2024. március 19. kedd

Születésnapi köszöntések

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. március 8.

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület közös szervezésében születésnapi köszöntésekre került sor.

Dr. Hammerl László olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója február 15-én ünnepelte 75. születésnapját. Dr. Nébald György, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke köszöntötte és ajándékozta meg az ünnepeltet. Sportolói és sportvezetői munkáját felesége, Joó Éva, a világbajnok és többszörös Európa-bajnok feleség méltatta. Dr. Hammerl László elmondta, hogy a sportlövő szövetségben befejezte a tevékenységét, most már „csak” figyelemmel kíséri a sportág eredményeit. A Hammerl házaspár az utánpótlásról is gondoskodott, a rendezvényen megjelent fiúk, Soma, korosztályában már érmes.

Ezt követően a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület nevében Dölle Zsolt köszöntötte Kubatov Márkot 80. születésnapja alkalmából. Kubatov Márk évtizedeken keresztül volt a Fradi labdarúgó utánpótlásának intézője. Munkásságát Kaszás Pál méltatta, aki elmondta, hogy nekik, edzőknek, milyen óriási segítség volt, hogy az adminisztrációs munkát Márk bácsi levette a vállukról.

A következő ünnepelt Gál Henrik a Fradi egykori Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki helyezett birkózója volt, aki március 5-én töltötte be 70. életévét. Dölle Zsolt számára is átadta az emléklapot és az ajándék bort. A Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Farkas Tibor a „kis nagy ember” sikereit felsorolva kiemelte, hogy a népszerű Heni azon kevesek közé tartozik, aki mindkét fogásnemben sikereket ért el.

Az ünnepeltet a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Varga János olimpiai bajnok birkózó is köszöntötte, akivel, noha nem egy súlycsoportban versenyeztek, edzéseken sokat „gyúrták” egymást.

Végezetül a nem kerek születésnapos, de a rendezvény napján 76 éves olimpiai bajnok labdarúgó, Ihász Kálmán is fogadta a gratulációkat.

A rendezvényen több olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki versenyeken sok kiváló eredményt elért sportoló, barát, szurkoló vett részt és köszöntötte az ünnepelteket.

SzB
2017. március 6.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Gratulálok az ünnepelteknek, különösen a két kiváló fradistának! Jó egészséget, boldogságot, sok Fradi-sikert kívánok!

    Hozzászólás ideje: 2017. március 8. 10:44

HOZZÁSZÓLÁS