2024. április 19. péntek

Másoknak is gratulálunk!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. május 31.

dragoner_2008davison-bobbyAhogy azt már tegnap is tudattuk, elkészült az adattárunk. Ebben böngészve érdekes statisztikai adatokra bukkanhatunk. Iyen volt a Lipcsei Péter eredménysorát is közzétevő cikkünk. És ilyen lesz ez is! Találtunk még olyan embereket a csapatunkban, akiknek méltán kijárhat a gratuláció.

Nézzük először Dragóner Attilát!

1. Neki (Lipcseihez hasonlóan) is gratulálunk a május 25-én megszerzett UEFA “A-licences” edzői okleveléhez, amelyet azonban remélünk, hogy még egy ideig az íróasztalfiókban őriz.

2. Íme az adattárból Dragóner Attila feldolgozott adatsora, először a Fradiban játszott hivatalos (tétmérkőzéseket) tekintve:

147 NB I-es mérkőzés
70 NB II-es mérkőzés
23 Magyar Kupa mérkőzés
2 Ligakupa mérkőzés
2 BL mérkőzés
16 UEFA Kupa mérkőzés
———————————————-
Összesen 260 mérkőzés, azaz 10 mérkőzéssel korábban (az idei NB II-es szezon 12. fordulójában a Baktalórántháza elleni hazai mérkőzésen játszott 250-edszer tétmérkőzést a Fradiban). Ez is megér egy gratulációt!

Lipcsei Péter esetében (joggal) megemlékeztünk a 400-ik bajnoki mérkőzéséről. Akkor ennek a fele is említésre méltó! Attila most 217-nél tart, azaz 17 meccset kell visszaszámolnunk, hogy megtudjuk, mikor ünnepelhettük volna idejében. Nos, ez a mérkőzés még a tavalyi szezon zárómérkőzése volt, 2008.06.01-én Baktalórántházán (úgy tűnik ez a kisváros vonzza a fradista jubileumokat, hisz Attila már említett meccsén kívül Péter is ott ünnepelte a 400-ik bajnokiját).

3. A gólok számában Attila egyelőre nem tart jubileumnál, ám a mérkőzések számát érdemes tovább vizsgálnunk. Nézzük meg a Ferencvárosban díjmérkőzésen pályára lépések számát is. A külföldi csapatokkal vívott barátságos találkozók tekintetében ez 38 találkozót jelent, míg a hazai ellenfelekkel játszott, említést érdemlő meccseknél további 4-et, azaz összesen 42 mérkőzést. 260 + 42 = 302, azaz Attila itt is átlépett (számításaink szerint Szolnokon) egy százas, a háromszázas határt. Ehhez is gratulálunk!

A fejlécben többesszámot használtunk, tehát van más is. Ő pedig nem más, mint vezetőedzőnk Bobby Davison!

Mesterünk eddig 35 NB II-es bajnokin ült a kispadon, emellett az irányítása alatt zajlott le 3 Magyar Kupa és 10 Ligakupa mérkőzés is, ami 48 hivatalos tétmérkőzést jelent. Mindez azt jelenti, hogy – igaz távollétében – Makón ünnepli majd az 50-iket, amihez most van alkalmunk gratulálni. Ám, ha az eddigiek szerint megnézzük a külföldi ellenfelekkel vívott barátságos találkozókat (4) és a hazai jubileumi mérkőzéseket (1), akkor már most 53-nál tart. Ebből a szempontból a félszázadik mérkőzése Csepelen, az MTK II ellen volt, ahol matematikailag is eldőlt a bajnokságunk. Szívből gratulálunk és még sok közösen megélt sikert és jubileumot kívánunk!

És ezt a statisztikai figyelőszolgálatot ezután sem szüneteltetjük. Minden mai játékosunk számíthat rá, hogy a figyelemreméltó (ötvenre és százra) végződő mérkőzésszámáról megemlékezünk. Mert ezek olyan számok, amelyek méltán kivívhatják minden fradista elismerését.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS