2024. március 19. kedd

Helyzet- és hangulatjelentés

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2020. május 29.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) tagjai február 25-én még egy jó hangulatú összejövetelen találkozhattak egykori játékosunkkal és edzőnkkel, Détári Dömével, majd március 3-án megemlékeztek Turay József 125. születésnapjáról. A két esemény közötti időszakot az tette örömtelivé, hogy a Groupama Arénában, a helyszínen nézhettük a Debrecen feletti 2:0-ás győzelemmel végződött mérkőzést.

Március 14-ével azonban egy új korszak kezdődött az életünkben. A koronavírus járvány miatt hozott kormányzati, és az azoknak megfelelő egyesületi rendelkezések, korlátozások természetesen az FTC BK tevékenységére is hatással voltak. A zártkapus, Kaposvár elleni 5:0-s győzelem még némi gyógyírt jelentett a karanténos időszak kezdetén, de a március 15-én az FTC BK elnökségének közleménye egyértelművé tette, hogy a rendszeres találkozások, programok beláthatatlan ideig el fognak maradni.

A személyes találkozások helyére az elektronikus kapcsolattartás került. Még szerencse, hogy az internet és az okostelefonok sok lehetőséget biztosítanak a barátok, cimborák felkeresésére, és ezekkel az FTC BK tagjai rendszeresen éltek is, Mindegyikünknek jól estek a telefonhívások, sms-ek, e-mail-ek, ha csak néhány kérdés erejéig: „Hogy vagy?”, Hogy bírod a bezártságod?”, „Van segítséged?”, Láttad a tévében megismételt mérkőzéseket?”.

Természetesen a meccsre járásokat, a népligeti találkozásokat mindezek nem pótolták. Ebben az adrenalin-hiányos időszakban érkezett meg a 65 éven felüli bérletes szurkolókhoz (az FTC BK tagjainak jelentős része ebbe a kategóriába tartozik) az FTC és a LSH által küldött ajándékcsomag. Az „Otthon is együtt!” akció keretében kapott „kedélyfokozó” csomag is megerősítette a Fradi-családhoz való kötődésünket.

A világjárvány alatt sem feledkeztünk meg azokról a legendáinkról, társainkról, akik kerek születésnapja a karanténos időszakra esett. A személyes találkozások hiányában telefonon, írásban köszöntöttük őket. Az FTC 121. születésnapján sem maradt el a szokásos Bakáts téri koszorúzás, igaz, ezúttal csak szűk körben.

Izgatottan figyeltük a koronavírusról szóló napi híreket, örömmel láttuk a csökkenő adatokat, az enyhülő korlátozásokat, s vártuk a sportesemények engedélyezését. Azután jöttek a „kiscsoportos”, majd a rendes edzések, a zártkapus, később a tévében közvetített előkészületi meccsek. Kezdtük látni, de inkább várni az „alagút végét”. Többen csatlakoztunk a „Töltsük meg a lelátót!” akcióhoz, hogy valahogy ott legyünk a lelátón az elmaradt bajnoki mérkőzés pótlásakor, a Debrecen ellen. Így sikerült „hozzájárulnunk” a győzelemhez, a nagyon fontos három pont megszerzéséhez. Ez igazi hangulatfokozó eredmény volt!

Így értünk el a derbi napjához. Már délután beöltöztem a meccseken viselt trikómba. (Feleségem, aki a napokban hallgatta egy orvos előadását, hogy a koronavírus az agyra is hatással van, izgatottan figyelte a viselkedésemet…) A „távszurkolásunk” eredményes volt. Ha nehezen is, de meglett a három pont. Jó ránézni a tabellára, kilenc pont az előnyünk. Gondolom, ez mindegyikünk karanténos hangulatára kedvezően hat.

Nincs más hátra, továbbra is bízni kell a csapatban. Milyen szép is lenne, ha a 31. fordulóban, éppen az Újpest ellen, már bajnokként léphetnénk pályára, vagy az akkori győzelemmel ünnepelhetnénk a 31. bajnoki címünket. Nagy fieszta lenne, ha nem is olyan látványos, mint az egy évvel ezelőtti.

Kedves Tagtársaim, jó szurkolást! Hajrá Fradi!

SzB
2020. május 25.

(Utóirat: Az írás elkészülte és megjelenése közti időben jött az új rendelet, miszerint korlátozott számban. a követelményeket betartva megjelenhetnek a szurkolók a lelátókon, azaz enyhül a karantén szigora. Nem változik azonban a lényeg, szeretnénk minél előbb ünnepelni azt a 31. bajnoki címet, a szerencsésebbek a lelátókon, a többiek otthon, együtt örülhetünk. Együtt, mert sosem vagyunk egyedül!)

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Megjegyzés az utóirathoz: Izgatottan várjuk a megoldást, ami nem lesz könnyű, Mi lesz a bérletesekkel? Hogyan érinti a 65 éven felülieket? Hogyan lehet megoldani a B-közép elhelyezését a biztonsági távolságok betartásával? Biztosan lesz megoldás. A lényeg az, hogy a jelenlevők ünnepelni tudjanak. Irány a 31. bajnoki cím! Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2020. május 29. 19:48

  2. Leonardo írta:

    Sajnos, mivel egy kicsivel elmúltan 65 éves :), nem lehetek ott a Groupamában. A kiváltságosak szurkoljanak helyettem is. Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2020. június 2. 17:34

HOZZÁSZÓLÁS