2018. március 21. szerda

Megemlékezések

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. április 22.

Az FTC Baráti Kör folytatta azt a hagyományt, hogy a Groupama Arénában a skybox névadók halálának kerek (nullára vagy ötre végződő) évfordulóján megemlékezést tart.

Ezúttal két egykori sportolónkról, a 20 éve, 2016. április 21-én elhunyt Mészáros Józsefről és a 15 éve, 2002. április 23-án elhunyt Simon Tiborról emlékeztek meg. Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára mondott a 23-as és a 34-es skyboxnál beszédet.

Mészáros József Pesterzsébetről indulva a Kispest csapatán keresztül jutott el 1948-ban az FTC-be, ahol tagja volt az 1948/49. évi csodálatos bajnokcsapatnak. 1954-ben fejezte be játékosi pályafutását, de 1957-ben még visszaigazolt a Fradiba és részt vett az ausztráliai túrán. Technikás, jól fejelő játékos volt, aki nagy tapasztalatával, intelligenciájával sok segítséget nyújtott a fiatalabb játékostársainak. 1961 és 1965 között edzőként is sokat tett a zöld-fehér csapatért, irányításával kétszer nyertek bajnokságot a labdarúgóink és 1965-ben megnyerték a VVK-t. 1978 és 1980 között az FTC labdarúgó-szakosztályának, 1990-től a haláláig pedig az FTC Baráti Kör elnöke volt.

Mészáros József emberi nagyságát méltatta Friedmanszky Zoltán, aki játékosa, majd edzőként a beosztottja is volt. A megemlékezés virágát dr. Springer Miklós az FTC Baráti Kör elnöke, Friedmanszky Zoltán és Hélisz József helyezte el.

Simon Tibor nagyon fiatalon, tragikus körülmények között távozott közülünk. Csupaszív játékos volt, aki három-három alkalommal volt az FTC bajnokságot, Magyar Kupát és Szuper Kupát nyert csapatának, valamint a BL-csoportkörbe jutott gárdának a tagja. Főként a fiatalabb szurkolóknak volt nagy kedvence. Ma sincs olyan hazai mérkőzés, amelyen a B-középen ne hangozna fel a „Simon Tibi, Simon Tibi” kiáltás.

A Simon Tiborról elnevezett skyboxnál a virágot tagtársunk, dr. Klinghammer István unokája, a hétéves Maximilián, aki jobbhátvédként futballozik, helyezte el.

A megemlékezők természetesen mindkét legendával kapcsolatban sok-sok élményt, sztorit elevenítettek fel.

Végezetül hagy álljon itt az a két idézet, amely a skyboxoknál olvasható.

Mészáros József: „Biztosan vannak játékosok, akik a pályán is ’diplomaták’, az igazi labdarúgótól ilyet – szerintem – nem lehet elvárni. Az győzni akar.”

Simon Tibor: „Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért, és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

SzB
2017. április 21.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Novák Dezső is elment

  Bejegyzés ideje: 2014. február 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A 93 éves Gyetvai Lászlót köszöntöttük

  Bejegyzés ideje: 2011. december 16.
  Szerző: SzB

  A nap, amelyen valóra váltak álmaim

  Bejegyzés ideje: 2009. április 15.
  Szerző: Limpi

  Úgy tűnik, hibát követtünk el

  Bejegyzés ideje: 2014. április 21.
  Szerző: Simon Sándor

  Fradi eseménynaptár: 08.16 – 08.22.

  Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 16.
  Szerző: Simon Sándor