2024. április 26. péntek

Utoljára a derbiről. Vallanak a számok.

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. május 4.

A Debrecen elleni nagyszerű győzelem után, Fehérváron támadójátékunk kiábrándító volt… mivel nem volt.

Nagy várakozással vártuk a tavasz mérkőzését, a derbit! A győzelmet kötelezően elvártuk, sajnos nem sikerült, a lilák úgy győztek, hogy csapatunknak volt jóval több gólszerzési kísérlete, a tavasz folyamán talán most voltak a legmagasabbak ezek a számok.

Előtte azonban nézzük az egyéni számokat. Az első félidőben az alábbiakat jegyeztem fel:

A védelemben Stockley nem állt közel Simekhez, az Újpest ráadásul rájátszott erre. Megfigyeltem, hogy Stockley annak ellenére gyakran nem tette ezt, hogy látta, hogy Simek veszélyeztethet. Többször Eldinggel beszéltek, nekem úgy tűnt, mintha Eldingtől várná a visszalépést és a védekezésbe besegítést a baloldalon. Lehet, hogy ez volt a taktika?!

A középpályán Adnan és Rósa nagyon keveset volt játékban ebben a félidőben. Elől Ferenczit nem találták meg a társak a labdákkal.

Schembri eleinte több hibával játszott, cselei nem jöttek be, de a vállalkozó kedve, lendülete úgy éreztem sokat jelent. Ezt a fajta kreativitását az „én számaim” nem is tudják megjeleníteni. De én is lehetek szubjektív …

Morrison játékára készülhettek a lilák, tudták, hogy sokszor van nála a labda, megelőzték párszor.

A második félidő számai:

Ebben a félidőben Rósa sokkal jobb lett, igen sokszor felfutott a szélen, volt is négy beadása a szélső pozicióból. Ezt a korábbi mérkőzéseinken nem mondhattuk, el sem esetében, sem a csapatból senkivel kapcsolatban.

Abdi tovább fokozta a támadások lendületét, a cselei is sikerültek, Pistának nyerő passzt adott, nem bírták tartani.

A két szél is kellően aktív volt ekkor.

Igaz, a statisztikámban a számok nem adják ki sem Abdi sem a már említett Schembri játékának a hasznát. De, mint mondtam, én is lehetek szubjektív …

Lipcsei nagyon jól állt be, látszott rajta, nagyon igyekszik. Labdaszerzésben például rövid idő alatt utolérte a több időt játszó társait. Rajta nem múlott az egyenlítés.

Összesítve ezeket a számokat kaptam:

A szélső játék grafikonja az alábbi:

Említettem, hogy Rósa és Abdi jó volt e téren a második félidőben, igen sok jó beadás született a korábbi mérkőzésekkel ellentétben.

A mérkőzésen azonban még így is sokat ívelgettünk mezőnyből előre, ez az alábbiak szerint oszlott meg:

Ezek a számok nem nagyon térnek el a korábbiaktól.
Nézzük a szabálytalanságokat:

Önmagukért beszélnek a számok és talán azt mutatják, hogy az ellenfél már a középpálya magasságában igyekezett letámadni minket, sőt elől hozták a szokásos(?) agressziót a védőinkkel szemben is.
Látható, hogy Schembri fürge játéka nem tetszett az újpestieknek.

Középpályásaink eképpen védekezek:

Látható, hogy ezek az adatok nagyon alacsonyak a korábbiakhoz képest(Doherty 10 körül szokott végezni).
Talán magyarázható azzal, hogy az újpest támadásban rendkívül gyorsan áthozta a labdát a középályán.

Korábban panaszkodtam a gólszerzési kísérleteink szerény számára, ezen a mérkőzésen már nem tehetem ezt, az alábbi ábra is ezt mutatja:

A lőlapokon ez így nézett ki:

Fejesek, lövések, kapufák. Nem volt szerencsénk, de valahogy hiányzott a meggyőződés a támadásokból, többen csak a kapkodást éreztük.

Talán majd ma, a Győr ellen sikerül betalálni. A több kísérlet és a második félidőben az élénkebbnek mondható széljáték bíztató, sajnos az előreívelések most sem hoztak eredményt.

Nehéz ilyen eredmény után pozitív gondolattal zárni, talán az vigasztalhat, hogy ha a mérkőzés összképét tekintjük, úgy gondolom nem volt jobb nálunk a rivális. Talán ebben bízhatunk, hogy leszünk mi még erősebbek is!

Hajrá Fradi!

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

  1. kávé írta:

    Az Újpestet meg kellett volna verni, bármi is volt a statisztika! Ma enyhíthetik sebeink fájdalmát a srácok, hajrá mindent bele!

    Hozzászólás ideje: 2010. május 4. 12:20

  2. bockor írta:

    Szia Eagle!
    Furcsa volt ez a meccs. Most már így lehiggadva, sok mindent máshogy látok. A ziccereink megvoltak a derby megnyeréséhez, – talán csak a Vasas ellen volt több helyzetünk – de Csizmadia és a 92. percben Rósa béna megoldása, valamint a dózsa szerencséje a 3 kapufánál, megakadályozott bennünket a gólszerzésben.
    Stockley, Csizmadia, Morrison, Adnan és Ferenczi kifejezetten gyengék voltak. Elding átlagosat nyújtott, Rósa hős lehetett volna, elégedettek csak Dragóner,Tutoric, Schembri és Abdi játékával lehettünk.
    Érzésem szerint Dohertyvel, ez meg lett volna. Nameg Abdinak több lehetőséget kéne adni.

    Hozzászólás ideje: 2010. május 4. 18:50

  3. Franto írta:

    A legnagyobb hibát Adnan játékában látom. Utólag Morrison játéka is hiba volt. mozgalmas két hete volt, viszont nem a pályán, edzéseken. Tudom, hogy kényszerből lett bevetve, de nagyon nem jött be. Adnanra visszatérve, komolyan csalódott voltam, mikor a kezdők között láttam. neki szervezni kellene a játékot, osztogatni, kiugratni. erre csak tovább passzol . rettenetesen bizonytalan. sokáig bíztam benne, vártam a javulást, az átlövéseket, de mostmár feladom. Ashmore sokkal nagyobb hasznunkra lett volna, de talán még Wedgbury is…

    Ute meccs alapján : Dragóner, Tutoric, Schembri, Abdi és ennyi. (Elding?)
    Pista nagyon nehéz helyzetben van egy ilyen középpályával a háta mögött. Fut,küzd, robotol, de egy csatárt mégis csak a góljai minősítenek.
    egy helyzet-egy (győztes)gól = jó csatár.
    Pistában azért még hiszek, ahogy Csizmadiában is…

    A nyár legfontosabb feladata egy jó edző mellett a középpálya megfelelő megerősítése igazi “spílerekkel” . Lehet, hogy megköveztek, de jövőre Kulcsárt és Bencét pár meccs erejéig az Nb2-es csapatunkban “edzetném” (bízom a feljutásban).

    Hozzászólás ideje: 2010. május 5. 01:05

  4. pápai írta:

    Ismét vereség.Mit is várhatnánk mást,ettől a csapattól.Harmadosztályu külföldiek,kiöregedő magyar játékosok,egy sehol sem jegyzett edző.
    Ez már nem Fradi szinvonal.Elkeserítő.Mikor rúgott utoljára gólt a Ferenczi Pista?/ Az NBI-ben összesen kettőt./ Nincs középpálya akik a csatárokat támogatnák.Nem tudják lekezelni a kapott labdát.Ha mégis sikerül,/Hofi:szúrd ki./ akkor háromból kétszer az ellenfélhez adják.Most is azon gondolkodtam,hogy mi a fenét nézem és mérgelődök az ilyen meccseken.De hát mégis csak a Fradi. Biztos,hogy ez a Fradi?

    Hozzászólás ideje: 2010. május 5. 16:29

  5. ftc ireland írta:

    igen sajnos vereseg az ev legfontosabb meccsen,valtozas kell de addig is szeressuk ezt a FRADIT,mert a MI FRADINK,lesz jobb is,sokszor ahoz hogy valami jo legyen elotte rosszon kell at menni hogy levonjuk a kovetkezteteseket es tudjuk mit kell maskep csinalni,igen a statisztika alapjan nyerhettunk volna min.2:0-ra,3:1-re de sajnos a statisztika es a vegeredmeny ket kulonbozo dolog,az biztos hogy nagy luxus 4-5helyzetbol nem rugni egyet sem,es ez mar nem csak szerencse kerdese,nincs meg a kello koncentralas a finisben(golhelyzetben)!MINDOROKKE FERENCVAROS!

    Hozzászólás ideje: 2010. május 6. 13:27

HOZZÁSZÓLÁS