2024. március 29. péntek

Kedves Olvasók!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. február 2.

Az FTC Baráti Kör támogatásával, mint az egyesület viszonylag új tagjai, igen nagy örömmel készítjük ezt az oldalt.

Célul tűztük ki szeretett klubunk, a Ferencvárosi Torna Club értékeinek bemutatását, hagyományainak ápolását, a fradizmus eszméjének továbbvitelét. Hála Istennek, van mit bemutatni!

Az oldalt úgy igyekszünk szerkeszteni, hogy azt ne az információk frissessége vezérelje, itt minden információ hosszú életű, van amelyik egyenesen örök. Minden bejegyzést el lehet érni a fejléc alatti információs sáv használatával, ahonnan kategorizáltan lehet a konkrétumokhoz eljutni. De ugyanígy használható a jobb oldalon található oszlop, ahol egyes részeket (tipikusan az interjúkat és az évfordulókhoz köthető köszöntőket) külön kiemelünk.

Jelenlegi kategóriáink:
– Beszélgetések: a Fradi élő legendáival, a közel- és távolabbi múlt kedvenceivel beszélgettünk, a Fradiról, sikereikről, élményeikről.

– Születésnapok, évfordulók: folyamatosan figyelemmel kísérjük a “fradinaptárt”, megemlékezünk a születésnapokról, régebbi – már eltávozott – legendáinknál pedig a halálozási évfordulókról.

– Játékosok: lexikális formában meg kívánjuk jeleníteni a Fradiban valaha is pályára lépett játékosok adatait.

– A Fradi dicső múltja: egy sorozat, amely 1901-től, a magyar bajnoki rendszer kezdetétől a napjainkig dolgozza fel az FTC labdarúgó csapatának eredményeit.

– In memoriam Nagy Béla: a klub történetének legendás írójára könyveinek bemutatásával emlékezünk.

Ezek a kategóriák természetesen folyamatosan bővülnek, de újabb kategóriákban is gondolkodunk:
– Rövidesen elkezdjük a Fradi pályáinak bemutatását a Soroksári úti őspályától, az 1911-es Üllői úti stadionon át a jelenlegi Albert Stadionig, sőt a jövő stadionjának terveit is folyamatosan közzétesszük.

– Tervezzük a Nagy Béla Múzeum anyagainak teljeskörű digitalizálását.

– A rég- és közelmúlt kedvencei után feltérképezzük a jövőt is, kik lehetnek majd az új kedvenceink.

– És mivel az FTC nem csak a fociból áll, a többi szakosztály életébe, történetébe is betekintést szeretnénk adni.

Ezek az elképzeléseink. Kérjük és várjuk a Kedves Olvasók véleményét, ötleteit, hogy azokat a lehetőségeinkhez képest minél teljesebben meg tudjuk valósítani. Erre a célra lehet használni a jobb oldalon található email címet vagy akár az ezen cikk alatt megnyíló hozzászólásmezőt is. Mindent figyelemmel el- és átolvasunk, mert a célunkat csak együtt érhetjük el. Hisszük, hogy a Fradinak nem csak a múltja dicsőséges, sok-sok Fradi-szív együttdobbanásával fényesedhet a jelene és még szebb lehet a jövője. Mindez az eredeti hármas jelszó, az Erkölcs, Erő, Egyetértés jegyében.

Fradista üdvözlettel, a szerkesztők nevében:

Simon Sándor

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS