2024. március 28. csütörtök

Az emlékezetes Fradi-Győr meccs számai

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 5.

Egy gyönyörű diadal alkalmával a játékosaink egyéni statisztikája, azaz, fókuszban az FTC-GYŐR meccs „számai”.

A Budapest Honvéd elleni vesztes mérkőzés második félidejében Prukner úr új szerkezetbe rendezte a csapatot, amellyel a Videoton mérkőzésen a csapat jó teljesítményt nyújtott, sok emberben meglepetést keltve. A kérdés sok szurkolóban felmerült, felvállalja-e edzőnk továbbra is ezt a (bátor?) taktikát vagy esetleg visszatér a szezonkezdeten alkalmazott felálláshoz, hiszen a sportmédia által kikiáltott „nagy hármas”-ból a következő ellenfél, a Győr érkezett hozzánk? Mi csak reménykedtünk, ő viszont pontosan tudta, hogy ez a stílus fekszik a jelenlegi játékosállománynak. Nagyszerű este volt, ahol nagyon koncentrált volt a csapat az első percektől, és sikerült egy szép diadalt elérni.
Játékosaink egyéni számait most is feljegyeztem, az első félidő számai a következők:

JÁTSZOTT A FRADI!!! Lövési kísérletet 7-et jegyeztem fel részünkről ebben a félidőben, ebből 2 gól lett, beszédes adat, hogy a Győr a 35. percben szabadrúgásból veszélyeztetett először és ennyi is volt számukra a félidő… Emlékezzünk Mezey György szavaira: „adtunk egy félidőt a Fradinak”, érdekes mód ezt most Pintér Attila is elmondhatta volna. Remélem, hogy marad ez a tendencia, azaz továbbra is minimum(!) nyerjük az első félidőket…

Heinz a gólján kívül sokat volt az összjátékokban is benne, Schembrit pedig ha kiugratták, az kész életveszély volt, ha nincs pechje, nem éri a kezét a labda, már ekkor gólt szerez.

A szünet után legendás játékosunkra Simon Tiborra emlékeztünk a gyásszünetben…

Folytatódott a mérkőzés a második félidővel:


Jól kezdtük ezt a játékrészt is, Rósa lövése, majd Schembri gólja hamar jött, még Heinz trükközött egyet a szabadrúgással (talán Lipcsei idejében láttam ilyen variációt a pályán, pont Pétertől, megemelt labdát kapásból ellőni) aztán viszont visszaestünk. A 61-72 perc között csak győri lehetőségek, amelyek között volt egy fejes, ami fölé ment, de ajtó ablak volt, egyet hárított Ranilovic, illetve volt egy kiugrása Bouguerra-nak, amit bravúrral védett szintén kapusunk, sőt majdnem félpályáról is behullott Ji-Parana ívelése… Ha nem is volt mind ziccer, de akár egyenlítés is lehetett volna, ha szigorúak szeretnénk lenni, szóval van még mit javulni.

Összesítve a számok az alábbiak lettek:

Cseréink nem mozogtak rosszul, de túl sok idejük nem volt, Adriano állt a legrizikósabb posztra, ami dolga volt, megoldotta.

Kísérleteinket időrendben megnézve is láthatjuk, hogy mely időközökben estünk vissza kissé a játékban, a végjátékban:

Ezen kísérletek száma játékosaink között így oszlott meg:

Az ívelések számai az alábbiak:

23 alkalommal lőttük előre a labdát, ebből csak 4-szer a 16-osra, általában ezek is inkább lőtt hosszabb passzok, indítások, nem magasan égbe lőtt ívelések. A pontatlanság majdnem fele-fele arányban oszlik meg.

Szélsőjáték:

Középpályásaink az alábbi számban „tisztogattak” illetve szereztek labdát:

Tóth Bence talán az eddigi legmagasabb számát produkálta ez alkalommal, sokszor helyezkedett kiválóan, egy-két esetben pedig agresszíven labdát szerzett. Maróti ezúttal is kiemelkedett e téren.

Szabálytalanságok eloszlása:

A számok nem minden esetben, de általában lefedik azokat az időszakokat, mikor melyik csapat van éppen fölényben. Ezt a bírók részrehajlása némely esetekben módosíthatja. Ezúttal Bede Ferenc elfogadhatóan vezetett, de ezt majd másik rovatunkban.

Következik a DERBI, ahová csapatunk önbizalommal telve utazhat, szurkolóink felől úgy gondolom, garantálható a teljes létszámú megjelenés, nem csak a mérkőzés rangjából kifolyólag, hanem talán csapatunk biztató játéka miatt is!

Békés, boldog, mámoros következő hétvégét kívánok magunknak!Zúgjon a hajrá Fradi!

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

12 hozzászólás

  1. franto1984 írta:

    Szia Eagleeye! Már nagyon vártam a statisztikádat!
    Mezey szerint egy félidőnyi előnyt adtak nekünk, de nekem kezd úgy tűnni, hogy inkább mi adtunk egy félidőnyi előnyt a vidinek a másoddik félidőben, a bíró hathatós segítségével. a mostani meccsen is valóban az első félidőben nyújtottunk jobb teljesítményt, de a másodikban sem éreztem cseppet sem, hogy veszélyben lenne a 3 pont sorsa. Pintérhez hasonlóan nekem is olyan érzésem volt, hogy ha reggelig tart a meccs, akkor sem találnak be. ugyan visszaestünk kicsit de így is uraltuk a meccset, többet hibáztunk, több teret adtunk az etonak, de ez annak is köszönhető, hogy egyértelműen a közönségnek kezdett játszani a csapat.
    Heinz számai magáért beszélnek. hihetetlen munkát végzett és probléma nélkül bírta végig. érdekes volt látni, hogy az ellenfél szögletei szinte kivétel nélkül nála köttek ki és nem vágta el, hanem rendszeresen lekezelte, majd megindult. akár labdaszerzésnek is be lehet számolni ezeket, legalább 4-5 ilyen sarokrúgás volt.
    Bence láthatóan élvezte a játékot, nagyon fekszik neki ez a játékos-passzolgatós-támadós felállás.
    Balog azt játsza amit várunk tőle, nem feltűnő, de hasznos.Junior nagyon megbízható, sőt jól segíti a középpályát is.
    Marüti talán a csapat leghasznosabb tagja. Nagyon intelligens focit játszik, remekül lát a pályán, remekül követi le az ellenfél támadásit és cseppet sem veszik el, ha mi támadunk.
    Scembri és Adrezinho (Heinz) úgy játszik, olyakat csinál, amiért az emberek kimennek meccsre. öröm nézni őket.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 11:21

  2. franto1984 írta:

    Külön szólok a következő meccsről. Ugye jön a derby. mindenki azt szertné, hogy az egyelőre jól bevállt támadó felállással menjünk neki az utenak. ebben bízom én is. ugyan van idejük felkészülni ebből a rendszerből, de érzem magunkat annyira jónak, hogy ez is kevés lesz ellenünk. viszont a dózsa meccs után visszatérnék legalább egy meccs erejéig a 4-4-2-höz. visszatérnek a sérültek addigra, így abban a felállásban is erősek lehetünk. aztán pedig nem csak veszélyesek, hanem kiszámíthatatlanok is lezünk.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 11:28

  3. tibu1 írta:

    Franto, a taktikai felállás mostanában nem feltétlenül egy egész meccsre szól. Prukner László tökéletesen tud belenyúlni a mérkőzésbe és adott szituációban akár meccs közben is stratégiát vált.
    Megmondta, hogy a csapat több variációt is begyakorol, így hiába készülnek belőlünk, mérkőzés közben is tudunk váltani.

    Nekem ez nagyon tetszik és külön izgalommal várom, milyen taktikai csatát fog hozni a lilák elleni 90 perc. Bízom Prukner László szakértelmében, bízom a csapatban és bízom a lelkes szurkolótáborunk szárnyakat adó buzdításában. Azt hiszem ennél több nem kell, bízom a győzelemben és hiszem, hogy az meg is lesz, nem csak a rangadón, hanem a következő, Siófok elleni meccsen is.

    Azt pedig még nem is említettem, hogy ha a Dózsa utáni meccsen 4-4-2-ben játszanánk, akkor az elég fura lenne, hazai pályán egy Siófok ellen.

    Szóval nem vagyok megijedve attól, hogy feltérképeznek és kiismernek minket, hiszen Pinyő is alaposan tanulmányozta a Fradit, mégis három gombóccal utazhattak haza. 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 11:41

  4. eagleeye írta:

    Szia Franto!
    Egyetértek, mindent elmondtál a meccsről, én is úgy éreztem, tuti meccs ez, hiába erősödött fel a Győr a második félidőben.Játékosainkat is hasonlóan látjuk, úgyhogy ezúttal sem tudok Veled vitatkozni 🙂
    Szándékosan nem említettem az anyagban, de az a jó a mostani csapatban és Prukner úr taktikájában, hogy ez a felállás nem mindig ugyanaz, egy mérkőzésen belül is változik, védekezésben van például mikor nem 3 védővel játszottunk most sem 🙂
    Talán ezért is erős ez a csapat most!

    Volt sokunkban egy gondolat még Bobby-Short idejében, ami beigazolódni látszik.Akkor tobben azt mondtuk, hogy egy komoly edzővel alapvetően erősebbek lehetünk mindenféle trükközés nélkül.
    Hát ez beigazolódott, sőt, edzőnk még ráadásul kiválóan igazolt, az előre lesajnált játékosok többsége már most bizonyított!
    Kíváncsi lennék azon “celebekre” és újságírókra, akik azt hajtogatták, hogy a Fradinál gyengébb Kaposvárból “erősített” a Fradi, azaz eleve esélytelen bármire…Hát, ajánlom most nekik, “nézzenek a táblára”. 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 11:51

  5. Eagleeye írta:

    Nahát Tibu, már megint egyszerre járt az agyunk 🙂 Miközben Te elküldted a bejegyzést én hasonlót pötyögtem éppen 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 11:53

  6. tibu1 írta:

    Eaglee, ez már többször előfordult és már nem különösebben lep meg. 😉 Vitázzunk már egyet, mert ez semmi jóra nem vezet. 🙂 🙂 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 12:27

  7. franto1984 írta:

    így visszagondolva mindkettőtöknek igaza van taktikai szempontból. valóban tudtunk és tudni is fogunk taktikát váltani bármikor, bármilyen helyzetben és bárki ellen.

    Tibu! Siófok ellen valóban nem hinném, hogy egy védekezőbb csapattal állnánk ki, de én azt hittem, hogy a dózsa után a debrecen jön :).
    Eagle! mennyi sokat tesz a tapasztalat, meg az, hogy valaki ismeri e az adott bajnokságot… Prukner tökéletesen ismeri, míg elődjei nem.
    még Marótiról szólnék annyit, hogy ő egy tökéletes ember arra, hogy rajta keresztül bármikor tudjunk szerkezetet váltani. többször is láthattuk őt most is a védősorban, középen.
    a mi celeb Détárinkból meg talán egy kicsit a dac szólt, talán nem bánta volna, ha ő kerül kinevezésre. mindenesetre bízom benne, hogy játékunkal kimondatjuk vele: tévedni emberi dolog… 🙂

    ja, és pont ezekért szeretem veletek itt kibeszélni a meccseket… 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 14:00

  8. tibu1 írta:

    Franto, Marótival kapcsolatosan tökéletesen igazad van. Szerintem óriási igazolás volt.
    Persze Dömével kapcsolatban sem tévedsz, abban is egyetértek veled.
    Tévedni csak a menetrenddel kapcsolatban szoktál, ahhoz viszont itt egy kis segítség, amit Limpi barátunk biztosít a számunkra. 🙂

    http://www.ftcbaratikor.hu/foci-menetrend/nb-i-es-menetrend/

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 14:24

  9. franto1984 írta:

    köszönöm 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 5. 14:50

  10. eagleeye írta:

    Mészöly még veretlen a lilák kispadján ellenünk.Azt hiszem, ideje, hogy megtörjön ez a sorozat is.
    Ez a Solymosi játékvezető engem nem nyugtat meg különösebben…Mármint hogy ő vezeti.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 6. 16:27

  11. bockor írta:

    Eagle, Franto, Tibu! (szigorúan abc sorrendben :-))

    Hollandiában, neten keresztül követtem a meccset. Ilyen az én formám, akkor nem vagyok kint, mikor a legjobban játszunk.
    Szkeptikus voltam Pruknert illetően, de láthatóan kezd beérni a munkája. Bátran váltott játékrendszert és megtalálta a megfelelő játékosokat a legtöbb posztra. Véleményem szerint rengeteget köszönhetünk Stanic eltiltásának. Andrezinho, Schembri, Heinz, Rósa és Tóth labadabiztosak és támadó felfogásban játszanak, míg Maróti és Józsi ad stabilitást a középpályának.
    Marótit illetően vitatkoznék azon, hogy intelligens játékos. Sokszor nem szemből találkozik az ellenféllel, hanem üldözi és még mindig kevés labdát szerez. Engem még nem győzőtt meg.
    A hátsó 3-ast illetően kellemes gondjaink vannak. Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher, Balog és Junior is jó teljesítményre képes itt. Dragó is csatlakozni fog ide, ha felépül.
    Ranilovic tökéletes bravúrkapus, ha a kifutásoknál is magabiztos lesz, akkor főnyeremény.
    Abdival kéne még megtalálni a közös hangot, esetleg Jakimovski, Miljkovic és a két argentin srác közül valakit, vagy valakiket még beépíteni és nagyon messze juthatunk.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 7. 19:40

  12. tibu1 írta:

    Bockor! (szigorúan abc sorrendben én is 😀 )

    Végre lehet valakivel vitatkozni, Eaglee erre teljesen használhatatlan! 😀 Mindig egyetértünk. 😀
    Maróti szerintem igenis intelligens játékos. A statisztikái bizonyítják, hogy labdát is szerez és azt kell mondjam a támadásokból is kiveszi a részét.
    Én nagyon meg vagyok elégedve eddig vele és szerintem nem kell sok hozzá, hogy ezt Te is így lásd.
    Be kell valljam, Morrison valóban több labdát szerzett mint Maróti, de a mi Bélánk, sokkal jobban lép fel a támadásokhoz, mint azt Morrison tette.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 7. 20:54

HOZZÁSZÓLÁS