2024. július 19. péntek

A Ferencváros magyar válogatott játékosai a történelemben

Szerző: Limpi Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 3.

Ezen a héten nem rendeznek bajnoki fordulót az nb1-ben, ugyanis a mai napon válogatottunk EB-selejtezőt játszik Svédország ellen. Bár a jelenlegi nemzeti csapat keretében nincs az FTC-ből beválogatott játékos, de ez nem volt mindig így. Sőt. A múltban több, mint 150 fradista szerepelt a nemzeti csapatban. Jelen összeállításunkban összegyűjtöttük azokat a játékosokat, akik Fradi játékosként szerepeltek a válogatottban.

Vannak olyan játékosok, akik vagy azelőtt léptek pályára nemzeti címeres mezben, hogy itt játszottak volna (pl.: Ferenczi István), vagy azután miután eligazoltak csapatunktól. (pl.: Hajnal Tamás). Akikre illik e jellemzés, azokat a játékosokat nem tartalmazza a táblázat.

Íme tehát azon játékosok névsora, akik FTC játékosként élhették át azt a megtiszteltetést, hogy a magyar válogatott színeiben léphettek pályára. A táblázat tartalmazza a játákosok összes válogatottságát és gólját, a Fradiból való beválogatásukat és ezalatt szerzett góljaikat, első és utolsó válogatottságuk évét, születési és halálozási éveket és azt milyen poszton játszottak.

A szavak helyett beszéljenek a számok: kellemes böngészést a táblázathoz!

Az összeállítást készítette: Bartók Ferenc

Felhasznált források:

Nagy Béla: Mi ferenczvárosiak vagyunk

futball-adattar.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

13 hozzászólás

 1. Franto írta:

  Remélem hamarosan helyre áll a rend és leszenk vállogatottak a csapatban. Csizmadia Csaba szezonkezdeti teljesítményéből kiindulva lehet, hogy korábban bővül ez a lista, mint azt gondolnánk. De ha nem áll meg a fejlődésben (és miért is állna meg), akkor el tudom képzelni, hogy Tóth Bence is magára húzza a címerest mezt a felnőttek között is!

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 3. 12:20

 2. Csabuso írta:

  Nehéz lesz a Fradibol bekerülni a válogatottba, mert mondjuk van esélye Csizmadiának, Rodenbüchernek, Józsinak, Tóth Bencének és Kulcsárnak, (BZ és Dragi már nem fiatal csak azért nem), de nagyon meg kell harcolniuk nem csak a válogatottba való bekerülésért, hanem a Fradi kezdőjébe kerülésért, ugyanis minőségi légiósok a vetélytársaik. pl. Junior, Tutoric, Adriano, Andresinho, Stanic, Abdi, Schembri, Heinz…

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 3. 14:38

 3. Franto írta:

  Ha másképp nem megy, majd honosítjuk Andresinhot, Juniort, Abdit… 🙂

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 3. 18:52

 4. Limpi írta:

  Frissítettem a táblázatot!

  Köszönöm Zsiga László segítségét, plusz információit!

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 4. 13:33

 5. eagleeye írta:

  Limpi, nagyszerű ez az anyag is, gratulálok!
  Fél szemmel néztem az u21-eseket, pont egy higgadt, szervezőt hiányoltam, mint amilyen Bence.Csak mentek előre a mieink ész nélkül.
  Csoda, hogy Kulcsárt becserélte, a fradistáknak jó ideje nem szívesen küldenek meghívót.
  Fontosabb másokat futtatni ,már bocsánat.
  De lehet, hogy megint elfogult vagyok 🙂

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 20:46

 6. Limpi írta:

  Köszönöm!

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 21:11

 7. trebla77 írta:

  Sajnos a mostani válogatottunk kb 20 éve mindig ugyanabba a hibába esik, a mezei- mészöly klán a meghatározója, így aztán szerintem nem felemelő érzés egy eleve vesztes csapatba bekerülni.
  A válogatott hibáit sajnos a magyar szakmai vezetés alkalmatlansága okozza. a bekerülő játékosok a játékosmenedzser közben járársával jó zsíros külföldi szerződéseket kaphatnak.
  Fel lehet sorolni, hogy kik nem valók a nemzeti csapatba, de minek. Viszont egy jelenségre érdemes figyelni, most Koman az ügyeletes futtatott játékos. Elképesztően ügyetlen buta focista. a sajtó segítségével ennek pont az ellenkezőjét láttatják velünk, a háttérben viszont pezseg a piac, megy a kufárkodás, minden eladó. Szegény játékos még élvezi a sikert, még fürdik a népszerűségben de közel az idő mikor elengedik majd a kezét és eltűnik mélyen a süjjesztőben.
  Ennyire rossz focista régen volt válogatott, bár nem panaszkodhat Tóth Balázs,Vanczák,Bodnár,Lipták,Vadócz,Szélesi,Király.Ha elgondoljuk, hogy egy Szűcs Lajos, Király miatt alig volt válogatott, akkor ebből messzemenő következtetést lehet levonni.
  Az biztos, hogy az elkövetkező 10 évben nem lesz sikeres válogatott csapatunk.
  A sikerhez rengeteg munka és gyakorlás kell.A tudás azt jelenti, hogy felismerik végre, hogy nem csak másképpen hanem mást is kell csinálni.

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 6. 09:44

 8. eagleeye írta:

  Trebla, talán Komannal túl erősen fogalmazol, bár bevallom , nem néztem a meccset.A többi említett játékos kritikájával egyetértek.
  Királyt pedig mindenképpen hiba volt rehabilitálni, nálam sok évvel ezelőtt, a sorozatos amatőr bakijai után leírta magát. Bár az idei sorozatban végülis védhet, mert nem lesz sorsdöntő meccsünk egy sem, mert nem fogunk olyan pozicióba kerülni csoporton belül (sajnos), anno ezeken a meccseken ha a védelemben nem bénázott senki, akkor megtette ő. Az a norvégoktól bekapott, “nullszögből” leadott lövés volt talán a legfájóbb, amikor nem is figyelt oda, hanem kifelé magyarázott, de sorolhatnánk még.
  Szűcs topon volt sok évvel ezelőtt, egyértelműen volt időszak, amikor Magyarország legjobb kapusa ő volt, de Király akkor is kirobbanthatatlan volt.
  Sajnos ezen nem tudunk már változtatni.
  Szomorú ez az egész válogatott téma, régen izgulva ültem a tv elé, alig vártam, hogy kezdődjön egy meccs, manapság meg félszemmel ha odakapcsolok, sosem gondoltam volna, hogy ennyire reményt vesztett lehet egy nemzet csapata.
  Ráadásul most a sorsolás sem volt túl kedvező.
  Nem értem Kistelekit sem, miért hosszabbított Komannal.

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 6. 10:17

 9. tibu1 írta:

  Szomorú, de engem sem hoznak már úgy lázba a válogatott találkozói, mint régen. Eléggé szkeptikus lettem a nemzeti tizenegyünkkel kapcsolatosan, a világ sajnos nem tegnap haladt el mellettünk…
  Eagle, én Kistelekit sajnos értem Erwin Koeman hosszabbításával kapcsolatosan…
  Ez is a többi bűne mellé írható, szép summához jutottak ők ketten ebből is.

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 6. 14:44

 10. Horváth Karcsi írta:

  Feldmann Gyula – Nagy Béla számos könyvében jól szerepel az információ illetve Hoppe László – Labdarúgóbajnokságok c .könyvéből: 103. oldal (átigazolási kérelem), 106. oldal (az MTK összeállításában már szerepel a neve jobb oldali védőként az 1917. október 4-ei mérkőzésnél), 107. oldal (tényszerűen leírva). A futball-adattar.hu 2010.02.20. körül javította, miután felhívtuk rá a figyelmüket. Feldmann 3-szor volt válogatott az FTC-ből (plusz kétszer a Nemzeti és ötször az MTK csapatából).
  http://www.futball-adattar.hu/jatekos.php?id=292
  http://www.ftcbk.eu/feldmann-gyula/

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 7. 15:32

 11. Szabó Tamás írta:

  A Full Tilt Poker megszervezi az első Fradi vs. Újpest pókerversenyt Fradi, Újpest valamint pókerrajongóknak 2010. szeptember 10-én 21.00 kor.
  A nevezés jelszóval védett.
  Jelszóigénylés a http://yourpokertour.co.uk/ftcvsute/apply.html oldalon.
  Ha részt szeretnél venni, csak jelezd a fenti oldalon, és a verseny előtt e-mailben megkapod a nevezéshez szükséges jelszót.
  Küld el minél több ismerősödnek, hogy senki ne maradjon ki, aki rész szeretne venni.

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 7. 16:21

 12. Limpi írta:

  @Horváth Károly
  Javítottam az említett adatokat.

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 7. 19:59

 13. Tivibácsi írta:

  Valóban, akkor volt jó a magyar válogatott, amikor voltak benne (valóban jó) fradisták.
  (Az Aranycsapatban is volt három: 7, 8, 11.!…)

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 28. 13:38

HOZZÁSZÓLÁS