2024. március 19. kedd

Becsöngettek…

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2019. szeptember 26.

A hosszú nyári szünet után ismét találkoztak az FTC Baráti Kör (FTC BK) tagjai. Bálint László elnök beszámolt a társaság gazdálkodásáról. Az FTC BK jól gazdálkodott, a pénzügyi tartalékokhoz nem kellett hozzányúlni, az év hátralevő részének eseményeire a pénzügyi fedezet biztosított.

Két kerek születésnapos tagtárs köszöntésére került sor. Gabrovitz Zoltán a 70., Fischer Sándor a 65. születésnapja alkalmából kapott emléklapot.

 

 

Az összejövetel meghívott vendége dr. Szívós István egykori olimpiai- és világbajnok vízilabdázó volt, aki beszámolt sportolói pályafutásáról, jelenlegi életéről. Tizenkét éves korában kezdett el vízilabdázni a Ferencvárosban, ahol két-két bajnoki arany- és ezüst-, valamint egy bronzérem, három kupagyőzelem megszerzésének részese volt. Miután 1968-ban felvették a SOTE fogorvosi szakára, átigazolt az OSC-be. 1980-ig terjedő aktív pályafutásának ezt a korszakát egy-egy olimpiai arany- és bronz-, illetve egy ezüstérem minősíti. Az OSC színeiben hét bajnoki, két kupagyőztesi és két BEK-győztesi címet szerzett. Visszavonulása után a Medicor OSC technikai vezetője lett, majd 1983-ban visszatért nevelőegyesületéhez, ahol 1990-ig edzőként dolgozott. 1991 és 1998 között az FTC ügyvezető elnöke volt, tevékenysége idején a klub huszonegy bajnoki címet szerzett, a labdarúgók sikerei közé kiemelkedett a 16 csapatos BL-csoportkörbe való kerülés. Lemondása után a KSI szakágvezetője lett, jelenleg is ott dolgozik mintegy 250 gyerekkel. Büszkén említette meg, hogy a mai férfi vízilabda-válogatott keretéből hatan a KSI-ben kezdtek. Fogorvosi munkáját befejezte. Figyelemmel kíséri az FTC különböző szakosztályainak eredményeit, mérkőzéseit.

Ezt követően Tobak Csaba, az FTC BK főtitkárának bejelentései következtek:

– Az Albert Alapítvány értesítése alapján még kaphatók az Albert emlékérmek.

– A tagok kérésére, megkésve bár, de hamarosan átvehető lesz az FTC BK kártyanaptár Cikkely Boldizsárnál.

– Kispéter Mihály születésének 100. évfordulója alkalmából október 9-én 11 órakor koszorúzás lesz a Farkasréti temetőben levő sírjánál.

– Az FTC BK következő összejövetelének időpontja: október 29.

 

SzB
2019. szeptember 24.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS