2017. április 24. hétfő

Tavaszi új remény

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. február 11.

A hó alatt pihen még a remény, de már a végét járja a tél. Utolsó csatái megtévesztő erőfölényről tanúskodnak, de közeledik már a tavasz, és a hó alól előbújó kis virág már megújult bizalmunkat hozza el.

Kik, csak a látható dolgokra néznek, és hitüket nem a jó reménység fonja át, úgy gondolhatják, örök lesz a tél. A hótakaróra majd újabb dunnát szór az ég, a hideg pedig megőrzi fehér színében alvó természetünk. Pedig a tavasz már ott áll az ajtó előtt, bizalmát egyre jobban erősíti a nap, s ha látunk is még újabb hótakarót, azért biztosak lehetünk benne, a szemünk megvezet, becsap. Lassan-lassan zöldbe borulnak a fák, s mi szurkolók a lelátókra vonulva, újra bizakodhatunk.

Tudjuk a felkészülés alatt nem teltek tétlenül a fagyos napok, hiszen alakul már csapatunk új játékrendszere, ehhez pedig úgy tűnik, megtaláltuk a megfelelő embereket is. Ugyan akadozik még a télen gyakorolt gépezet, itt-ott még akadnak hibák, de tisztán látszik, hogy játékunkban végre van elképzelés, a szakma csapatunkra rátette a névjegyét.

Hétvégéig, még azt mondják lesz újabb hóesés, a műfüvön sem biztos, hogy megrendezhető a REAC elleni edzőmérkőzés, ha viszont sikerül játékra alkalmassá tenni a pályát, akkor minden kíváncsi szemnek ajánlom, jöjjön ki és nézze meg a „tavaszi remény” csapatát.

A védelmünk masszívnak, a középpályánk kreatívnak, a csatársorunk gólérzékenynek tűnik. Ezzel persze nem jött még el a Kánaán, de szerethető, összetartó társaságot láthat, aki kilátogat hétvégén a Népligetben lévő edzőpályánkra.

Mi ott leszünk, mert hisszük, hogy bizalmunk újból erőt meríthet majd a csapat játéka láttán, és látni szeretnénk az előrelépést is az eddigiekhez képest. Mi szurkolók azért vagyunk, hogy biztassuk, támogassuk kedvenceinket. Csapatunknak pedig vissza kell tükröznie ezt a szeretetet, így találhat egymásra szurkoló és a csapat.

Az egymásra találás pedig igazán fontos a rideg téli napok után, hiszen minket arról ismer az ország, hogy elvakultan szeretjük kedvenceinket. Kitartunk mellettük jóban-rosszban, győzelembe hajtjuk őket akkor is, ha már elszállt minden remény. Gerjesszük fel ezt a szeretetet lelkünk izzó kohóiban, s új reménnyel, bizakodva várjuk a tavaszt.

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

7 hozzászólás

 1. Csabuso írta:

  Ez igazán jól sikerült Tibu!

  Hozzászólás ideje: 2010. február 11. 10:06

 2. Head írta:

  Mire kienged a fagy, remélem a szurkolók is megbékélnek egymással, és a tavasz ébredező napsugarai már egy erős, lecsapni készülő sólymot láthatnak körözni kis Hazánk egén!

  Szép írás volt tibu 🙂

  Hozzászólás ideje: 2010. február 11. 12:28

 3. Franto írta:

  Biztassuk, támogassuk csapatunkat jóban és rosszban(!) egyaránt! Ugyan “könnyebb” egy őszi bajnok csapatnak szurkolni, de egy döcögő, pontosabban alakuló csapatnak sokkal jobban kell a segítség!
  ne csak akkor legyen nagy hangunk mikor majd minden meccset megnyerünk. Régi időkben is voltak gyengébb csapataink, mégis megannyi meccsen hajtották szurkolóink győzelembe a csapatot!

  Álljunk ki most is a csapatunk mellett mert megérdemlik, mert ez a Ferencváros! Mutassuk meg, hogy az Egyetértés még mindíg jelent valamit és együtt legyünk részesei egy csodálatos (de akár megszokott) tavaszi feltámadásnak!

  Hozzászólás ideje: 2010. február 11. 18:31

 4. eagleeye írta:

  Nálam az utolsó sorban foglalt érzés automatikusan elérkezik minden szezonkezdet előtt.Akkor is, ha minden stimmel és akkor is, ha zűrös, eredménytelen időszak áll mögöttünk.
  Hiszem, hogy a mostani növekvő optimizmusunk nem csak amolyan “kincstári”, hanem okkal vagyunk bizakodóak és joggal hiszünk Családunk új és “régi” játékosaiban.

  Hozzászólás ideje: 2010. február 12. 07:29

 5. Pilu írta:

  “Gerjesszük fel ezt a szeretetet lelkünk izzó kohóiban, s új reménnyel, bizakodva várjuk a tavaszt.”

  Ezt szerintem a mindennapi életben is szem elött kellene tartani.

  Hozzászólás ideje: 2010. február 12. 18:06

 6. figura írta:

  nagyon várom hogy ujra iduljon a labda nagyon hiányoznak a mecsek. hogy üvölthesem hajrá fradi. holnap ha minden jo megy látom a fiukat rugni a labdát. most már csak a szurkolo társak fognak hiányozni ha adig nem békélnek meg. most is fogjunk össze mint amikor az elsö nbII-es mecsünk volt szurkoljuk végik a tavaszt minél többen mutasuk meg hogy a csapat az elsö többi csak másodlagos a csapat miértünk van mi a csapatért vagyunk. HAJRÁ FRADI

  Hozzászólás ideje: 2010. február 12. 18:42

 7. Arányi József írta:

  Tibu ! Ez egy újabb remekmű !!!
  És megvalósulnak látszik, mert a Népliget műfüvén virágok nőttek az aranylábú gyerekek lábai alól.

  Istenes Mónika figyelmébe !
  Ha elolvasod ezeket a hozzászólásokat, ajánlom figyelmedbe azt a tényt, hogy lehet a Fradi megsemmisítésével kisérletezni fenn is, lenn is. Talán egy szörnyű pilanatban sikerül is, amiben nem hiszek. DE LEGYŐZNI SOHA !!! Ezt sokan nehezen viselik, ezért “előitélkeznek”.

  Hozzászólás ideje: 2010. február 15. 19:26

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Szurkolók a jelenből: beszélgetés Nagy Feróval

           Bejegyzés ideje: 2010. január 13.
           Szerző: tibu1

           Lipcsei Péter közel a rekordhoz! Már csak 18!

           Bejegyzés ideje: 2010. február 27.
           Szerző: Simon Sándor

           Emlékezzünk a halottainkra!

           Bejegyzés ideje: 2010. november 1.
           Szerző: Simon Sándor

           Short szép tavaszt remél

           Bejegyzés ideje: 2010. február 19.
           Szerző: Simon Sándor

           Gratulálunk a bajnokcsapatnak!

           Bejegyzés ideje: 2015. május 14.
           Szerző: Simon Sándor