2024. április 26. péntek

Videoton – FTC 1-1. De mit mondanak a számok?

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 24.

Elérkezett a negyedik forduló, ahol megkezdtük a rangadók sorát az őszi idényben. Elsőként a Videotonhoz látogattunk Székesfehérvárra.

A Videotont senkinek sem kell bemutatni, a még foci iránt érdeklődő szurkolók, fradisták, nem fradisták jól ismerik a csapat hátterét, a magyar bajnoki cím egyik komoly esélyese fogadott minket otthonában. A mérkőzés baljós előjelekkel indult, hiszen a korábbi sérült alapember (ikon), Dragóner Attila mellett az eddigi biztos kezdő Tutorić és Balog is kidőlt a sorból, emellett Stockley sem állhatott rendelkezésre, továbbá a mostanában jó formát mutató Abdi is lebetegedett. Egy régi hiányzó azonban visszatérhetett, aki sokat tett a játékával a csapatért ennyi kihagyás után is, Andre Schembri.

Ennek ellenére a legnagyobb meglepetés mindenki számára a csapat felállása volt: Prukner úr a három védős rendszer mellett döntött. Sokan azt mondták, kényszerből. Aki ismeri a Fradit, tudja, hogy ez nem biztos, hogy igaz, ugyanis Kulcsár csapatba állításával megléphető lett volna a négyvédős rendszer, ha nagyon muszáj lett volna, edzőnk másképp döntött, kockáztatott.

Nézzük az első félidő számait:

Rendelkezésre álló védőink előtt le a kalappal, erőn felül, hibátlanul teljesítettek, Csizmadia talán a szezon legjobb játékát hozta most, Junior feledtette a múlt heti játékát, Rodenbücher először volt kezdő, de ez nem látszott rajta!

A középpályán elképesztő higgadtság, bátorság, észjáték látszódott. A védekezés részben dominált a határozottság, játékban pedig a kreativitás és a higgadtság. Élmény volt nézni ebben a félidőben a játékot, különösen a gól utáni 10 percben volt parádés, amit csinált a csapat!

A 15-30 perc között 4-0 volt a lövési kísérletek száma a javunkra! Bence távoli próbálkozásai, Rósa fejese, Schembri egyéni akciója utáni lövése mind veszélyes volt, kis összpontosítással a vezetést is megszerezhettük volna, bár az igaz, valódi ziccerhelyzetet nem sikerült teremteni – talán a Bence elé csorgó labda, amit középről ellőtt, úgy, hogy nem volt előtte közvetlenül senki – járt a legközelebb a vezetés megszerzéséhez.

Schembri rengeteget mozgott, főként egyedül volt, de állandón igyekezett üres területekre beindulni, többször meg is lehetett játszani.

A második félidő számai:

Sajnos a második félidőt rosszul kezdtük, előreíveltünk, elpasszoltuk a labdákat, sajnos az első félidő fegyelmezett, labdatartásos passzjátékát nem tudtuk folytatni, azt el kell ismerni viszont, hogy nagy helyzeteket is sikerült kialakítaniuk ebben az időszakban, bár nem túl sokat, két esetben közel jártak a gólhoz. Bevallom, legjobban Nikolićtól tartottam, sajnos egy esetben átjátszották Rodenbüchert utána azoban hiába próbálkoztak további lövésekkel, nem találtak kaput, egy esetben azonban Ranilović óriásit védett.

Ismét kaptunk egy igen szigorú ítéletű kiállítást, pedig nem játszott csapatunk durván és ha jól figyeltem Rodenbücher első szabálytalansága volt ez. Azonban, ha ez egyből pirosat ért , akkor Fábián játékvezető lehetett volna olyan következetes és Da Silva hátulról elkaszálásáért ugyanúgy felmutathatta volna korábban a piros lapot…

Összesített számok az alábbiak:

Tóth Bence sérüléséért nagyon kár, a második félidő kezdetén már nem tudta azt hozni, amit korábban, az első félidőben viszont kifejezetten jól illeszkedett be a többi középpályás higgadt, passzolgatós játékába.

Íme, gólszerzési kísérleteink módjai időrendben:

Ez játékosaink szerint csoportosítva így nézett ki:

Középpályásaink az alábbi „tisztogatási” számokat produkálták:

Ez a korábbi mérkőzésekhez képest jobb mutató, látszik, hogy határozottak, erőszakosak voltak játékosaink és fejben is ott voltak, mert ezek igen jó százaléka konkrét labdaszerzés, nem csak „szimpla” szerelés.

Az előreíveléseket most is figyeltem, íme:

A széleken akciót most nem igazán sikerült a 16-os vonaláig elvinni, csak néhány esetben, íme:

A szabálytalanságok megoszlása is mutatja, hogy az első félidőben a Videotonnak nem tetszett a játékunk, sajnos az is látszik, hogy a második félidőben már mi voltunk többet szabálytalanok (legalábbis a befújt szabálytalanságok száma szerint):

Összességében a bátor taktika meghozta gyümölcsét. Nagyon sokunkban elindított egy érzést, amit régen nem éreztünk. Köszönet ezért a CSAPATNAK, köszönet ezért a MESTERNEK!

Másfél hét múlva érkezik a Győr, egy hétköznapi, szerda esti mérkőzésen. A kedvezőtlen időpont ellenére bízom abban, hogy az az érzés, ami bennem előjött, az talán fradista szurkolótársaimban is mozgatórugóként fog funkcionálni és minél többen kijönnek majd bíztatni a CSAPATOT azon a jónak ígérkező, fontos mérkőzésen!

Csak tovább! Hajrá Fradi!!!

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

  1. trebla77 írta:

    A mezei által becserélt új játékosokat már nem vette fel a csapat.
    Polonkai elég szabadon légüres térben mozoghatott, két lövésig el is jutott, és Nikolicson sem volt senki, hiszen a gól előtt hátulról indult meg és a kényszerítő után lemaradt Rodi. Itt volt egy váltási kísérlet is Csizivel, ami sikeres is lett volna ha jobban ismerik egymást és bíznak is egymásban.
    Összességében nem volt az a fölény amit mezei megemlített a meccs után, hiszen a visszaállásunk után is voltak ajtó- ablak helyzeteink.
    Nyerhető meccs volt, de nem is ez a fontos, hanem a jó játék.
    Meccsről meccsre javul a csapatjáték. Ezen belül a csatárjátékra nem is lehet panasz, hiszen a fontos gólokat azért belőjük, még az elrontott honvéd ellen is.
    Jó látni a fejlődést a csapat játékában.

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 26. 10:06

  2. bockor írta:

    Trebla, fejlődésről akkor beszélhetnénk, ha az eddig megszokott kezdő nyújtana egyre emészthetőbb játékot. Erről itt szó sincs. Sőt, az első 3 meccsen csupán visszafejlődésről beszélhetünk.
    A Videoton ellen az eltiltásnak és a sérüléseknek “köszönhetően” mind az összeállítás, mind a szerkezet erősen megváltozott. Prukner végre felvállalta azt, amiről már a kezdetek óta nyilatkozik, hogy mindenki ellen irányítani akarjuk a játékot. Tökéletes húzásai voltak. 3 védős rendszer (ettől én nagyon féltem), Junior, Rodenbücher és Schembri kezdőbe nevezése.
    Az első félidőben uraltuk a középpályát és így a játékot is mi irányítottuk. Ebből a 45 percből már ki lehet indulni. Amennyiben ezt 75-80 percig ki tudjuk tolni, messze juthatunk.
    Ami a statisztikában nagyon beszédes, az a labdaérintések aránya a védekező és a támadó játékosokat tekintve. Rengeteget voltak játékban, akiknek a támadásainkért felelnek. Ez a jó út.
    Eagle, köszönet az újabb remek statisztikádért 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 26. 11:09

  3. trebla77 írta:

    Elfogadom amit írsz, de én elsősorban arra gondoltam, hogy a két megnyert meccsen volt legkevésbé látható a csapatjáték. A honvéd ellen már a második félidőben lehetett látni, hogy bizony van csapatjátékunk, majdnem felálltunk a padlóról.
    Most a vidi ellen meg egyértelműen irányítottuk a játékot,jobb öszpontosítással nyerhettünk volna meg volt hozzá a csapat szerkezete.
    Sokat fogunk alakulni, változni még ebben a szakaszban, kb decemberre lesz egy stabil kialakult csapatunk.
    Tavaj még azon sírtunk, hogy legyen néhány játékosunk akik a nem idevalókat pótolják, ma már én azt mondom, hogy használható jó játékosokkal rendelkezünk, akik az idő folyamán bizonyítani fognak, ki előbb ki később.
    Talán megértük azt amikor már csak egy esetleg két minőségi játékosra lesz szükségünk, sőt a jó üzlet reményében jó pénzért el is tudunk majd játékosokat adni úgy, hogy közben nem gyengülünk, hanem erősödünk.
    Én ebben látom a csapatunk jövőjét.
    És reménykedem az igazi meglepetésekben is amit bármelyik játékosunk be is válthat.

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 26. 18:00

  4. tibu1 írta:

    Bockor, tőlem visszafelé is fejlődhetünk, ha ilyen szépen gyűjtögetjük a pontokat! 😀

    Treblával egyetértek, látszik a fejlődés a csapaton, azonban a decemberi időpontot még mindig korainak tartom Prukner László szavai után.
    Ő ugyanis azt mondta, hogy egy csapat kialakításához bármennyire fáj, kell egy év.
    Ezt én el is fogadom és nem is bánom, hogy egy kialakulatlan csapattal leszünk bajnokok. 😀 😀 😀
    Na jó vicceltem, de annyi igazság van a viccemben, hogy egy kialakulatlan csapat is érhet el sikereket és bízom benne, hogy ez most is így lesz. Az első 5-ben benne lesz ez a társaság, én úgy látom.
    Persze láttam én ezt már korábban is ilyen optimistán, mégsem lett igazam, de most azért már hallottam kiabálni a közönséget is, hogy “játszik a Fradi”.
    Rég volt erre példa és ez most nagyon fontos nekünk, mert ez azt jelzi, valami alakul, formálódik.
    Végre focit láthatunk csapatunktól, amiért az időnkénti rosszabb játékot is el tudjuk nézni kedvenceinknek.

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 26. 23:47

  5. eagleeye írta:

    Szervusztok!

    Bockor, nem kell köszönni a számokat, bár nagy meló, de nekem az már köszönet, ha Te vagy bárki más megosztja ennek kapcsán a nézeteit 🙂 Örülök, hogy Te is ismét megtetted.
    Szerintem mindannyian nagyon sok igazságot leírtok, Trebla és Tibu optimistábbnak tűnik egy árnyalattal, Bockor, Te , ha jól olvasom soraid, úgy gondolod, hogy főként a kényszer adta helyzet sodorta a jónak tűnő útra Prukner urat.
    Én hiszem, bár nem látok a fejekbe, hogy ez a 3 védős rendszer nem kizárólag a “sérüléseknek és eltiltásoknak köszönhetően” valósult meg, de ez csak saját vélemény.
    Már a Honvéd ellen Rodenbücher beállásakor átálltunk erre és ott sem mondott ez a rendszer csődöt.Valóban, Prukner bevállalta, onnantól kezdve minden szavaddal egyetértek 🙂

    Fontosnak tartom és szeretnék néhány dolgot kiemelni, hátha optimizmusom átragad jobban másokra: 🙂
    – Újjáalakuló csapatunk a 4.(!) mérkőzésén “partyban volt”, sőt néha kifejezetten lefocizta a magyar Hollywood FC-t
    – a három védőnk bizonyította, “teher alatt nő a pálma”, és ha ehhez hozzáveszem Dragóner,Tutoric majdan Balog felépülését, akkor azt mondom, igen komoly védelmünk van a honi mezőnyben…(és szerintem Stockley-val és Fülöppel is számolni lehet)
    – Maróti hozza magát, de az előtte játszó Józsi,Tóth,Andrezinho,Rósa és a visszalépő Heinz sem akármilyen középpálya, láthatóan egyénileg is javulnak hétről-hétre és mi lesz itt, ha egészséges lesz Fitos és bevethető lesz Stanic, Kulcsárt ne is említsem (Abdit meg pláne, vagy ő csatár? :-))

    A nagy kérdés, mi lesz elől…Schembrit én imádom, nem tehetek róla, Prukner úr nyáron gyors, sokat mozgó csatárokban gondolkodott, ő ilyen lehet, talán ha 5 meccs zsinórban a tarsolyában lett volna, akkor lehet megcsinálja a ziccert a vidi ellen….de itt nem ártana még egy fürge spíler…talán.

    Úgy gondolom, a csapat mérföldkőhöz érkezett, mert játékban jóval túlmutatót hozott azon, ahol éppen tartania kellene, pont ezért van okunk optimizmusra, mert hinnünk kell, hogy ez vagy ennél jobb megismételhető.

    Sokunkkal egyetértek, ez a játék az “átlagcsapatok” ellen simán elég lehet/lesz a győzelmekhez.
    Be kell rögzülnie játékosainkba, hogy igenis ilyen bátran érhetünk el eredményt!Ez nekem kicsit a régi Fradit idézte, aki idegenben is gyakran otthon volt, nem csak a lelátón, hanem a pályán is.

    Már megint hosszú lett és még most is tudnám folytatni…:-)

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 27. 02:02

HOZZÁSZÓLÁS