példa Sebes Gusztáv, illetve Lázár Gyula egyesületváltásának meghiúsulása.

Végezetül közleményekre került sor:

 • Február 4-én Tapolcán kerül sor a III. Novák Dezső utánpótlás emléktornára, a Csermák József Rendezvényközpontban, 8 órai kezdettel;
 • Február 12-én 10 órai kezdettel rendezik meg a Szokolai László javaslatára létrejövő jótékonysági célú öregfiúk kettős rangadót az FTC, az Újpest, a Honvéd és az MTK csapatainak részvételével. A bevétel teljes összegét a veronai buszbaleset elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és a balesetben megsérülteknek ajánlják fel.
 • Február 14-én 10 óra 30 perckor a Bazilikában lesz dr. Torgyán Józsefnek, az FTC egykori elnökének, a gyászmiséje és búcsúztatója.
 • Március 18-án Miskolcon rendezik meg a 2. Bánka-Rakaczki jótékonysági emléktornát a szurkolói közösségek csapatainak részvételével.

A következő összejövetel időpontja: 2017. február 28.

SzB
2017. január 31.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

 1. Öreg fradista írta:

  Örömmel olvastam a beszámolót. Ma, amikor a sportban – és nemcsak abban – gyűlölködő szekértáborok gyalázzák egymást, nagyon felemelő arról olvasni, hogy az ellenfelek nemcsak leülnek egymással, hanem a kölcsönös tisztelettel eszmét is tudnak cserélni.

  Hozzászólás ideje: 2017. február 4. 16:55

 2. L.I. alias kispufi írta:

  Csatlakozom. Üdvözlet a nemes ellenfeleknek.
  Mikós bácsi pedig fogadja sokunk szívből jövő jókívánságait a jeles évforduló alkalmából!

  Hozzászólás ideje: 2017. február 7. 09:39

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Utánpótlás Híradó 2.

  Bejegyzés ideje: 2011. augusztus 28.
  Szerző: Simon Sándor

  A negyedik blog…

  Bejegyzés ideje: 2010. január 19.
  Szerző: Simon Sándor

  Beszélgetés Fitos Lászlóval

  Bejegyzés ideje: 2010. május 21.
  Szerző: tibu1

  Szokolai Lászlót köszöntjük a születésnapján

  Bejegyzés ideje: 2009. március 24.
  Szerző: Simon Sándor

  A Fradi ereje

  Bejegyzés ideje: 2010. december 21.
  Szerző: Simon Sándor