2024. március 19. kedd

Bemutatkoztak az FTC Baráti Kör elnökségének új tagjai

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. november 5.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) októberi összejövetelét dr. Springer Miklós elnök távollétében Takács Tibor alelnök nyitotta meg. Elmondta, hogy Miki bácsi egészségi állapota miatt nem tud részt venni a találkozón, de mindenkit szeretettel üdvözöl.

Az összejövetel elején egyperces néma felállással emlékeztünk meg a legutóbbi találkozásunk óta elhunyt fradistákról, Aradszky László táncdalénekesről, Szőke Kató kétszeres olimpiai bajnok úszónkról és Szever Jánosról, a mindenki által Johnnyként ismert szurkolótársunkról, aki 1992-ben elkészítette és magára húzta a zöld sas jelmezét. Takács Tibor beszámolt arról, hogy Albert Flórián halálának 6. évfordulóján megkoszorúzták a síremlékét az Óbudai temetőben.

Ahogy arról az FTC BK október 7-i rendkívüli küldöttgyűléséről szóló beszámolónkban már tájékoztatást adtunk, az FTC BK elnöksége megújult. Az új 10 tagú elnökségben dr. Springer Miklós elnök, Takács Tibor alelnök jogfolytonosan maradt meg, a további nyolc tagot a küldöttgyűlés résztvevői választották meg.

Ezúttal az új tagok bemutatkozására került sor. A három, egykori kiváló játékos, Martos Győző alelnök, Mucha József titkár és Szokolai László elnökségi tag pályafutását nem kellett különösebben bemutatni. Hasonlóképpen ismert Kaszás Pál korábbi tevékenysége az FTC-ben. Miskolczi József a korábbi elnökségnek is tagja volt, ő a www.tempofradi.hu honlap és a Tempó Fradi Alapítvány munkájában való részvételről ismert. Horányi Ervin régi FTC BK tag, aki a Hungarolada vezérigazgatójaként jelentős támogatást adott a Fradinak, Nagy Béla könyveinek kiadásához. Prohászka János régi fradista családból származik, Fradi-szeretetét átültette fiaiba és unokáiba is. Gabrovitz Zoltánnal kapcsolatban elég annyit megemlíteni, hogy nagyapja volt, prágai tapasztalatai alapján, a FTC megalapításának ötletgazdája. Hagyományápoló nagynénjének köszönheti fradista elkötelezettségét.

Valamennyi új elnökségi tag megköszönte a tagság bizalmát és ígéretet tettek arra, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek az FTC BK tevékenységének folytatása, tartalmasabbá tétele érdekében.

Ezt követően Kaszás Pál főtitkár beszámolt arról, hogy az összejövetelt megelőzően elnökségi ülést tartottak, amelyen meghatározták a következő két hónap feladatait. Legfontosabbnak tartják, hogy az átadás-átvétel hiánytalanul megtörténjék. Ezt követően elkészítik a munkatervet és a költségvetést. A munka hatékonyabbá tétele, a feladatok megosztása érdekében öt munkabizottságot hoztak létre. Újdonságnak számít a szponzori bizottság létrehozása, amelynek feladata lesz az FTC BK tevékenységét segítő támogatók megkeresése lesz.

A hozzászólók közül Vincze Géza az Alapszabály szerinti működésre hívta fel a figyelmet, Kis Imre a pénzügyi szabályozás kidolgozását szorgalmazta, Havasi Mihály pedig az előző vezetőség munkájának az elismerését, megköszönését tartotta illendőnek. Lóránt Sándor, a felügyelő bizottság elnöke is a jogszabályok és az Alapszabály szerinti működés fontosságát hangsúlyozta. Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője a hagyományok ápolása terén biztosította az új elnökséget a múzeum munkatársainak támogatásáról.

Az elnökség megköszönte a hozzászólásokat, s várja a működésre vonatkozó további javaslatokat.

A következő összejövetel időpontja: 2017. november 28. (kedd), 16 óra.

SzB
2017. október 31.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

4 hozzászólás

  1. Kollar Tibor írta:

    Nagyon , gratulalok ,sok erot a munkahoz……..

    Hozzászólás ideje: 2017. november 13. 18:41

  2. GABROVITZ ZOLTÁN írta:

    Szép napot! annyival kiegésziteném,hogy a Gabrovitz nevet mint olvsható “TZ”-vel
    irják. köszönettel,Gabrovitz Zoltán

    Hozzászólás ideje: 2017. november 29. 10:38

  3. Simon Sándor írta:

    Köszönöm az észrevételt, természetesen javítottam. Elnézést a hibáért!

    Hozzászólás ideje: 2017. november 29. 15:57

  4. GABROVITZ ZOLTÁN írta:

    Köszöntem szépen.

    Hozzászólás ideje: 2017. december 1. 11:28

HOZZÁSZÓLÁS