2024. március 19. kedd

Nagy Bélára emlékeztünk

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. március 27.

Már 12 éve, hogy Nagy Béla, a Fradi krónikása eltávozott közülünk. A hagyományoknak megfelelően halálának évfordulóján a barátai ebben az évben is felkeresték a Farkasréti temetőben levő sírját.

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője méltatta Nagy Béla páratlan munkásságát, a több mint 100 Fradiról szóló könyv szerzőjét, társszerzőjét és szerkesztőjét. Szerencsésnek tartja magát, hogy személyesen is ismerhette Nagy Bélát, és nagy megtiszteltetés számára, hogy a munkáját folytathatja. A rövid beszéd után az FTC nevében megkoszorúzta a sírt.

A megemlékezésen Nagy Béla özvegyén kívül a Fradi Múzeum, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület és az FTC Baráti Kör néhány tagja (sajnos, évről-évre csökken a létszámuk) vett részt és helyezett el virágot a síron.

SzB
2018. március 26.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. zsili írta:

    Minden elismerésem azoknak, akik évről-évre megemlékeznek a legendás krónikás haláláról.
    Azonban Csanády Árpád dr. is megérdemelt volna egy szál virágot a sírján. Márc. 17-én volt 35 éve ugyanis, hogy az 1948/49-es jubileumi bajnokcsapat tagja, az 1957-es ausztrál túra (mindeddig a leghosszabb Fradi túra) edzője és mint a NOB sportigazgatója a legnagyobb sport-diplomáciai karriert elérő fradista itt hagyott bennünket.

    Hozzászólás ideje: 2018. március 28. 20:52

  2. Leonardo írta:

    Kedves Zsili! Jogos az észrevétele…, de nem biztos, hogy az FTC Baráti Körnek kell címeznie. Egyébként a temetőbe kilátogatók megálltak Csanádi Árpád sírjánál. Pontosításként csak annyi, hogy nem Csanády, hanem Csanádi, és nem március 17-én, hanem március 7-én hunyt el.

    Hozzászólás ideje: 2018. március 30. 14:32

  3. zsili írta:

    Kedves Leonardo!

    Köszönöm a pontosításokat.

    Igaza van, nem biztos, hogy az FTC Baráti Körnek kell címezni a Csanádi Árpád dr.-ról való megemlékezés elmaradását. Én azonban örültem volna, ha Baráti Kör megemlékezett volna arról a fradistáról, akiről a Groupama Arénában terem van elnevezve. ( Rajta kívül ezt a megtiszteltetést csak Kubala László kapta meg.)

    Hozzászólás ideje: 2018. április 1. 20:31

HOZZÁSZÓLÁS