2024. április 19. péntek

Aranydiplomások köszöntése

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2016. december 1.

Az FTC Baráti Kör novemberi összejövetele rendkívüli eseménnyel kezdődött. Az FTC operatív igazgatója, Nyíri Zoltán FTC Aranydiplomákat adott át.

Aranydiplomát kaptak a dscn0043Tempó Fradi! Klubtörténeti és –statisztikai portál készítői a 2008 óta végzett értékes munkájuk elismeréseként.

Posztumusz Aranydiplomát kapott dscn6964Eisemann László, a Fradi tavaly elhunyt sportmasszőre, a kitüntetést özvegye vette át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik kitüntetett az FTC Baráti Kör alelnöke, dscn0029Pethő Zoltán volt, aki a közelmúltban ünnepelte 90. születésnapját.

dscn0037Az összejövetelnek ezúttal nem meghívott, hanem az elnöki asztalhoz „kihívott” előadója volt, az ünnepelt Pethő Zoltán, akivel a Zöld és fehér magazin decemberi számában Élő történelemkönyv címmel jelent meg beszélgetés.

 

Az FTC Baráti Kör doyenjének élete 80 éve kötődik szeretett klubjához. dscn0035Elmondta, hogy korszakonként az eltérő körülmények határozták meg a klubhoz való kapcsolódását. Más volt 1945 előtt fiatalként fradistának lenni, más volt az ostrom után, amikor tagja lett az FTC Baráti Társaságnak, más volt az ÉDOSZ-Kinizsi korszakban, s megint más volt az FTC Baráti Kör megalakulása, majd megszüntetése, majd a megújítása után, amelyben aktívan közreműködött. „A Fradi valójában egy olvasztótégely! Aki egyszer betette ide a lábát, az megtudta, mit jelent a fradizmus, fradistává vált. Így volt ez a más egyesületből idekerült játékosokkal, mint például Kispéter Mihállyal, Kéri Károllyal, Mészáros Józseffel és a „fiatalabbakkal” Fenyvesi Mátéval, Mátrai Sándorral, Orosz Pállal és Gulyás Gézával is. Aki pedig megismerte az FTC Baráti Kör összejöveteleinek hangulatát, azok örömmel vettek részt azokon. Nemcsak a Fradi volt játékosai, hanem a nemes ellenfelek is szívesen tettek eleget a meghívásunknak. Így volt vendégünk, többek között, Toldi Géza, Csikós Gyula, Háda József, dr. Sárosi György, Sárosi Béla is, de Puskás Ferenc is. Sajnos, ma ugyanez nem mondható el, rendezvényeinken ritkán találkozhatunk régi játékosainkkal.” Az FTC Baráti Kör összejövetelein ingyen léptek fel neves színészek, énekesek, zenekarok, jó kapcsolatot tartottak fenn a szép és értékes emléktárgyak gyártóival.

Pethő Zoltán nem készült előadásra, azt hitte, hogy majd kérdésekre kell válaszolnia, de nem jött zavarba. Egymás után jöttek elő az emlékek, így érdekes történeteket hallhattunk dr. Sárosi Györggyel, Toldi Gézával, Pataki „Pityke” Mihállyal, Rudas Ferenccel, dr. Papácsy Ervinnel, Nagy Bélával kapcsolatban. Nehéz visszaadni az elhangzottakat, mi, akik ott voltunk, köszönjük az élménybeszámolót.

Kiemelünk Pethő Zoltán által elmondott egy-egy idézetet. Dr. Sárosi György arra a kérdésre, hogy melyik a legszebb város a világon, így válaszolt: „Budapesten a Ferencváros.” Nagy Bélától a 60. születésnapján elhangzott idézet egy kicsit Zoli bácsi mai helyzetértékelését is jellemzi: „Én már évek óta csak visszanézek. A barátaim is a régiek közül kerülnek ki. Kevés szépet látok mostanában. Kiveszőben a szeretet és az igaz érzések. A régi történetek azért jók, mert van bennük sárm, érzelem, élet. Bemegyek a múzeumba, és minden darabról órákig mesélek. A magam részéről, amit tudtam, megtettem.”

dscn0038Befejezésül Pethő Zoltán megköszönte a kitüntetést és az ajándékokat és elmondta, reméli, hogy megéli a 30. bajnokságot, így láthatja a címer fölé felkerülő harmadik csillagot. Mi is reméljük, hogy együtt fogunk örülni a nagy eseménynek!

Ezt követően Wlach László tagtársunk javaslatára egy perces néma felállással adóztunk a repülőgép balesetben elhunyt brazil labdarúgócsapat, a Chapecoense játékosai emlékének.

 

 

 

Az összejövetel végén bejelentésekre került sor. Hélisz József ismertette a közeljövő programjait:

  1. december 3. 10 óra: Koszorúzás a Soroksári úti emlékműnél;
  2. december 3. 11 óra: Vetélkedő a Groupama Aréna 1. skyboxában.

SzB
2016. november 29.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Gratulálok a kitüntetetteknek!

    Hozzászólás ideje: 2016. december 2. 12:17

  2. Jozsó írta:

    Nagyon jó, hogy az FTC időről-időre méltó módon megemlékezik azokról a fradistákról, akiket elsősorban nem a pályáról ismerünk.
    Én is örömmel gratulálok az új Aranydiplomásoknak

    Hozzászólás ideje: 2016. december 2. 21:25

  3. Sárosi István írta:

    Gratulációm, hogy ilyen pontosan nyilvántartják, megünneplik egykori sztárjaink
    aktuális ünnepét! Teljes szivemmel kivánok valamamennyiöknek tartalmas , jó
    és egészségben gazdag további boldog életet. Ne felelejtsék:
    “ÉLETÜNK A FRADI-MINDHALÁLIG VELETEK MARADUNK-EGYÜTT!!!”

    Hozzászólás ideje: 2016. december 5. 16:35

HOZZÁSZÓLÁS