2024. március 19. kedd

Mátrai Sándorra emlékeztünk

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. május 29.

Már 15 éve, hogy Mátrai Sándor nincs közöttünk! Ebből az alkalomból szervezett megemlékezést az FTC Baráti Kör (FTC BK) a Groupama Aréna 27. számú, Mátrai Sándorról elnevezett skyboxánál.

Hélisz József, az FTC BK főtitkára méltatta a kiváló játékos pályafutását, eredményeit. A nagyszénási születésű, majd Orosházán a Táncsics Mihály Gimnáziumban tanuló és a helyi egyesületben atletizáló fiatalember póttagja volt a helsinki olimpián résztvevő 4×100 méteres váltócsapatnak. Az olimpia után került az akkor Bp. Kinizsire keresztelt FTC atlétika szakosztályába, majd 1953-tól a labdarúgó csapatába. A rendkívül sikeres pályafutását jellemző számok: 1953 és 1967 között 555 mérkőzésen szerepelt a Kinizsiben/Fradiban, ezalatt háromszor volt bajnok-, egyszer MNK-győztes csapat tagja, ő volt a VVK-győztes együttes csapatkapitánya. A magyar válogatottal három világbajnokságon vett részt, tagja volt az 1964-ben Eb-bronzérmet szerző nemzeti tizenegynek. 81 válogatottságával hosszú időn keresztül Fradi rekorder volt (Gera Zoltán előzte meg az utóbbi években).

A megemlékező szavak után az FTC BK képviseletében dr. Springer Miklós elnök és dr. Géczi István, az egykori játékostárs, a népes orosházi küldöttség nevében Hegedűs Béla és Mátrai Sándor özvegye, Mátrainé Micskó Ágnes, az FTC részéről Tobak Csaba az FTC Múzeum vezetője helyezte el a megemlékezés virágait a skybox falánál.

Az egykori kiváló játékosunkról sok barát, játékostárs és szurkoló méltó módon emlékezett meg.

A megemlékezés a Fradi induló eléneklésével ért véget.

SzB
2017. május 29.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS