2024. március 29. péntek

A főpróba sikerült! Milyen lesz az előadás?

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. július 30.

Mint minden szurkoló, én is felfokozott lelkiállapotban várom a szombati NB I-es bemutatkozásunkat.

smilesEzen alkalomból naponta kinyitom az “üzenetládámat”, próbálok valamit közvetíteni.

Örvendeztem arról, hogy (bár egyelőre nélkülünk), de újra elkezdődött az NB I-es bajnokság. Morfondíroztam arról, hogy mi lenne a szurkolók feladata, hogyan lehetnének még hangosabbak. A felvezető sorozat állomásaként a Ligakupát is megemlítettem.

Egyik első cikkemben az eddigi Ligakupa fellépéseket, mint főpróbát aposztrofáltam a bajnoksághoz. Eddig lehetett is az, hiszen a csapatépítést szolgálhatta. A bajnokság nyitánya után nyilván megváltozik ez a minősítés, hiszen akkortól már azoknak lesz éles meccspróba, akik a bajnokikon nem jutnak főszerephez.

Tegnap este eddig nem látott létszámban néztünk egy Ligakupa meccset. Igaz, hogy lezárták a fél stadiont, de a maradék helyen igazán jól mutattak a megjelentek. És örülhettek! Kedves Barátom, aki egészen más helyről, a pálya széléről nézte a mérkőzést, tehát szemben láthatta az egybegyűlteket, írta egy fórumon:

Jó érzés volt ma újra Fradistának lenni!

Ebből bizony csapat lesz, a július végi időponthoz és a Ligakupa eddigi nézettségéhez képest jólesett szétnézni a lelátón, máshol bajnokin nincsenek ennyien, egész évben…

Ez a pár szó méltán megadhatja az alaphangot a bajnoki bemutatkozáshoz. Valami elkezdődött! Valami eddig sikerült! Higyjük el, hogy folytatódni is fog!

Biztos vagyok benne, a tévén is látszott, ez a Fradi képes megleckéztetni az NB I mezőnyét. Vannak, persze hogy vannak hibák, hisz még idény eleje van. Vannak új és még újabb játékosok, az összjáték is akadozik, néha akár bántóan is. Ám azt is látni kell, hogy az edzőnek immár van alkalma egy-két jólirányzott cserével beavatkozni a játék képébe, mert olyan a játékoskeret. És olyan a kondíció. Immáron másodszor láthattuk, hogy NB I-es ellenfeleink a második félidőben levegő után kapkodtak, sorra lehetett ellenük támadásokat vezetni. Láthattuk azt is, hogy Ferenczi Pista itt is gólképes tud lenni. Láthattuk Balog Zolit, aki 175-ik tétmérkőzésén játszott a Ferencvárosban, és nem is akárhogy, tanárian. Gratulálunk neki, várjuk a 200-ik tétmérkőzést és sorban a többit is!

Láthattuk a főpróbát, a főpróbákat. Most már az előadás jön!

Akinek nincs még bérlete, jegye a szombati mérkőzésre, az igyekezzen. Ez a csapat valami újat szeretne bemutatni a magyar NB I mezőnyének. A megalkuvás nélküli küzdést, amelyben a pályán lévő játékosok kisegítik egymást, az esetlegesen elkövetett hibákat közösen javítják ki, ahol a csapat valóban csapatként funkcionál.

Aki ezt nem hiszi el, egyetlen módon győződhet meg állításom igazáról, eljön és megnézi. És ha már eljön, akkor szurkol is a csapatnak. Mert ezek a folyamatok egymást erősítik! Legyen újbóli NB I-es bemutatkozásunk alkalmából teltház, mindenki lelkesedjen, mert ebből csak pozitív dolgok sülhetnek ki!

HAJRÁ FRADI!

– fradissimo –

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS