2024. május 15. szerda

Az FTC labdarúgásának edzői …

Az FTC Baráti Kör 2024. áprilisi összejövetele

Az FTC Baráti Kör 2024. márciusi összejövetele

Az FTC labdarúgásának vezetői …

Elhunyt Kemény Kázmér

Az FTC Baráti Kör 2024. februári összejövetele

Arcok a régmúltból: Mednyánszky Kánitz Henrik

Arcok a régmúltból: Horváth Ferenc

Színdarab Tóth potyáról

Elhunyt Tolonics Sándor

2009. augusztusi bejegyzések archívuma

Fradissimo figyel, tanul és értékel

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 30. SZÓLJON HOZZÁ

osztalyzatokAz úgy nem járja, hogy csak úgy értékeljünk bele a nagyvilágba. Megértettem a feladatot, amit kitaláltak nekünk. Izgalmas, új játék ez! Nem nézni, figyelni kell a meccset, a meccsen. Figyelni, hogy felfedezzük, mi a taktika. Oszt, ha ezt megértettük, akkor tanulni, azaz megtanulni az edző fejével gondolkodni. Értékelni csak ezek után van értelme. Én jól szórakoztam, szeretem a komoly agytevékenységet igénylő rejtvényeket… 🙂 Olvassa el a teljes cikket »

Keresem a helyem!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 30. SZÓLJON HOZZÁ

zubbonyMióta ez a bajnokság elkezdődött, Lalolib barátommal párban jegyzetelünk. Ő megtalálta a helyét a fotelben! Szellemesebbnél szellemesebb jegyzeteit örömmel olvashatjuk, a még oly szomorú meccsek utáni pillanatainkban is. Olvassa el a teljes cikket »

Ha szokni kell, akkor szokjuk már meg!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 29. 1 Hozzászólás

terry_robinsonA csapat vezetői, sőt játékosai közül is többen mondták, a Fradinak szoknia kell az NB I-et. Ezzel mi szurkolók soha nem tudtunk, és soha nem is fogunk egyetérteni. A Fradi maga az NB I, azt neki soha nem kellett és nem is kell szoknia! Fordítva már inkább elmondható lenne… Olvassa el a teljes cikket »

Köszöntsük a 35 éves Vincze Ottót!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 29. SZÓLJON HOZZÁ

vinczeottoOttó! Látod? Múlik az idő!

Mintha csak tegnap lett volna az a tizennégy évvel ezelőtti csodálatos este Zürich-ben, ahol végleg és visszavonhatatlanul beírtad a neved a Fradi történelemkönyvébe. Nem kellett hozzá más, lőttél két olyan gólt a Grashoppers ellen, amelyet csak a legnagyobbak tudnak. És hogy ez a meccs nem egy edzőmeccs volt? Ez volt a Fradi és egyben a magyar labdarúgás történelmének első Bajnokok Ligája mérkőzése! Az, amelyet már nem gyengítettek a selejtező utónévvel. Ez volt tehát az igazi hab a tortán. Olyan édes, hogy mindmáig emlegetjük. Olvassa el a teljes cikket »

Bemutatjuk szombati ellenfelünket: Kaposvári Rákóczi FC

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 28. SZÓLJON HOZZÁ

krfcbannerSzombaton 17:30-kor Kaposvárott lép pályára csapatunk, kilenc napon belül harmadszor is idegenben. Az ellenfél elleni számszerű eredményeket, érdekességeket, Horváth Károly barátunk jóvoltából tegnap, mondhatjuk, már szokásaink szerint bemutattuk. Ezúttal, a szintén szokásossá váló módon, nézzük ellenfelünk történelmét. Ismerjük meg, hiszen a szurkolói mottónk szerint: “Az ellenfél nem ellenség, a múltját tisztelni illik, ám a jelenben le kell győzni!Olvassa el a teljes cikket »

Fradi szurkolók a múltból: Payer András, a slágergyáros

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 28. 1 Hozzászólás

Jelenleg szinte menekülök a múlt szurkolóihoz, hiszen nekik sokkal könnyebb volt. Persze nekik is volt nehéz időszak az életükben, régen is volt olyan, hogy kevésbé ment a Fradinak, de megélni ezeket a terheket mindig erőtpróbáló lehetett. Sőt sokkal hitetpróbálóbb megélni akkor, ha az ember nem látja a kivezető utat, mikor fogytán a remény. Nehéz ilyenkor írni is, hiszen alapjába véve egy optimista ember vagyok és nagyon nehezen írom le azt, ha fogy a hitem. Nagyon nehezen ismerem be még saját magamnak is, ha a remény egyre kevesebb, ha pedig beismerem, azonnal keresem az újabb kapaszkodót, nem adom fel, a következő mérkőzést már megint új reménnyel várom. Olvassa el a teljes cikket »

Lelátói hangulatok helyett inkább osztályozzunk! Haladás-Fradi 0:0

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 27. SZÓLJON HOZZÁ

rateLalolib ismét megírta fantasztikus jegyzetét a fotelból. Ezt szokta követni a lelátói hangulatok szubjektív ecsetelése. Na, ez most elmarad! Olvassa el a teljes cikket »

Küzdeni a Fradiért! Mindenáron!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 26. SZÓLJON HOZZÁ

fradiszivElőször azt gondoltam, egy kérdés lesz a mai cikkem címe, nevezetesen, “Miért kell ma küzdeni?” Már le is írtam, amit azonnal ki is töröltem. Mert itt nem szabad kérdezni, itt válaszoni kell! Ezért lett a cikk címe a válasz, a szurkolók egyöntetű válasza. Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 69.rész – 1970-71

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 26. SZÓLJON HOZZÁ

trofea_teresa_herreraAz előző részt ott hagytuk abba, hogy volt egy egyidényes bajnokság, amelyet nagy csatában elvesztett a Fradi. Viszont “megérte” a csoportmeccseken jól szerepelni, hiszen az ott elért eredmények alapján az új bajnokságban bónuszpontokkal indultak a csapatok, a legtöbbel (nyolc pont) a két csoportgyőztes, a bajnoki döntőt játszó Újpesti Dózsa és a Ferencváros. Olvassa el a teljes cikket »

Gratulálunk debreceni sportbarátainknak!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 25. SZÓLJON HOZZÁ

dvsc_cimerEgy magyar csapat a Fradi nyomdokaiba lépett. 1995 után 2009 is nagy éve a magyar labdarúgásnak. Az aktuális bajnok sikerrel vette a BL selejtezőit. 1995-ben a Fradi, 2009-ben a DVSC. Olvassa el a teljes cikket »