2024. március 19. kedd

Gazdag program egy kis meglepetéssel

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2019. május 3.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) áprilisi összejövetelén Bálint László elnök üdvözölte a megjelenteket, majd ismertette a következő hónap fontos eseményét, a közgyűlést és annak tervezett napirendi pontjait. Felhívta a figyelmet arra, hogy a közgyűlésen csak a rendes tagok, azaz a rendezett tagdíj befizetéssel bíró személyek vehetnek részt. A közgyűlés pontos időpontjáról és helyszínéről, valamint a napirendi pontokról a honlapon, illetve e-mailben értesítik a tagokat.

Ezután egy kis meglepetés következett. Az elnökségi asztalon fehér lepellel letakart tárgyat Böröczki Tamás, kisbéri lelkes tagunk, bérletes szurkolónk leplezte le. Gyermekei iskolájában pályázatot írtak ki, melynek keretében újrahasznosítható csomagolóanyagokból kellett a pályázóknak madarat készíteni. A Fradi érzelmű családnál adódott a gondolat, mintázzuk meg a Fradi-sast. Hogy ez mennyire sikerült a Böröczki családnak, azt a mellékelt képek igazolják, de a jelenlévők elismerő tapsa is.

Ezt követően Bálint László bemutatta az FTC BK egyik szponzorának, a Raiker Kft.-nek ügyvezető igazgatóját és tulajdonosát, Horváth Zoltánt. Vendégünk rövid tájékoztatást adott cégük tevékenységéről. A Raiker Kft. Budapest és Pest megye meghatározó horeco beszállítója. Új fogalommal ismerkedtünk meg. A horeco mozaikszó az angol hotels, restaurants és cofes szavak kezdőbetűiből adódik, ami azt jelenti, hogy a cég a szállodákat, éttermeket és kávézókat látja el italárukkal. Szponzorunk ismertette az FTC BK tagjainak kedvezményes vásárlási lehetőségét, annak módját.

A szakosztályok bemutatása keretében ezúttal a birkózás volt a soron. Meghívott vendégünk Sike András olimpiai bajnok birkózó, az FTC birkózó szakosztályának vezetője, a kötöttfogású szakág szövetségi kapitánya volt. Elmesélte, hogy gyermekkorában a foci és a birkózás jelentette számára a fő szórakozást. Végül azért döntött a birkózás mellett, mert amikor lement az Egri Vasasba focizni, alacsony termete miatt nem vették be a játékba. Így lett 1977-től az Eger SE birkózója. Sorra nyerte a korosztályos versenyeket. Továbbfejlődése érdekében Budapestre költözött, és 1982 januárjában átigazolt – természetesen – a Fradiba. Azért természetesen, mert 1975-től, az FTC KEK-döntős szereplésétől vallja magát fradistának. Még ebben az évben, ifistaként, tagja volt a csapatbajnoki aranyat nyert csapatnak. 1983-ban a junior vb-n bronz-, az IBV-n ezüstérmet szerzett. 1985-től vett részt a felnőtt világversenyeken. Pályafutása legnagyobb sikerét az 1988. évi szöuli olimpián érte el, kötöttfogásban 57 kg-ban olimpiai bajnok lett. További gazdag eredménylistája: két vb-bronz, 1-1 Eb-ezüst és –bronz, hatszoros magyar egyéni és négyszeres csapatbajnok. 1995-ben hagyta abba a versenyzést. A korábban megszerzett edzői oklevelét csak 1998 végétől kezdte el hasznosítani a Fradinál. 2015-től a magyar kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya. Ettől kezdve nem edzőként, hanem szakosztályvezetőként tevékenykedik a zöld-fehéreknél. Szó esett még a tanítványairól, a sikertelen olimpiai és világbajnoki szereplésről, a sok bírói „tévedésről”. Bízik abban, hogy a magyar birkózás nemzetközi diplomáciai kapcsolatának javulása következtében a bíráskodás téren is pozitív változás lesz. Sike András beszélt a Fradi birkózó szakosztály csarnokhiányáról. Reményét fejezte ki, hogy a Fradi város megvalósulása lényeges pozitív változást fog eredményezni a körülményekben és az eredményekben is. Végezetül az utánpótlással kapcsolatban problémaként említette meg az egyre népszerűbb, anyagilag vonzó küzdősportok csábító hatását. A derűs, őszinte előadás nagy tapssal zárult.

Ezt követően az FTC BK elnöksége – külföldi utazása miatt – utólag köszöntötte Dr. Duda Attilát 80. születésnapja alkalmából.

A következő összejövetel időpontja: 2019. május 28.

SzB
2019. április 30.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. zsili írta:

    Az örömteli születésnapi köszöntés mellett ne felejtkezzünk el egy szomorú eseményről sem: április 7-én volt 5 éve, hogy Henni Géza itt hagyott bennünket.

    Hozzászólás ideje: 2019. május 8. 18:44

HOZZÁSZÓLÁS