2024. április 20. szombat

Elhunyt Dr. Springer Miklós

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. december 28.

Szomorú, megrendítő hírt közölnek a portálok, elhunyt Dr. Springer Miklós. Fradistának nem kell őt bemutatni, hisz Ő a Ferencvárosi Torna Club egyik ikonikus alakja volt, akit túlzás nélkül lehet mondani, minden zöld-fehér rajongó ismert. Az ismertségnél azonban jóval többet jelent az, hogy tisztelték, szerették is. Élete összeforrott szeretett klubjával, hiszen ő valóban a génjeibe égetve kapta klubja iránti rajongását, szeretetét, nagyapja Dr. Springer Ferenc az FTC alapító elnöke, édesapja ifj. Dr. Springer Ferenc sokáig a klub főtitkára, majd a profivá váló futballcsapat első embere volt. Ahogy ők is, Miklós bácsi is élt, s most már sajnos fájóan aktuális kimondani, halt a Fradiért. Halála pillanatáig tagja volt a klub elnökségének, alapító tagja volt az FTC Baráti Körnek, amelyben nagyon sokáig alelnökként támogatta szeretett barátja Rudas Ferenc elnöki munkáját, akinek halála után átvette az elnöki posztot, később, megromlott egészségi állapota következtében tiszteletbeli elnök lett. Tudtuk hogy beteg, de reménykedtünk, hogy hihetetlen akaratereje fölülemelkedik ezen is, és újra el tud jönni közénk. Mostantól tudjuk, ez nem lehetséges, de azt bizton állíthatjuk, hogy csatlakozván az égi Fradistákhoz, felülről vigyázó szemeivel követi lépéseinket, vigyázza utunkat.

Isten adjon örök nyugodalmat Miklós bácsi, a fradisták megszámlálhatatlan tábora sosem felejt el!

 

Dr. Springer Miklós temetése 2020. január 31-én, pénteken, 10 órakor lesz Budapesten, a Fiumei úti temetőben.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Hélisz József írta:

    Drága Miklós!
    Úgy terveztem, hogy 29-én hívlak ismét telefonon és megkérdezem tudsz-e jönni a szilveszteri koccintásra. Aztán 28-án este kaptam telefonon a hírt, hogy itt hagytál minket.
    Életem meghatározó élménye, hogy az FTC Baráti Körben együtt dolgozhattam Veled. Köszönöm az együtt töltött órákat, bizalmadat és barátságodat.
    Üdvözöld odafenn Rudas Ferencet és a többi fradistát.
    Isten veled, élvezd a Mennyország boldogságát!

    Hozzászólás ideje: 2019. december 30. 12:07

  2. szántay balázs írta:

    Drága Miklós bácsi!

    Utoljára a névnapodon beszéltünk telefonon. Nagyon fáradt voltál, eleged volt a gyengeségből, betegségből, az életből. Biztattalak, hogy nem szabad feladni! Sajnos, elmentél. Nagyon fogsz hiányozni nekünk, “öreg” fradistáknak.
    Nyugodj békében! Figyelj ránk fentről is!

    Hozzászólás ideje: 2019. december 30. 15:34

  3. Hélisz József írta:

    Drága Miklós!

    Amikor a ravatalodnál a Miniszterelnök és a Clubelnök Téged méltató búcsúztatóját, majd a sírodnál a takarodó trombita szólót hallgattam megrendülve, nem gondoltam, hogy még egy különlegesség is fogja emlékedet betetőzni.

    Másnap aztán megtapasztalhattam azt, ami nagyon kevés “civilnek” adatik meg, de Te megkaptad: a pápai nuncius volt főcelebránsa engesztelő szentmisédnek.

    Felemelő volt ez az érseki szertartás, méltó egész életutadhoz.

    Hozzászólás ideje: 2020. február 9. 13:09

HOZZÁSZÓLÁS