2024. március 28. csütörtök

Így sokkal könnyebb. Rodenbücher István és Srdjan Stanic

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 30.

A szokásos keddi sajtófélóra keretein belül Rodenbücher Istvánt és Srdjan Staniccsal beszélgettünk.

Természetesen megszólaltattuk André Schembrit is, de vele hosszabban beszélgettünk pályafutásáról. A vele készült interjút, szokásunkhoz hűen pénteken fogjuk tálalni.

Rodenbücher István

– Mosolygós hétvégénk volt, ami megalapozza a hét közben is a hangulatunkat. Milyennek érzed belülről a csapat hangulatát?
– Természetesen vidámabb a hangulat, mint az elmúlt két hétben, mert továbbjutottunk a Magyar Kupában és a Vasas ellen is nyert a csapat. Remélem, megmarad ez a forma és hasonló jó játékkal fogunk előrukkolni pénteken is.

– Mennyire vagy elégedett a Vasas meccsen nyújtott teljesítményeddel?
– Azt nem mondom, hogy maximálisan, de igyekeztem megoldani a rám bízott feladatot. Ez hellyel-közel sikerült is.

– Valami különleges utasítást kaptatok Prukner Lászlótól a védelemben?
– Az nagyon fontos volt, hogy Ferenczi Pistát tartsuk minél messzebb a kaputól és úgy érzem, ez sikerült is, hiszen istenigazából semmilyen lehetősége nem volt ezen a találkozón.

– Hogy érzed, beverekedted magad a csapatba? Számítasz rá, hogy az MTK ellen, ami számodra amúgy is egy pikantériával bíró mérkőzés, kezdőként számol veled a szakvezetés?
– Én úgy gondolom, éltem a lehetőséggel amit kaptam a hét közben illetve a hétvégén is, és bizakodok benne, hogy az MTK ellen is megkapom a lehetőséget. Számomra ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint az eddigiek.

– Az MTK-át személyre szabottan is ismered. Tudod, hogy ki merre mozdul el egy csellel, mik a gyengéi és az erősségei. Gondolom, ez nem kis előnyt jelent a számodra.
– Ismerek személy szerint mindenkit, és azzal is tisztában vagyok, hogy Józsi’bá milyen rendszerben tudja játszatni a csapatot. Nyilván ez előny és mindenkinek tudok segíteni, ha megkérdeznek. Az MTK-ról mondhatom, hogy mindent tudok.

– Milyen eredményt vársz az összecsapástól?
– Mindenképpen nyerni szeretnék. Az MTK-át nem szabad lebecsülni, mert fiatal, hajtós csapat, de nekünk hazai pályán csak a győzelem az elfogadható.

– Szerinted milyen harcmodorral fogunk felállni ellenük?
– Ezt a mestertől kéne megkérdezni, de úgy érzem hazai pályán feltétlenül a mi akaratunkat kell érvényesíteni ellenük. Biztos vagyok benne, hogy Prukner úr, ki fogja találni azt a taktikát, amellyel le fogjuk győzni az MTK-át.

Srdjan Stanic

– Messziről észre lehet venni az arcodról a sikerélményt.
– Nagyon boldogok vagyunk a hétvégi győzelem után, de fontosnak tartom, hogy egy sikersorozat első lépcsője legyen ez a meccs. Reményeink szerint ennek a folytatása majd az MTK elleni találkozó lesz.

– Miként értékeled a Vasas elleni mérkőzést?
– Nagyon kielemeztük a Vasas játékát, mindent tudtunk róluk. Úgy döntött a szakmai stáb, hogy egy kemény védekezésből kell kitámadnunk ellenük. Egymást nagyon sokszor segítettük ki, mind mentálisan, mind technikailag egyben volt a társaság ezen a mérkőzésen.

– A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?
– Én négy meccsen nem játszottam, mert el voltam tiltva, majd nem tett be a Mester. Bennem hatalmas bizonyítási vágy volt, hogy megmutassam, helyem van a csapatban. Be akartam bizonyítani, hogy van bennem akarat és tudok produkálni is. Alapvetően az agresszív játékot kedvelem és a csapattól is ilyen játékot várok. Úgy érzem ez most sikerült, és meg tudtam mutatni, hogy tudok többet is teljesíteni, mint amit eddig láttak tőlem.

– Volt már olyan szezonod, amikor ennyire szórták rád a lapokat, mint az idén?
– Életemben nem kaptam még piros lapot! Az agresszív játék híve vagyok, de ennek ellenére ilyen még nem fordult elő velem. A Fradi Magyarország legnépszerűbb csapata és én örömmel jöttem ide. Azonban továbbra is a sportszerű, de agresszív játékot részesítem előnyben. Nem én érdemeltem volna piros lapot, hanem a bíró.

– Miben más a Fradiban futballozni, mint az előző egyesületeidnél?
– Magyarországon futballoztam már Diósgyőrben és Kaposváron is. Senki nem szólt egy szót sem, mikor vereséget szenvedtünk idegenben. A Fradinál van egy nyomás a szurkolók részéről, ami szerintem kifejezetten jót tesz a csapatnak, mert ösztönzőleg hat, hogy állandóan meg kell felelnünk az elvárásoknak.

– Mit vársz az MTK elleni találkozótól?
– Az MTK egy nagyon jó csapat, szemre tetszetősen játszanak, de nem kedvelik az agresszív játékot. Nekünk ez előny velük szemben, hiszen mi bátran fel tudjuk vállalni az agresszivitást. Ráadásul mi hazai pályán fogadhatjuk őket, remélem rengeteg néző előtt, ami nyomasztólag fog hatni az ellenfelünkre. A Vasas elleni győzelmet mostanra már el kell felejteni, az már a múlt. Előre kell néznünk, a feladatra kell koncentrálnunk és ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy megverjük az MTK-át.

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

  1. Antanténusz írta:

    Gyerünk srácok, szívjátok fel magatokat erre a meccsre is, döngöljük bele az MTK-át a betonba! Kell a három pont, kell a siker, kell a győzelem!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 30. 10:08

  2. eagleeye1899 írta:

    Srácok, az MTK “védőburokkal” érkezik, ezt ne felejtsétek! Csak óvatosan az agresszivitással, Szabó úr lesz a bíró!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 30. 13:40

  3. bockor írta:

    Eagle rátapintott a lényegre. Én is félek tőle, hogy nem csak az MTK-t kell legyőznünk…

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 30. 15:49

  4. tibu1 írta:

    Az egyik meccsen, a mellettem ülő szurkoló elkiabálta magát a Fradi elnöke felé:
    ” Bírót vegyél ne játékost! ”
    Mi ezt nem tesszük, ellenben ellenfeleink folyamatosan jól járnak a pápaszemesek sípolásaival.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 30. 17:22

HOZZÁSZÓLÁS