2017. április 30. vasárnap

A 2009-es esztendő utolsó napján

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. december 31.

tibi2009Mikor még nem voltak percek és pillanatok, és a végtelent nem zárta keretbe az idő, mikor nem feszítette panorámáját a világmindenségre a történelem, hanem az ismeretlenség magányában a megszületésre várt a jövő, akkor dobbant egyet a kozmosz szíve, és egybefolyt a tér az idővel, anyaggá formálódott a végtelen.

Aztán a jelen munkája kiformálta a múltat, s a remény megszülte a jövőt. Majd az ember egyszer csak öntudatra ébredt. Megpróbálta elhelyezni magát az idő síkjain, s midőn mértékegységbe zárta az idő szabad szárnyait, szakaszokra bontotta életét. Elménknek már természetes a múlt, felfogjuk a jelen súlyát és bízunk a jövőnkben. Az időt feldíszítettük ünnepekkel, s így múlása kevésbé fájdalmas a halandó ember számára, hisz az ünnep színes örömteli ruhája eltakarja az elmúlás meztelen valóságát.

Ma ismét ünnepre kész a szívünk, zöld-fehérbe öltöztetjük bizakodó jövőképünket, fordítunk egyet az év csalódott lapjain, s új reménnyel kezdjük olvasni az év első napjait.

Előttünk van még a felkészülés minden gyötrő pillanata, az izmok fájdalmas kínjai, de a győzelmeket soha nem ingyen varázsszóra szerzi egy csapat, hanem a munka fárasztó verejtékes gyümölcseként aratjuk, ha szívünket is adjuk bele. A siker egy nagyon összetett fogalom. Elődeink ismerték nemcsak annak ízét, hanem azt is, miként lehet elkészíteni a jelen receptje alapján a jövő ízeit. Tanuljunk hát elődeinktől, hiszen ahogy a dicső példák sokasága mutatja, igazi mesterszakácsai voltak a labdarúgás étlapjának. Minden évben elő tudtak állni egy újabb remekművel, az ízek varázsa elbódította a közönséget, s a győzelem illata a pályára csalta az éhező tömeget. Az éhséggel ma sincs semmi baj, az étvágyunk remek. Éhezve várjuk a tavaszt, mert a böjtökkel tűzdelt ősz és a korgó tél után, lakmározni szeretnénk a tavasz sikereiből.

Már csak pár óra és a múlt fátyla elborítja a 2009-es évet is. Tanuljunk hibáinkból, ismerjük fel a jövőben rejlő sikerek lehetőségeit és koccintsunk egy boldogabb, szebb évre. Reményeinkből építsük fel a jövő év kristálypalotáját és higgyünk az elvégzett munka gyümölcseiben.

A Ferencvárost a töretlen hit vitte előre mindig a sikerek felé, repüljünk most is a remény szárnyain, s kívánjunk egymásnak Boldog Új Évet, váljanak valóra zöld-fehér vágyaink!

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

22 hozzászólás

 1. sznico írta:

  Kedves Franto .Itt van az első hir. Le akarják igazolni ezta szegény szimpatikus Máltai kapust. Holott aki egy kicsit is járatos a fociban rájön hogy a mai kapusok ideális magassága minimum 185 cm.Az ujpesti második gol meg mutatta hogy milye hátrány az Ő mérete. A kicsi kapusoknak elösször is nincs tekintéjük a ellenfél elött.AZ utobbi 40 -50 év közepes méretü kapusai közül csak kevesen lettek klasszisok. Kivétel a mai mércével is szenzácios Rapp,Faragó és a cseh Shrojf.

  Hozzászólás ideje: 2010. január 1. 20:41

 2. Fradink(a) írta:

  Milyen legyen egy jó kapus? olyan mint Hajdú Lajos a Csepel hajdan volt portása. Humoros volt a drága. Ma a vendéglátás a fő feladata.
  A Csepel ellen 11-eshez jutott az ellenfél. A bünetető már fél gól. Erre gondolhatott a sípmester, mikor a gazellaként vetödő éd védő hajdú Lajost visszafújta a bíró. hajdőú védett, de elmozdult, vallotta a bíró.
  Újra rúgatta a bíró. A center megínt Lajosunk kezébe vágta a büntetőt.
  – ismétlés , fujta vissza a bünetetőt a fekete ruhás ember.
  Hajdú másodszor is a helyén volt. Elmaradt a gól. Nem nyugodott bele a szabályok felkent bajnoka.Harmadszor is rugatta a 11-est. mit mondjak ? talán a szerencse? talán a profizmus okozta, hogy hajdú Lajoson ma nem lehetett kifogni. A sarokra tartó labda meg lett fogva !Magyarosan kiejtve.
  Nem akartunk hinni a szemünknek. A bíró egyedszer is a mészpontra mutatott. De Lajosunkál kiverte ezzel a biztosítékot.A hálóőr úgy döntött, hogy háttal fogadja a büntetést végrehajtását. Miért cukkol kérdezte a bíró ?
  – Nézze bíró spori! Maga ad
  dig fogja lövetni a büntetőt, amíg az be nem akad a hálóba.Így is
  lett………………………………Valakik megint eldöntötték , hogy az ellenfélnek kell győznie..

  Hozzászólás ideje: 2010. január 17. 02:07

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           A szurkolói kártyáról…

           Bejegyzés ideje: 2010. február 7.
           Szerző: Simon Sándor

           50 éve hunyt el Schlosser Imre

           Bejegyzés ideje: 2009. július 19.
           Szerző: Simon Sándor

           Csanytelek díszpolgára: Megyesi István

           Bejegyzés ideje: 2014. július 15.
           Szerző: SzB

           Wagner Rudolfra emlékezünk

           Bejegyzés ideje: 2012. július 12.
           Szerző: Simon Sándor

           Egy szurkoló véleménye fél évvel ezelőtt és most

           Bejegyzés ideje: 2009. május 19.
           Szerző: Simon Sándor