2024. március 19. kedd

Válaszok

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. január 19.

Az első 13 szám alatt feltett kérdésre, ami több mint 13 kérdés, megérkeztek a válaszok.

Íme!

1. Pilu kérdése:
A következő dolog érdekelne. A Zrt. tett vagy a jövőben kíván-e tenni annak érdekében, hogy a klub volt nagyságait jobban bevonja a mindennapi munkába? Rengeteg olyan már visszavonult játékosunk van, aki nemcsak az ismertségével, de a tudásával is hozzájárulhatna a sikeres működéshez, elősegítve azt, hogy az FTC mihamarabb visszaszerezze a méltán megérdemelt vezető szerepét a magyar labdarúgásban.
Hajrá Fradi!

Berki Krisztián válasza:

Természetesen folyamatosan egyeztetünk a régi, volt játékosokkal. Fontos számunkra, hogy a Ferencvárosból visszavonult játékosokat valamely irányba segítsük.

2. Bontó Árpád kérdése:
Egy egyszerű kérdésem lenne. Régóta keresek “Fradi-zöld” nyakkendőt, de nem találok. A Fradi vezetése hol szerzi be ezeket, vagy ha márkát mondanak, akkor utánajárnék, hogy nekem is legyen Fradi-nyakkendőm!
Köszönöm! Hajrá Fradi!

Berki Krisztián válasza:

Nagyon exkluzív, kézzel varrott selyemnyakkendő, az FTC kezdőbetűivel hímezve. Későbbiekben ez megvásárolható lesz a shopban, más dizájnelemekkel tarkítva. De ha nem veszi sértésenek, nagy örömömre szogálna, ha átadhatnék egy ilyen nyakkendőt, kérem küldje el elérhetőségét.

(a szerkesztők megjegyzése: ha a kérdező felhatalmaz rá, a mailcímet továbbítjuk)

3. Kriszti kérdése:
Egy kérdésem lenne Krisztiánhoz!
Legyen kedves és mesélje el, hogyan került egy cégnél vezérigazgatói pozícióba diploma és nyelvtudás nélkül?Kérdésem nem provokáció, pusztán kíváncsiság, hiszen én több nyelven beszélek, 2 szakmám, emellett hamarosan diplomám is van, mégsem sikerült még ilyen magasra feltornásznom magam.

Berki Krisztián válasza:

Az iskolát elvégeztem, ugyan még diplomám nincs. Angolul pedig beszélek. 2000-ben kezdtem el építeni a játékosi pályafutásomtól független szakmai életemet. Ebben nagy segítőm volt Dr. Horváth Gábor, a hivatásos labdarúgó szervezetek főtitkára, aki anno felajánlotta a segítséget, mert látta, hogy pályafutásom alatt is érdekelt a futball körüli munka. A háttérben sportjogi kérdésekkel és a játékosok érdekvédelmével foglalkozhattam, majd játékos pályafutásom utolsó két évében egyéb privát területeken is elindultam a magánszektorban (kereskedelemben, valamint vendéglátásban) Dámosy Zsolt által vezetett elnökség alatt közvetlen Dámosy Zsolttól kaptam felkérést a szakosztályok átvilágítására, hogy az elnökség jobban beleláthasson az egyes szakosztályok működési struktúrájába. Ezt követően kaptam fekérést a klubigazgatói szerepkörre. Majd ezután Rieb György elnök Úr által vezetett elnökség felkérésére lettem a Zrt. elnöke.

4. Bander János kérdése:
Berki úr!
1) Maga milyen nyelven kommunikál az angol munkatársaival?

2) A VIP szektorokba is kötelező lesz a szurkolói kártya? Ha nem, miért?

Berki Krisztián válasza:

Hivatalosan a tulajdonosi körrel angolul. A sajtópáholyban, a skyboxhoz regisztrált vip-esek léphetnek be, a klubházba pedig az adatbázisunkban szereplő meghívott vendégek. Szerencsére a VIP-ben még nem történt atrocitás.

5. noname kérdése:
Nekem is lenne egy kérdésem.
Gondolom nagyon sokan támadják, ez nem zavarja Önt? Ilyen esetben más inkább tovább lépne… Ön miért nem teszi ugyanezt?

Berki Krisztián válasza:

Megtanultam a futballban, hogy az ilyen pozicióban lévő emberek ne várjanak köszöntetet. Anno lehetőséget kaptam Dámosy Zsolt által vezetett elnökségben, mint klubigazgató, majd Rieb György elnöksége alatt lehetőséget kaptam a csapatot működtetni, mint a Zrt. elnöke. Ha spotszakmailag nem, gazdaságilag megállítottuk az adósságtömeg növekedését és egy időben stabilan működtettük a Zrt-t. Legfontosabb feladatom a válságmenedzselés és a futballcsapat konszolidálása és értékesítése volt. Az új tulajdonostól kaptam egy 5 éves megbízatást, amely már az építkezésről és stabilizációról szól, egy klub felépítéséről, amely jelen esetben nagyon mélyről indul. Az 5 éves tervben ebben gazdasági és üzleti oldalon kaptam szerepet, és lépésről lépésre haladva, a várakozáshoz képest kicsit lassan is, de történnek a dolgok, fejlesztések, amelyek mind az üzleti mind pedig a sportszakmai oldalt erősíteni fogják.

6. Bander János kérdései:
Az ominózus DVTK mérkőzés után miért beszélt 500 megrongált székről és több tíz milliós kárról, holott a TV felvételeken, fényképeken egyértelműen látszik, hogy legfeljebb 10 – 15 (és még ez is túlzás) a “megrongált” székek száma?

Berki Krisztián válasza:

Mostanra természetesen már tisztán látunk. Valószínű, amit először említettem, egy előzetes jelentés alapján nyilatkoztam, mivel a rendzavarás után csupán 20 perccel kellett reagálni, és akkor még nem volt meg minden adatom. Miután felmértük a kárt derült ki, hogy valóban nem volt 500 csak 147 szék, viszont annak a darabja 4700 Ft + ÁFA, plusz a javítás költsége. De elsősorban nem is az anyagi, hanem inkább az erkölcsi kár illetve a futballszakmai kár a jelentős. A legjelentősebb kár a hírnévrombolás, amely során egy újabb negatív hírrel kapcsolják össze az FTC nevét, rombolva a pressztízsét, sárba tiporva egy ilyen nagy múltú hírnevét.

Miért nem a rendőrséget teszi felelőssé a mérkőzés félbeszakításáért, miért a jogosan dühös szurkolókat okolja?

Berki Krisztián válasza:

Ne haragudjon, erre a kérdésre nem kívánok válaszolni.

Miért állítja azt, hogy a rendőrség kényszerítette a klubot a szurkolói kártya bevezetésére, holott már hónapokkal a DVTK “balhé” előtt nyilatkozta a TV-ben hogy az angolok szeretnék bevezetni a kártyát?

Berki Krisztián válasza:

Igen, mert ez egy terv volt akkoriban, és terveink szerint a majdani stadionban szerettük volna bevezetni. A sajnálatos események megtörténése miatt azonban rá vagyunk kényszerítve, hogy már a jelenlegi stadionban is bevezessük a rendszert. Fontos kiemelni, hogy ezt a kártyát nem szankciónak szánjuk, hanem „klubkártyaként” a szurkolói csoportok teljes spektrumának megelégedésére és ez a szurkolói kártya a jövőben különféle kedvezményekre és előnyökre jogosítja majd fel a birtokosát.

A jelenlegi – több tízmillióért felszerelt – beléptetőrendszerünk miért nem elegendő?

Berki Krisztián válasza:

Mert jelen esetben a stadionba belépő rendbontók nem azonosíthatóak, ezért nem tudjuk megelőzni az esetleges renbontásokat. A jelenlegi kapuk amikor felépültek, a stadion újnak számított, ma már viszont csak és kizárólag a vonalkóddal ellátott jeggyel és bérletesek beléptetésére és számítására alkalmas.

7. Alehandro kérdései:
Leendő “sportközgazdász” úr !
1> Tudvalevő, hogy az MLSZ és a rendőrség kettősmércét alkalmazva, hátrányosan megkülömböztetve, szinte “hajtóvadászatot” folytat clubunk ellen. Nem gondolja, hogy szükség lenne egy jó ügyvédre, aki végre képviselné az érdekeinket a hátrányos intézkedésekkel SZEMBEN ??

Berki Krisztián válasza:

Azt gondolom, elsődlegesen egy olyan MLSZ-re lenne szükségünk, amely az alapszabályokat és versenykiírásokat, azok minden pontját egységesen értelmezve, betartva működtetik a szövetséget. Higgye el, akkor ügyvéd sem kellene. Most azonban bárki lehet az ügyvéd, mert az MLSZ olyan szabályokat hoz, amely minden esetben csak a klubra lehet elmarasztaló. Minden szabályt úgy lehet értelmezni, ahogy látni akarják. Ők pedig másképp értelmezik.

2> Mikor mernek már egy VALÓDI ankétot tartani, a szurkolók szemébe nézni ?

Berki Krisztián válasza:

Várjuk szeretettel a most februárban tartandó ankétunkra, amelynek pontos időpontjáról később tájékoztatjuk a kedves szurkolókat. Azért nincs még meghatározott időpont, mert azt szeretnénk, ha ezen az esményen minden döntéshozó jelen lenne.

3> A stadion ügyben nagy a bizonytalanság a szurkolók között. Mikor mutatják már be a valószínűleg megváltozott terveket a drukkereknek? ( Az ne legyen már érv, hogy egy kétes hátterű Gerstl Úr azt mondja, hogy 2012-re kész az új stadion…) Közben pedig McCabe úr is elismerte hogy a finanszírozás még NEM MEGOLDOTT ! Nagyon sok szurkoló azon a véleményen van, hogy “nem fair” addig bontani, amíg az építés nincs 100%-ig rendezve!! ( Tervek nyílvánosságra hozatala, finanszírozás, bankgarancia, építési ENGEDÉLY bemutatása )
Várom szíves válaszát.

Berki Krisztián válasza:

A stadionépítési projekttel kapcsolatban az elvi engedélyeztetést adtuk be, amit jelenleg megfellebbezett az ÁNTSZ. Ettől függetlenül mi az eredeti ütemterv szerint folytatjuk a munkálatok előkészítését.

8. Debreczenyi Attila kérdései:
Tisztelt Berki Úr ! Lassan eljön az a nap, mikor új stadion lesz.
1.,Kérdés: Az ÚJ SZENTÉLYNEK is ALBERT FLÓRIÁN STADION lesz a neve?
2.,Kérdés: Láttam a látványterveket, ÁLOMSZÉP és GYÖNYÖRŰ!
Azt szeretném megkérdeni, hogy hová fog a Spinger-szobor kerülni?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Debreczenyi Attila

Berki Krisztián válasza:

Arra még nem tudok válaszolni, hogy az új stadiont hogyan fogják elnevezni, mert erről mégnem született döntés, sok mindentől függ. Az biztos, hogy a történelmünkhöz és hagyományainkhoz méltó dolgokat átvisszük az új stadionba. Gondolok az alapítónk, Dr.Springer Ferenc szobrára. A saját elképzelésemet tudom elmondani, miszerint a Springer szobor két oldala mellett futnak majd ki a játékosok a gyepre. Pontosan azért, hogy akik az új stadionban pályára lépnek, kapjanak egy csipetnyi hangulatot a múltból, és elfuthassanak az alapítónk tiszteletéből felállított szobor mellett.

9. robertftc kérdése:
Az interneten kering egy levél (http://jsm.hu/article?id=1385)
A fentiekben leírtaknak van valóságalapja???
Részlet:
“Berki Krisztián távozását szeretné a Fradi tábor. Berki takarodj! – ismétlik. Akik szívükön viselik a Ferencváros sorsát, akik egy kicsit is figyelemmel követik a Fradi körül történteket, azoknak nem is kell magyarázni a szurkolói reakciót. Nekem azonban eggyel több okom is van a szakosztályvezető/elnök távozását követelni.
Serdülő és ifjúsági korosztályban én is a Fradiban fociztam, innen ismerem Berkit Krisztiánt, a Fradi szakosztályvezetőjét. Idősebb mint én, két korosztállyal felettem játszott, illetve védett. Ő kapus volt. Szorgalmas sportolóként ismertem meg, edzésen kívül is sokat erősített, hajnalonként ment futni. Nyaranta a népliget faházaiban, illetve a népligeti Fradi Hotelban voltunk elszállásolva. Egyik nyáron többek között Berkivel kerültem egy faházba. Mindenki a Fradiban szeretett volna focizni, a többség természetesen Fradista volt. Kijártunk a mérkőzésekre, a K-, L- szektorban énekeltük végig a hazai mérkőzéseket, vagy örültünk ha labdát szedhettünk. Két edzés között is azon kaptuk magunkat, hogy a lelátón hallottakat énekeljük…Ez nem tetszett Berkinek, papuccsal verte a fiatalabbakat, engem is. ,,Mocskos Fradizni” kellett (volna), így lehetett megúszni a verést. Aki ezt nem tette, annak – kihasználva a korkülönbségből fakadó előnyét – lilára verte a hátát a papuccsal. Egy-két füles után akadtak segítői. Egy bajai srác azt mondta, hogy ő ezt már nem bírja nézni (ahogy lefogták a karom, Berki térdelt rajtam, s vizes papuccsal verte a hátam). Nagy verés lett a jutalma. Emlékszem, hogy Berki azzal vagánykodott a többieknek, hogy a ,,fő köcsög fradistát” úgy átneveli, hogy ,,hajrá lilákkal” fog köszönni. Nem sikerült neki. Egyszer azt kérdezte, hogy ki számít keménynek a fradisták között, mert ő azt….De ezt inkább nem idézem. Mindenesetre hirtelen három nevet is mondtam neki, hogy őket nyugodtan keresheti, bármelyik 1 másodperc alatt kigyógyítja (egy fertőtlenítőről, egy állatról elnevezett, illetve egy három betűs névvel rendelkező általam tisztelt ferencvárosi nevét mondtam neki). Erre természetesen nem került sor soha.

Akkori barátaim – Batyu, Muki és a többiek – mondták, hogy kapjuk el, verjük meg, de lebeszéltem őket. Többen a Mechwart András Középiskolába jártunk, itt indított a Fradi sportosztályokat. Féltem, hogy kirúgnak minket a Fraditól, elküldenek az iskolából. Különösebb tüske akkor nem is maradt bennem, egy idősebb, erősebb fiú azzal akart vagánykodni, hogy mindenkit ,,megnevel”, s ha kaptam is verést, mégis őt nézte ki mindenki, engem pedig tiszteltek a történtek miatt. Már akkor sem értettem, hogy ha valakinek nem a Fradi a mindene, különösen ha gyűlöli ezt a klubbot, akkor miért ennél az egyesületnél próbál karriert csinálni.”

Berki Krisztián válasza:

Nem emlékszem ilyen szituációra. Tény, hogy sok zrikálás és röhögés kapcsolódik a sportközösségek életéhez, de az említett helyzetben emlékeim szerint én nem voltam.

10. mytex kérdései:
Krisztián!
Nem provokáció, de szerintem mindenkinek jobb lenne, ha átadnád a posztodat. A szurkolók -köztük Én is- a távozásodat várják és kívánják, de amíg ez nem történik meg, nem lesz nyugalom, nem lesz béke a vezetőség és a szurkolók között. (Persze az esetleges távozásod után is kellenek változások)
Várjuk a -személyes- ankétot rácsok, kordonok nélkül. Ezek az eszközök csak feszültebbé teszik a hangulatot. Az ankéton végre ott lehetne a tulaj is.

Igazak a rólad terjedő hírek? Szerintem nem kell részleteznem, biztosan tudod hogy mikre gondolok (Főleg a legfrissebb hír érdekelne ami a fiatal éveiddel kapcsolatos, de azért a Dragó ügyet se hagyd ki ha kérhetném) Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ezért is kérlek, hogy tedd a szívedre a kezed és őszintén válaszolj, ne csapj be minket.
Nem akarok bunkó lenni, nem is neveltek annak, ezért annyival zárnám a hozzászólásomat, hogy sok sikert kívánok.
(Nem provokációnak szántam, de ha bárkinek -köztük Berki Krisztiánnak- szúrja a szemét, akkor elnézést kérek.)

üdvözlettel: mytex

Berki Krisztián válasza:

Az angol tulajdonos megjelenése után előfordult, hogy a 2. Szektorban ültek a szurkolók egy ankéton, a vezetőség pedig a pályán. Akkor egy szurkoló feltette ugyanezt a kérdést, amit most Ön. Akkor megfogadtam, legközelebb változtatunk. A következő ankétot már a népligeti csarnokban tartottuk a Simon Tibor alapítvány által szervezett szurkolói foci után. Úgy érzem az jó ötlet volt, és jól is sikerült. Amennyiben azt gondolja, hogy el kellene hagynom a Fradi vezető pozícióját, szívesen elovastam volna, hogy miért gondolja így, mert lehet, hogy meg tudnám érteni Önt. De az is lehet, hogy olyat tudnék rá mondani, amiért Ön értené meg a döntéseinket. A fiatalkori éveinknél nem tudom mire gondol… A Dragóner ügy kapcsán szívesen elmondom Önnek négyszemközt, hogy mi is történt, de higgye el, mindíg a klub és a játékos érdekeit tartjuk előtérben. Ezért töténhetett meg, hogy Dragóner mai napig az FTC játékosa. De úgy érzem, szavaiból ítélve, úgysem fogja ezt elhinni nekem, így keressse meg Dragóner Attilát, aki rendelkezésére állna. Köszönöm az őszinteségét!

11. Dero kérdése:
Tisztelt Berki Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem adja át a feladatot a szervezett szurkolói csoportokkal való tárgyalás, párbeszéd kapcsán az újonnan megalakult kommunikációs stábnak, amikor is egyértelműen látszik, hogy az Ön múltbéli ténykedése, és az Ön személyével kapcsolatos bizalomvesztés okán immár képtelenség a normális, konstruktív tárgyalás Ön és a szervezett szurkolói csoportok képviselői között? Jobb lenne ez mindenkinek, hiszen a cél a megegyezés, a közös nevező megtalálása lenne, és semmiképpen sem a leghűségesebb, legkitartóbb szurkolók kiszorítása a nézőtérről. Ha Ön felelős vezetőnek tartja magát, akkor félre kéne tennie személyes sértettségeit, és arra kéne törekednie, hogy megoldás szülessen a szurkolói kártya kérdéskörében a szervezett szurkolói csoportokkal. Régebben 2007 őszén, a kétes hitelességű kitiltások idején már megtapasztalhattuk, milyen egy hangulattalan, szervezett szurkolást nélkülöző stadionban játszani, nem kéne újra reprodukálni azt a helyzetet.
Üdvözlettel,
egy 40 éves, oldal lelátós családapa

Berki Krisztián válasza:

Kompromisszumokra szeretnénk törekedni. Természetesen Orosz Pál személye segítségünkre lesz, hogy a szurkolói csoportokkal felvegyük a kapcsolatot, és segítsük a kétoldalú kommunikációt megvalósítani. Köszönettül vettük észrevételeit, kérdéseit, és sok mindenben egyet is értek Önnel. Ugyanakkor sok esetben vissza tudnám fordítani a kérdéseket, mivel úgy gondolom kettőn áll a vásár. Higgye el nem vagyok egy sértődős fajta, és mindent elkövetek, hogy a cég az adott cél érdekében a legtöbbet elérje. Nincs és nem is lehet időm megsértődni.

12. Trebla77 kérdése:
Tisztelt Berki Úr!
Ezeknek a kérdezz-felelek fórumoknak az a furcsasága, hogy a kérdező mindig tudja a választ, és ez benne is van a kérdésekben. Önök, akik válaszolnak, sohase tudják a jó választ, és a válaszuk is csak egy kérdés.
Ha én lennék Berki Krisztián , már nyár óta jártam volna végig a pályákat, mint tehetségkutató, és most egy igencsak hatalmas dossziét tettem volna az angol szakemberek elé, amiből jól tudtak volna válogatni. Igaz, én csak egy nagyon lelkes szurkoló vagyok.
Hajrá Fradi!

Berki Krisztián válasza:

Egy labdarúgó klub szervezeti struktúrája és egy Zrt. felépítése alapvetően nem úgy épül fel, hogy egy vezérigazgató ennyire részletesen tudjon foglalkozni részterületekkel, még ha az egy nagyon fontos terület is. Hiszen ilyen fontos területből még számosat tudnánk említeni. Természetesen rálátásom van mindenre, de nálunk, ahogy a világ nagy klubjainál is szokás, minden területnek megvan a maga felelőse, és kompetens célszemélye kijelölve a feladatokra. Jelenleg a Ferencvárosnál nem dolgoznak játékosmegfigyelők, de fenti kérdésre már válaszoltam, jelenleg kifejlesztés és felépítés alatt van egy Scouting System pont az Ön által említett tehetségkutatásért. Nálunk jelenleg Ron Reid sportigazgató felel az igazolásokért és a futballszakmáért.

13. Tóth Attila kérdései:
Tisztelt Berki Krisztián!
1. Mi a helyzet az utánpótlás fejlesztésével. Mik a tervek, célok? Mi valósult meg eddig mindebből? Szóval, hogy állunk és hova tartunk? Bentlakásos akadémia lehetősége el van vetve? Sok “rémtörténetet” olvastunk pár, az utánpótlást elhagyó gyerekek szüleitől, vagy éppen a labdarúgópalántáktól… Mi a másik oldal, a klub álláspontja?


Berki Krisztián válasza:

A legfontosabb amiről beszélnünk kell, hogy elindítottunk egy satelitklub-rendszert. A 3 partnerklubunkkal és 5 szerződéses iskolánkkal közösen elmondhatjuk, jó úton járunk, hogy megfelelő mennyiségű gyerekből meríthessen a Ferencváros az utánpótlás frissítéséhez. Onnan aztán egyenes út vezethet a felnőtt első osztályú csapatba. Komoly technikai eszközöket várásoltunk, amelyek mind a rehabilitáció, mind pedig a futballszakma eszköztárát jelentősen bővítik. A Sheffield United szakmai irányításával és teljes adminisztratív protokolljával, úgy gondolom egy magas szintű rendszert alkalmazhatunk. Mi egyelőre nem a bentlakásos utat választjuk, aminek az az oka, hogy így a partneriskolákkal közösen egyéni tanrendet, a tanuló valós szintjének megfelelő oktatást tudunk biztosítani, figyelembe véve a sportszakmai elvárásokat, edzések időpontjait.

Az újonnan érkezett sportigazgatónk, Ron Reid már bizonyított ezen a területen, ezért ő felel ezért a rendszerért és annak megvalósításáért. Újításnak szánjuk, hogy a tavaszi szezonnal az utánpótlásban egy Angliában is elismert videórendszert állítunk fel, ezzel is segítve, az utánpótlásban futballozó játékosok képességeinek felmérését. Ez persze a toborzók számára is segítséget jelent az újak kiválasztásához. Így már nem csak a kiváló szakemberek szeme, hanem egy csúcstechnika is segítségre áll. Felállítottunk egy munkacsoportot, akiknek az a feladata, hogy felmérje a Magyarországon lévő klub játékosmegfigyelő rendszerét, és felállítsa az úgynevezett Scouting System-et a Ferencvárosnál, amely így képes lesz becsatlakozni, integrálódni a Sheffield United Scouting System rendszerébe.

2. Rengeteg támadás éri Önt. Kiragadott példaként az állítólagosan nemlétező angol nyelvtudása és az érettségi mint legmagasabb végzettség… (gondolom ftc.hu nyomán) Ezeket miért nem kommunikálják le, ha valótlan vádak? A párszor előforduló meg nem jelenés interjúknál, találkozóknál szintén csak az egyik oldal hallatja a hangját, mindezt érvként felhozva, mikor támadják Önt. Miért nem érkezik ezekre magyarázat? De ez általánosságban is igaz, nem csak az Ön személyét illetően. Miért hagyják, hogy saját útját járják az ilyen olyan teóriák, elméletek, amikre persze az összes szennylap rögtön harap? Sok elégedetlenkedőt felhergel és kételyeket, bizalomvesztést szül? Akár a tulajdonosi viszonnyal (“Szász a tulaj” vád), akár a költségvetéssel (“Nem költ semmit McCabe” vád), vagy a stadionnal (“sose lesz stadionunk, kitúrnak a telekről” vád) kapcsolatosan is.


Berki Krisztián válasza:

Elvégeztem az MLSZ menedzserképzését, valamint a TF sportmenedzser, rekreáció szakán 10 félévet. Jelenleg a szakdolgozat elkészítése és megvédése előtt állok. Volt egy olyan 12 hónapos időszak, amikor sem időm, sem pedig energiám nem volt a Fradi munkája mellett, hogy megfelelő időben befejezzem az iskolát, így nem 5 hanem 6 év alatt diplomázom le. A TF-en remek tanárok mellett olyan képzést kapok, amely minden szempontból alkalmassá tesz arra, hogy a végzettségemnek megfelelő munkát végezhessek. Ami a nyelvtudásomat illeti; volt idő, amikor nem beszéltem angolul, de hála Dohár Péternek és a DOVER nyelviskolának (amely szponzorunk is), teljesen díjmentesen biztosította a nyelvtanulás lehetőségét. Úgy érzem mára már a munkában nincsenek kommunikációs problémáim.

3. Szurkolói kártyánál a szerződési feltételeknél az “indoklás nélkül visszavonható” pontot mégis mire véljük? Sokunkban ez azért homályos folt és elbizonytalanító tényező. Még ha be is regisztrálunk (mert beregisztrálunk, én már meg is tettem), akkor is nem a legjobb szájízzel, ha erre a pontra gondolunk…

Berki Krisztián válasza:

A Ferencváros Labdarúgó Zrt. általános szerződési feltétele minden adatvédelmi és törvényi előírásnak, jogszabálynak megfelel. Egy elismert ügyvédi iroda készítette, közösen a hatósági törvényekhez igazítva, amelyet az adatvédelmi biztosnál is lejelentettünk. Fontos tisztázni, hogy a szurkolói kártya egy olyan klubkártya, amely rengeteg előnyt, plusz szolgáltatást jelent majd a szurkolóknak, mint például kedvezményeket. A kártya visszavonása csak akkor fordulhat elő, ha az adott személy a Ferencváros házirendjét megszegi, a büntetőjogi törvénynek nem tesz eleget, törvényt sért. A kártyát nem elvenni szeretnénk, hanem kihasználni, a nagy bázis adta lehetőségeket, kedvezményeket és szolgáltatásokat nyújtani a kártya tulajdonosának.

Szerkesztőségi megjegyzés:
Ha a kezdeményezés elnyerte az olvasók tetszését, lehet tovább kérdezni, gondoljuk, a most bejelentett februári szurkolói ankét után is lesznek még kérdések, amelyekre ha ideje engedi biztosan válaszolni fog még Berki Krisztián.

16 hozzászólás

  1. leopard21 írta:

    Szia Krisztián!

    Lesz-e még minőségi igazolás? Jönn-e a máltai srác a középpályára?
    Mifsud jönn-e? Kamatét nem hozzuk vissza?
    Wedbury és Ashmorék vissza jönnek vagy csak a következő évben?

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 15:01

  2. itcsh írta:

    Kedves Krisztián, én örülök a kártyának, de számos kérdés tisztázatlan. Az Üllői-honlapon azt állítottam a kártya védelmében, hogy Ön nem férhet hozzá adatokhoz, s a rendőrség is csak indokolt eseben. Ugye igaz ez? A másik kérdésem, ami itt felmerült, arra a szektorra vonatkozik, amelyhez, úgy tudom, a jelenlegi tervek szerint nem kell kártya. Úgy hírlik, ide kérnek majd jegyet mindazok az általam nem kedvelt “szurkolók”, akik nem regisztrálnak. Bár nyilván kevesen férnek be ide, ez mindenképpen botrányos, hiszen ide az érdeklődőket, turistákat, semleges szurkolókat várnánk. Egy londoni klubban láttam azt a módszert, amit mi is követhetnénk: regisztrálni mindenhová kell legkésőbb 1 nappal a meccs előtt – a helyszinen vagy a klub valamelyik honlapján. Végül harmadszor, tervezi-e az FTC, hogy a kártyát idegenben is alkalmaztatja. Vagyis csak azért vállal a klub felelősséget, akit ilyen kártyával engedtek be a vendégszektorba. Kíváncsi vagyok, mit szól e javaslatokhoz.

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 15:09

  3. fradi3e írta:

    Kedves Krisztián!

    Mi van várszegivel?
    Hogy lehet az, hogy várszeginek még mindig köze van a Fradihoz?
    Hány százalékot nyúl le várszegi a Fradi bármilyen jellegű bevételi forrásaiból?
    Meddig fog még várszegi a Fradin élősködni?
    Miért és meddig hagyják ezt az állapotot az angolok?

    Előre is köszönöm az őszinte válaszát!

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 16:02

  4. robertftc írta:

    Nem érzi szégyenletes dolognak,hogy egy Fradi-sálat égető bori felhúzhatja a Ferencváros mezét???

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 16:12

  5. Mihalusz Gyula írta:

    Tisztelt Berki Úr!

    Gondolkodtak már azon hogy az új stadion szektorait ill. vagy bejáratait híres.legendás egykori labdarúgokról nevezzék el? Pl.: Simon Tibor,Dr Sárosi György,Mátrai Sándor,Nyilasi Tibor,Toldi Géza stb.

    Válaszát előre is köszönöm!

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 16:15

  6. Laci1899 írta:

    Tisztelt Berki Krisztián !
    A szurkolói kártyát nem találom értelmes húzásnak a vezetőség részéről, mert ha jól tudom akkor a bérlet, illetve a jegy vásárlásához is kell szurkolói kártya, kivéve ha a G-H szektorba vásároljuk, na már most, ha teszem azt egyik barátom el akar jönni egy mérkőzésre és azt szeretné, hogy velem együtt nézhesse a meccset, akkor neki is kell kártyát csináltatnia ?

    Előre is köszönöm a választ.

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 17:35

  7. Ray írta:

    Tisztelt Berki Krisztián!

    Ki a felelős a Zrt és a labdarúgó szövetség közötti kapcsolattartásért?
    Milyen eszközökkel kívánja elérni a Ferencváros hatékony képviseletét a Magyar Labdarúgó Szövetségben?
    Nem érzi visszásnak, hogy a szurkolói regisztrációt kizárólagosan azokkal a bérletesekkel kezdik, akik mindvégig hűségesen kijártak a mérkőzésekre és rendbontást soha nem követtek el?
    Mi a garancia arra, hogy a szurkolói regisztráció érdemben folytatódik és a most regisztrálásra nem kötelezett bajkeverők nem jönnek be a tavaszi idényben?
    Milyen lépéseket tett az igazgatótanács a klub múltjának megőrzéséért és propagálásért, milyen formában fog működn a múzeum, valamint tett-e Ön v. az IT lépéseket az elmúlt rendszerben mellőzött ferencvárosi legendák (Kocsis, Czibor és még sokan mások) hírnevének méltó helyreállításáért?

    Hozzászólás ideje: 2010. január 27. 23:06

  8. Bontó Árpád írta:

    Tisztelt Berki Úr!

    Köszönöm válaszát a nyakkendővel kapcsolatban! Nagyon megtisztel a felajánlás. Válaszomat és elérhetőségeimet a kapott email-re válaszolva elküldtem!

    Üdv: Árpád!

    Hozzászólás ideje: 2010. január 28. 18:25

  9. vonZiemfeld írta:

    Tisztelt Berki úr!

    Nyilasi Tibort miért nem kérik fel hogy több évtizedes Tudását, tapasztalatát kamatoztathassa!? Olyan érzésem van mintha szándékosan kirekesztenék! Pedig ha maguk mellé állítanák, biztosan nyugodtabbak lennének a szurkolók lázongó csoportjai is.

    Az Ifiből, miért nem vittek ki fiatalokat az edző táborba, miközben olyan játékosok mint Yang, és Ghebru kimehetett, pedig nem jobbak, sőt… Őket miért nem vonják be a felnőtt taktikai elemek gyakorlásába? Pedig a jövőt Ők jelentik szerintem.
    Sajó, kis Nyilasi, és még 1-2 ifista is elmehetett volna!

    üdv : vonZiemfeld

    Hozzászólás ideje: 2010. január 28. 20:11

  10. Homoga István írta:

    Szia Krisztián!

    Engem személy szerint zavar az a tény, hogy a Fradi nagyobb múltú és nemzetközileg is elismertebb csapat, mint a Sheffield, mégis úgy tekintenek ránk, mint az angol “tesó” kisöccsére…. Itt “parkoltatnak” balek játékosokat, azt hiszik, hogy az NB2-es kezdővel lehet eredményt elérni az NB1-ben, a legtehetségesebb fiataljainkat is le akarják nyúlni azzal, hogy a scout rendszer összenő, stb…..

    Itt, annyi pénzből, amennyit a Sheffield elkölt egy félév alatt, sztár csapatot lehetne csinálni, 3x olyan erőset, mint a Debrecen, csak ahhoz képben kéne lenni. De ez a szupercsapat, hát, sztem nincs nagyon képben… Nem gondolják a vezetőink, hogy ideje lenne átértékelni a házon belüli csapatrangsort és a Fradit tenni az első helyre?

    Tisztelettel, Homoga István

    Hozzászólás ideje: 2010. január 29. 00:45

  11. Dero írta:

    Tisztelt Berki Úr!

    Először is köszönöm az előző kérdésemre adott válaszát. Ehhez a fórumos kérdezz-felelekhez pedig gratulálok, igazán hiánypótló, jó megoldás.

    De hogy a lényegre térjek felteszek még egy-két kérdést, amely a fórumokat olvasgatva bizony sokakat érdekelhet:

    1. Olvastam egy válaszában ami a szurkolói kártya kapcsán íródott, hogy a sokak által kifogásolt “indoklás nélküli kitiltás” valójában azt jelenti, hogy csak azt tiltják ki, aki törvényt sért. Ezt maximálisan támogatom, ellenben nem értem, hogy akkor miért ez a “indoklás nélküli” kitétel került a kártyás szabályzatba, és miért nem az, hogy úgy kerülhet kitiltásra valaki, ha törvénysértést követ el, és a bűnös erről tájékoztatást kap, indoklást és bizonyítékot. Ezzel el lehetne oszlatni a félelmet a koncepciós, valós vétek nélküli, “arcra menő” kitiltásoktól tartóknál.

    2. Még mindig a szurkolói kártya, és annak egy másik kétes pontja. Miért nem szerepel a szövegben, hogy a megadott adatainkat a Fradi nem adhatja ki külsős, harmadik fél részére (kivéve természetesen a rendőrséget kellő indok esetén) ? Van ismerősöm aki a kapu mögé jár, és bizony a 2007-es, rossz emlékű, Tóth Csaba féle “pofára menő” kitiltások idején az akkori biztonsági szolgálat emberei többször tettlegességig is elmentek a teljesen ártatlanokkal szemben is. Ennek tükrében is érthető sokak részéről a félelem az adataik biztonsága kapcsán. Egy fenti pont beillesztése a kártya szerződésébe igencsak el kéne. Ehhez (és az előző kérdésemhez is) kapcsolódó kérdésem, hogy a szurkolói visszajelzések alapján van-e lehetőség a problémás pontok finomítására, javítására a kártya szerződés szövegében?

    3. A múltkori felvetésemre, hogy az új kommunikációs csoport, jelesül annak vezetője, Orosz Pál folytassa az egyeztetést a szervezett szurkolói csoportok vezetőivel, adott pozitív válaszát örömmel olvastam. Jó lenne minél hamarabb ezt tető alá hozni. Ha jól tudom Orosz Pál nem utazott el Máltára a csapattal, így máris ténykedhetne az ügyben. Megtörténtek már a kezdeti lépések ebben? Ha nem, akkor kérem Önt, hogy intézkedjen, hogy minél hamarabb rendeződhessen ez a helyzet.

    További jó munkát kívánok Önnek. Tisztelettel,

    D.

    Hozzászólás ideje: 2010. január 29. 01:39

  12. felhő69 írta:

    Tisztelt Berki Úr!
    Nekem a múltal kapcsolatban lenne kérdésem.Arra lennék kiváncsi,hogy valaha ebben az életben lesz e felöségre vonás azért amit a FRADIVAL tettek a vezetők.Hová és kik lopták szét a FRADIT.Vizsgálta e valaki a személyi felelőséget és ha igen akkor annak mi az eredménye.Miért van az,hogy itt Magyarországon az ilyen vagy ehez hasonló dolgok elsikkadnak.Lehet nem ez a legfontosabb kérdés de szerintem jogunk van tudni a fradi ellenségiről,hogy megtudjuk védeni szeretett csapatunkat.

    Hozzászólás ideje: 2010. január 29. 11:14

  13. Attila írta:

    Tisztelt Berki úr!

    A szurkolói kártya biztosan jó dolog. Mi a helyzet azokkal szurkolókkal, akik nem tudnak rendszeresen kijárni a meccsekre, a lakóhely távolsága, vagy anyagi okok miatt? Én ilyen szurkoló vagyok. Talán egyszer eljuthatnék, de szurkolói kártya nélkül be tudok majd menni?

    Köszönettel: Attila

    Hozzászólás ideje: 2010. január 31. 19:21

  14. makai írta:

    Tisztelt Igazgató Úr!

    Nem gondolják, hogy a dózsa példáját követve, kérjük az mlsz-t hogy függesszék fel a haladás elleni zártkapus büntetést?
    Főleg annak tükrében, hogy nem kevés pénzt költött a klubb kamera rendszerre és szurkolói kártyára!

    Várom válaszát.

    Hozzászólás ideje: 2010. február 1. 19:36

  15. ftc ireland írta:

    koszi a nem valaszolasat tisztelt berki ur!ezert tart ott a ferencvaros ahol tart es ez nem szemrehanyas es szimpla idotoltes a reszemrol hanem rosszul esik hogy irirszagban elo verbeli fradista drukker aki 2000km-et utazik evente 7-8-szor haza hogy a kedvenc csapatat lathassa.ennyire fontos a vezetosegnek a szurkoloi-szegyen!

    Hozzászólás ideje: 2010. február 12. 17:41

  16. ftc ireland írta:

    tisztelt berki ur!szeretnem megkerdezni mikor kaphatnek valaszt hogy lehetseges e szurkoloi kartyahoz juttnom levelen keresztul ide irorszagba mert mar nem is tudom mily regen fel tettem ezt a kerdest,lehet hogy addigra be is szuntetik mire meg kapom a valaszat,koszonom hogy talal egy kis szabadod s megvalaszolja,gondolom a tobbi hozzaszolok is ilyen sebesseggel kapjak a valaszukat mint en-eleg szomoru!thank you for the answer!-koszi a valaszt!

    Hozzászólás ideje: 2010. február 20. 18:56

HOZZÁSZÓLÁS