2024. március 19. kedd

120 év gólkirályai

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2019. május 3.

Az FTC 120. születésnapja alkalmából rendezendő ünnepségsorozat első állomásaként 120 év gólkirályai című tematikus kiállítás nyílt a Fradi Múzeumban. Volly György, a klub kommunikációs igazgatója nyitotta meg a rendezvényt.

Pokorny József, Schlosser Imre, Takács II József, Toldi Géza, dr. Sárosi György, Deák Ferenc, Friedmanszky Zoltán, Albert Flórián, Nyilasi Tibor, Dzurják József, Igor Nyicsenko, Böde Dániel. Micsoda névsor! 12 fradista gólkirály 25 gólkirályi címmel!

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum igazgatója elmondta, hogy a tárlaton részben a gólkirályok, illetve a családtagjaik által felajánlott személyes tárgyak, részben az Ausztráliában élő Badonszki Imre magángyűjteményéből kölcsönbe kapott relikviák láthatók, közülük 22 tárgyat most először láthat a közönség.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy a 120 éves egyesület az első hazánkban, amelynek labdarúgói a 30. bajnoki cím elnyerésével elérték, hogy a címer fölé felkerülhet a harmadik csillag. Reményét fejezte ki, hogy a hátralevő három bajnoki mérkőzés után a Fradi fogja adni az újabb gólkirályt is.

Az ünnepélyes megnyitón a korábbi gólkirályok közül megjelent Friedmanszky Zoltán és Nyilasi Tibor is, de jelen volt több egykori kiváló labdarúgó, így: dr. Fenyvesi Máté, Rákosi Gyula, Fenyvesi II József, Szűcs Lajos, Horváth László, Mucha József, Keller József, ifj. Albert Flórián és Telek András.

A kiállítás 2019. december 31-ig látogatható.

SzB
2019. április 30.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Horváth Gusztáv írta:

    Barátom!
    Tudom, nem könnyű, de kéne a képek alá aláírás! Én megismerem Fricit, tán másokat is, mert megmutattad, de a többiek, kortárasaink?
    Amúgy, időnként rákattintva honlapotokra, megérdemelne nagyobb nyilvánosságot.
    Elismerésem!
    Horváth Gusztáv

    Hozzászólás ideje: 2019. június 18. 12:20

HOZZÁSZÓLÁS