2024. március 19. kedd

118 éves a Ferencvárosi Torna Club

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. május 4.

118 évvel ezelőtt, 1899. május 3-án a Bakáts téren, a Ferencvárosi Önkormányzat mai épületében alakult meg a Ferencvárosi Torna Club. Az épület falán levő emléktáblánál idén is ünnepelni gyűltek össze a fradisták.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A születésnapi köszöntőt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója tartotta. (Beszéde az FTC hivatalos honlapján, www.fradi.hu oldalon a 118 év című írásban megtalálható.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepi beszéd után koszorúzásra került sor. A Ferencvárosi Önkormányzat nevében dr. Ruzits Ákos aljegyző koszorúzott. Az FTC koszorúját Orosz Pál és Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, az FTC Baráti Körét pedig dr. Springer Miklós elnök és Takács Tibor elnökségi tag helyezte el.

A megemlékezés, amelyen az említett vezetőkön túl egykori játékosok, idősebb és fiatalabb szurkolók vettek részt, a Fradi induló eléneklésével ért véget.

A születésnapi program a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) Bécsi utcai székhelyén folytatódott. Takács Tibor, az NBHE elnöke, ünnepi megemlékezésében méltatta az egyesület sikereit, az országhatáron túlnyúló ismertségét és elismertségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A baráti találkozó beszélgetéssel, állófogadással ért véget.

Isten éltesse szeretett klubunkat, a Ferencvárosi Torna Clubot!

SzB
2017. május 3.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. L.I. alias kispufi írta:

    Megtudható, ki az ünnepi alkalmak örök harmonikása? Nagyapám alakja rémlik fel az emlékek mélyéről mindig e hangszert látva, édes-bús nosztalgiával. Ismeretlenül is szeretettel üdvözlöm zenészünket.

    Hozzászólás ideje: 2017. május 8. 09:31

  2. Leonardo írta:

    Kedves L.I. alias kispufi!
    A harmonikás úr szombathelyi lakos, lelkes sportbarát, hatalmas Haladás és Fradi szurkoló.

    Hozzászólás ideje: 2017. május 10. 16:12

  3. L.I. alias kispufi írta:

    Köszönöm.

    Hozzászólás ideje: 2017. május 11. 20:33

HOZZÁSZÓLÁS