2024. március 29. péntek

Rendhagyó tudósítás a szeretet és az emlékezés tornájáról

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. december 12.

kecel_2009Azt hiszem, a cím egy kis magyarázatra szorul.

A szeretet és az emlékezés tornája kevéssé, hiszen elég a rendezvény plakátjára tekinteni és kiderül, hogy miért az elnevezés.

A tudósítás különlegességét pedig a tudósítók személye adja: Szűcs Mihály, Lipcsei Péter és Tököli Attila, a torna résztvevői, mi több főszereplői voltak.

Évek óta megrendezik Kecelen ezt a labdarúgó gálát, amellyel a Fradi két legendás, fájdalmasan fiatalon elhunyt játékosára, Simon Tiborra és Zavadszky Gáborra emlékeznek.

A torna főszervezője és motorja, aki nélkül mindez nem jöhetne létre: Németh László.

Tudósítóink mindegyike kiemelte a szervezés professzionalitását, a vendéglátás szívélyességét és ugyancsak magas színvonalát, azt az áldozatos munkát, amely mindezt jellemezte.

Az idei torna résztvevői és a csapatok húzónevei (bár ezek a nevek a végén egy kicsit változtak) a plakáton olvashatók. Öt csapat játszott, mindenki mindenkivel, 1×25 percet, amely végén a következő sorrend alakult ki, mint végeredmény:

1. PAKS
2. FTC
3. ZAVA TEAM
4-5. KECEL és BÁCS MEGYEI OLD STAR

Tudósítóink mondták:

Tököli Attila:
Ez a torna nem az eredményről szólt. Én először vettem részt ezen a rendezvényen, mert ily módon is tisztelegni akartam azok emléke előtt, akikről szólt. A hangulat nagyon jó volt, bár el kell, hogy mondjam, én több nézőre számítottam, még bőven maradt hely a csarnokban.

Nagyon jó volt egy kicsit mozogni, no meg az is, hogy újra találkozhattam a régi játszótársakkal.

Nem volt rossz csapatunk a tornán, hiszen a stabil csapatunkból játszott Éger Laci, Kiss Tomi, Szabó Jani, no meg visszajött közénk Lengyel Feri. Minden meccsen nyerni akartunk, mert a foci erről is szól és minden meccset meg is nyertünk.

Szűcs Mihály:

Ez a torna nekünk, a ZAVA Team-nek évről évre kiemelt fontossággal bír. Mi azért jöttünk létre, hogy játékunkkal is tisztelegjünk Zava emléke előtt, amelyért mindent megteszünk, míg járni tudunk, résztveszünk az ilyen mérkőzéseken. Nem beszélve Simon Tibiről, akire ugyancsak emlékeztünk.

Most is nyerni szerettünk volna, ám egy kicsit tartalékosak voltunk. Hrutka Rudit műtötték, Lisztes Krisztián külföldön volt, Illés Bélának és Halmai Gábornak üzleti ügyei nem engedték a részvételt, Horváth Peti és Hajdu Attila az utolsó pillanatban lebetegedett. Különösen Ati betegsége érintett érzékenyen, hiszen így vészkapussal kellett kiállnunk. Csapatunkban Albert Flóri, Telek Manci, Keller Józsi és Kiss Antal játszott.

Annyit még a történeti hűség kedvéért el kell mondanom, amit Tököli Attila szerényen elhallgatott, hogy ő lett a torna gólkirálya.

Lipcsei Péter:

A lényeget illetően már minden elmondtak a társaim. A Fradi szereplését illetően azt kell hangsúlyoznom, mi is tartalékosabbak voltunk a vártnál. Nem tudott eljönni Megyeri Balázs, Holczer Ádám, Tóth Bence, Kulcsár Dávid, aztán az utolsó pillanatban a két másik kapusunk, Hermány Bence és Komora Laci is beteg lett, nekünk is vészkapus után kellett néznünk.

A mezőnyben Dragóner, Mátyus, Deme, Fülöp, Szalai összeállításban játszottunk. A mindent eldöntő Paks elleni meccsen, bár 1:0-ra vezettünk, a Paks fordítani tudott és 2:1-re nyert. A többi meccset hoztuk, így lettünk második helyezettek. De és ebben csatlakozom a többiekhez, ez a torna nem erről szól, hanem a szeretetről és az összetartozásról, arról, amiről a futballnak szólnia kell.

A tudósítók szavait lejegyezte és közzétette Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Franto írta:

    Szép dolog a játékosoktól, hogy ők sem hagyják ennek a két nagyszerű Embernek a nevét feledésbe hagyni!

    Hozzászólás ideje: 2009. december 13. 19:33

  2. Freka írta:

    Remek anyag, koszonjuk a sracoknak ! Talan valami hiba volt a felvezetessel, en pl. azt hittem, hogy vasarnap lesz az esemeny !
    Orulok, hogy Keller Jozsi is lenn volt, apropos …nem koszontottetek a szuletesnapjan szeptember vegen, pedig az a magikus 44. volt !

    Hozzászólás ideje: 2009. december 14. 09:00

  3. apimaki írta:

    Tényleg nagyon szép a srácoktól,hogy nem felejtik az egykori játszótársakat,mert hogy is lehetne elfeledni ekkora embereket,és játékosokat.Mi sem feledjük Őket soha,de nekem hiányérzetem van szegény Nagy Norbira való emlékezéssel kapcsolatban.Mindig Velünk vagytok!Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2009. december 14. 14:14

HOZZÁSZÓLÁS