2024. március 19. kedd

Novák Dezső emlékkiállítás nyílt a Fradi Múzeumban

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2019. február 26.

A február hónap Novák Dezső életét keretbe foglalja. Nyolcvan évvel ezelőtt, 1939. február 3-án született és 2014. február 26-án hunyt el. Halála ötödik évfordulójának előnapján új időszakos kiállítás nyílt a tiszteletére.

A tárlatot Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy Novák Dezső nem csak játékostársa, hanem barátja is volt édesapjának, dr. Orosz Pálnak. Méltatta Novák Dezső páratlan játékosi és edzői pályafutását, aki „világbajnok” abban a tekintetben, hogy a világ egyetlen olyan labdarúgója, aki három olimpiai érmet (kettő aranyat és egy bronzot) nyert. Ezen túlmenően négyszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes és a VVK-győztes csapat tagja volt. Edzőként háromszor vezette bajnoki címig, egyszer Magyar Kupa és Szuperkupa győzelemig az FTC labdarúgó-csapatát, és az ő irányításával jutott BL-csoportkörbe a zöld-fehér gárda.

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője köszönetet mondott a Novák családnak, elsősorban Erzsi asszonynak a kiállítás ötletének támogatásáért és a tárlatra kölcsönzött páratlan ereklyékért. Novák Dezső unokája, Horváth Gergely, a család nevében meghatódva köszönte meg a kiállítás megszervezését, a nagyszámú megjelenést, érdeklődést.

Az egykori játékostársak közül jelen volt dr. Fenyvesi Máté, Fenyvesi II József, Friedmanszky Zoltán, Horváth László, dr. Juhász István és Szőke István, játékosai közül pedig ifj. Albert Flórián, Keller József, Zoran Kuntics, Szeiler József, Szűcs Mihály, Telek András és Wukovics László.

Gratulálunk a kiállításhoz, amely 2019. július 31-ig tekinthető meg.

SzB
2019. február 25.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS