2024. március 19. kedd

Akiről minden nap beszélünk…

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. május 9.

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) névadójuk születésnapját minden évben megünnepli, függetlenül attól, hogy 11 éve már nincs közöttük. Így volt ez idén is az FTC krónikásának 73. születésnapján. A NBHE és az FTC Baráti Kör (FTC BK) vezetői, tagjai, barátok, tisztelők ezúttal is összegyűltek Nagy Béla sírjánál a Farkasréti temetőben.

Takács Tibor, a NBHE egyesület elnöke és Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője koszorúzta meg a sírt, a barátok virágai pedig a sír virágtartóját töltötték meg.

Takács Tibor megemlékező beszédében elmondta, hogy Nagy Béláról ma is minden nap beszélünk, minden nap idézzük a mondatait, olvassuk a könyveit, így valójában ma is közöttünk él. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a FTC történetének feldolgozásában, a hagyományok ápolásában, a Fradi Múzeum létrehozásában.

Tobak Csaba meghatódottan beszélt arról, hogy milyen nagy és megtisztelő feladat Nagy Béla munkásságának folytatása, ami nem állt távol tőle, mert gyermekkora óta a Fradiról szóló cikkek, képek, ereklyék gyűjtése volt a fő hobbija. A Fradi Múzeum vezetőjeként Nagy Béla emlékének ápolását, tevékenységének folytatását teljes szívvel, erővel fogja a továbbiakban is végezni.

A születésnapi megemlékezés a Márványmenyasszony étteremben folytatódott. A jelenlevők a finom ebédet követő koccintgatás közben vidám anekdotázásba kezdtek, mert Nagy Bélára csak jókedvűen lehet emlékezni. Aki akart, kiemelt a Nagy Bélához kötődő emlékei közül egy-egy sztorit. A sok történet hallatán felvetődött az a javaslat, hogy Nagy Béla 75. születésnapjára célszerű lenne egy Nagy Béláról szóló emlékkönyvet kiadni. A javaslat megértő fülekre talált…

SzB
2017. május 6.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS