2024. április 18. csütörtök

Beszélgetés a születésnapját ünneplő Ferenczi Istvánnal

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 14.

Az elmúlt fél évben két alkalommal is volt szerencsénk hosszabban beszélgetni Ferenczi Pistával.

Első alkalommal, mint a Fradi játékosával, másodszor, amikor éppen távozott. Most születésnapját ünnepli, ezért kerestük, annak ellenére, hogy már az új közegben lövi a gólokat.

Azonban így lesz meg oldalunkon is a “mesterhármas”, amit Pistáktól a Fradiban már megszokhattunk.

– Megkeresésünk oka, hogy ma ünnepled a születésnapodat és az FTC Baráti Kör, valamint a Fradi szurkolói nevében köszöntsünk ezen alkalomból téged!
– Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen!

– Hogy érzed magad a jelenlegi egyesületedben?
– Köszönöm szépen megvagyok. Ezzel azt hiszem, mindent elmondtam. Viszonylag jól szerepel a csapatunk és ez pozitívan befolyásolja az ember hétköznapjait, de azért a Fradinál megélt érzéseket semmivel nem lehet összehasonlítani. Terveztem, hogy a rangadót személyesen nézem meg, de a nővéremnek megszületett a gyermeke, ezért nem tudtam ott lenni. Tévéből néztem a srácokat és nagyon sajnáltam kis csapatunkat.

– Vezeted a góllövőlistát. Minek köszönhető, hogy idén jobban termeled a gólokat, mint tavaly?
– Valójában semmit nem teszek másképp, mint a Fradiban. Sajnos tavaly nem ment úgy, ahogy szerettem volna, pedig akkor még mindig a Fradiban lennék valószínűleg. Nem hiszem, hogy a góllövésem csapatfüggő lenne. Ez inkább annak tudható be, hogy mindig vannak az ember életében periódusok, amikor jobban megy a góllövés és olyanok is, mikor kevésbé. Most ez egy ilyen szakasz az életemben, nem hiszem, hogy ezt meg tudnám mással magyarázni.

– Volt csapattársaidat mennyire követed figyelemmel?
– Napi kapcsolatban vagyok több játékossal is, no meg Lipcsei Petivel, Eisivel, és Lipcsei Gabival is tartom a kapcsolatot, tehát kijelenthető, hogy naprakész vagyok.

– Akkor érzelmileg van még benned kötődés a Fradi iránt?
– Természetesen! Ezt a két évet, hála Istennek tőlem már senki nem veheti el. Azt a szeretetet és befogadást, amit a szurkolóktól kaptam, már örökre megőrizhetem és ez a legfontosabb!

– Hogy élted meg ezt az Újpesti elleni mérkőzést?
– Én két rangadón játszottam a Fradiban, de tudom, hogy a szurkolóknak mennyire fontos ez a derbi. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy a csapat hányadik helyen van a bajnokságban, egy Újpest elleni győzelem mindent megbocsát. A Fradinak sajnos elég régóta negatív a sorozata a lilák ellen, de ezen a hatgólos vereségen nagyon meglepődtem. Azt gondoltam, hogy most pont a Fradi volt az esélyesebb. Az eddig mutatott játék alapján bizakodottak voltak a szurkolók és a játékosok is, de ez egy furcsa mérkőzés volt. A kiállítással nagyon belenyúlt a bíró a mérkőzésbe. Most én is egy hasonló szituációt szenvedek. Engem is kiállítottak bár nem rúgásért, hanem a tizenhatoson belüli birkózásért. Még azon is meglepődtem, hogy lapot akar adni a bíró, ráadásul pirosat adott. Most várom a fegyelmi tárgyalást. Tehát, úgy gondolom a mi meccsünkön is belenyúlt a bíró a mérkőzésbe, de visszatérve a Fradi meccsére, a gólkülönbség, az mindenképp túlzott. Azonban tisztában vagyok vele, hogy ez most már senkit nem vigasztal.

– Gondolom személyesen is beszéltél a régi társaiddal. Mivel buzdítottad őket?
– Természetesen beszéltem velük. Fitostól is épp most köszöntem el, bár ő nem játszott ezen a meccsen. Én is voltam részese olyan mérkőzésnek, ami balul sült el és a szurkolókkal kellett tárgyalnunk a stadionnál. Tisztában vagyok vele, hogy mennyire elkeseredettek ilyenkor és nem tudom, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy ezt elfelejtsék. Az Újpest most az újságjának a nevét is megváltoztatta, sajnos nagyon magas labdát kaptak. A zrikában ez egy támadó felület az Újpest részéről. Most a Siófok megy a Fradihoz és én biztos vagyok benne, hogy Ferencvárosi győzelem fog születni. Zárásként pedig nem is mondhatok mást, komoly pénzben merek fogadni, hogy a végén a Fradi előrébb fog a bajnokságban végezni, mint az Újpest.

Istenes Tibor

(Fotó: kisalfold.hu)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

27 hozzászólás

  1. szöszke írta:

    Fradiboy,mivel gyerekkorom óta Fradista vagyok,nekem is van mezem 🙂 De a Fradi mez elsősorban Pistán áll tökéletesen!!! Hajrá Fradi 😛

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 14. 23:03

  2. Deeev írta:

    Boldog Születésnapot Ferenczi várunk vissza!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 15. 08:31

  3. Csabika írta:

    Kedves Pista! Boldog szülinapot kívánok neked! Te vagy a nagy kedvencem. Nagyon sajnálom, hogy már nem játszol a Fradiban. Azt is tudom, hogy ez rajtad múlott a legkevésbé. Remélem a Tanár úr minél előbb eltakarodik, pláne az újpesti szégyen után, te pedig azonnal visszatérsz közénk. Itt a helyed, nem a Vasasban!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 15. 14:25

  4. fradiboy írta:

    Igazad van Csabikám, Pista jöjjön vissza! Amúgy Csabesz rég láttalak már a kondiban… CSAK A FRADI!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 15. 15:32

  5. Csabika írta:

    Szeva Fradiboy! Nem voltam mostanában gyúrni, de az Újpest meccs után így is szétütöttem volna mindent, olyan mérges voltam. Hiányoznak ebből a csapatból az olyan nagy spílerek, mint Ferenczi Pista. Jövő héten viszont lenézek majd kondizni. Gyere te is! CSAK A FRADI! CSAK A PISTA!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 15. 15:39

  6. fradiboy írta:

    Szeva tesa! Na jó, persze megyek gyúrni mindenképpen! Hát ez az, hogy nem maradt egyéniség a csapatban, mert a pukkantós mester elküldte őket. a Fa..omat! Nem lesz ez így jó! FERENCVÁÁÁÁÁROS lálálálálálálá

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 15. 15:45

  7. trebla77 írta:

    Boldog születésnapot Pista!
    Azért nagyon árulkodó a sok leányszúrkoló beírása, nagy hódító lehetsz!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 17. 12:59

HOZZÁSZÓLÁS