2024. március 19. kedd

Gyógyszer az adrenalin hiányra

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2020. április 20.

Sok-sok tudósításom, cikkem olvasható a honlapunkon. Engedjék meg a kedves Olvasók, hogy ezúttal egy személyes hangvételű írással jelentkezzem.

 

Az „önkéntes” karantén ötödik hetében is igyekszem türelmes lenni, betartani az előírt szabályokat. A bezártság, a megszokott programok (bevásárlás, unokák iskolából való hazakísérése és megölelése, családi ünnepek stb.) elmaradása kétségtelenül megviselik az embert. Ráadásul nem tudok kilátogatni a népligeti edzésekre, nincsenek a „feszültség levezető” meccsek.

Utóbbit azért írom, mert a mérkőzésekre induláskor mindig azt mondom a feleségemnek, megyek a dühöngőbe. Természetesen nem mérgelődni megyek, hanem a felhalmozódott feszültséget vezetem le kiabálással, drukkolással, (gyakran) a játékvezetők szidalmazásával. Most ez, valamint a régóta ismert szektortársakkal való találkozás nagyon hiányzik.

 

A játékosok nyilatkozatait olvasom, mondják, hogy „hiányzik az adrenalin”. A szurkolóknak, így nekem is! Ebben az adrenalin hiányos állapotban ért egy váratlan, nagyon jóleső meglepetés. Az „Otthon is együtt!” jótékonysági akció keretében az FTC, a Groupama Arénát üzemeltető LSH Kft. és a labdarúgó csapat szponzorainak, kiemelten a Penny Market jóvoltából csomagot kaptam. Igen, megöregedtem, a 72 évemmel én is a 65 év feletti bérletes szurkolók 500 fős táborába tartozom… A vírusos időszakban hasznos „kedélyfokozó” ajándékok (kávé, tea, édességek, sós rágcsálnivalók, alkoholmentes itókák, egészségügyi termékek stb.) mellett nagyon örültem az FTC 2019-es évkönyvének, az Albert Flóriánról készült képeskönyvnek.

Mit mondhatok ilyenkor. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Igen, ez a mi Fradink, ezt jelenti a Fradi-család, amelyhez jó tartozni, jó tudni azt, hogy nehezebb időkben is számíthatunk rá.

Azt kívánom valamennyi sors- és szurkolótársamnak, hogy minél előbb egészségesen találkozhassunk a lelátókon, hogy drukkoljunk a további sikerekért. Hajrá Fradi!

SzB
2020. április 20.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS