2024. március 19. kedd

Bármennyire hihetetlen, Szőke Pista 70 éves

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. február 15.

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) a Ferencváros és a válogatott legendás, gólerős jobbszélsője, a 70. születésnapját február 13-án ünneplő Szőke István köszöntésére szervezett ünnepséget. Múlik az idő! Az örökifjú, a baráti társaságban ma is rendszeresen labdát kergető, jellegzetes humorú „Szöszi”, pont a természetéből adódóan, rengeteg baráttal rendelkezik.

Ez meg is látszott a megjelentek létszámán. Az egykori játékostársak sorából csak keretet lehetett hirdetni, összeállítást nem: Géczi, Martos, Bálint, Vépi, Horváth L., Vincze G., Eipel, Mucha, Juhász I., Szűcs, Galambos, Simon I., Rákosi, Karába, Branikovits, Németh M., Szokolai. Egy biztos, a csapatkapitány ezúttal Szőke Pista volt!

A hazai könnyűzenei élet kiválóságaiból, Pista régi fradista barátaiból is össze lehetett állítani egy jó csapatot: Aradszky László, Balázs Fecó, Frenreisz Károly.

Az ünnepeltet először Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója köszöntötte, akitől ezúttal nem egy 7-es, hanem egy 70-es Fradi mezt kapott ajándékba. Az MLSZ nevében Sipos Jenő szóvivő üdvözölte és ajándékozta meg Szőke Pistát, az NBHE részéről pedig Takács Tibor elnök. Az FTC Baráti Kör (FTC BK) főtitkára, Hélisz József egy kupával ajándékozta meg az ünnepeltet. A köszöntők sorában dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere következett, aki az ünnepeltek közül sem maradhatott ki, mivel a közelmúltban töltötte be az 55. életévét. Ebből az alkalomból Orosz Pál egy 55-ös számú Fradi mezzel ajándékozta meg, az NBHE-től emléklapot és egy üveg bort, majd Hélisz Józseftől átvehette Az FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagja címet adományozó oklevelet.

Polgármesterünket a Halhatatlanok Társasága képviseletében dr. Kárpáti György is köszöntötte. A köszöntők sorában a MÚSZ nevében Novotny Zoltán következett, aki mindkét ünnepelttel kapcsolatban néhány rádiós történettel szolgált.

A hivatalos részt jó hangulatú beszélgetés, csipkelődés, sztorizás követte a koccintások, közös fényképezések között.

Isten éltesse az ünnepelteket! Hajrá Fradi!

SzB
2017. február 13.

 

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Abban az időben még voltak igazi szélsők, valóban a szélen játszottak és tudtak beadni! Ilyen volt Szőke Pista is. Nagy a hiány ezen a poszton. Lenne megfelelően gyors szélsőnk, de általában befelé cseleznek és nem tudnak beadni…
    Szőke Pista! Isten éltessen sokáig! Menj ki a Népligetbe és adjál egy-két jó tanácsot a maiaknak!

    Hozzászólás ideje: 2017. február 16. 19:34

HOZZÁSZÓLÁS