2017. március 29. szerda

Szubjektív – Gondolatok egy nehéz hét után

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. április 22.

Nehéz hét következik! Így fejeztem be a legutóbbi „pöfögésemet”. Valóban, nehéz hét volt, és sajnos, eredménytelen is. A lehetséges hat pontból csak egyet szereztünk meg, ami – terveinket figyelembe véve – kevés!

Honved-FradiA kispesti vereség után napokig nagyon szomorú voltam. Elsősorban azért, mert az antifutball győzött a futball felett. Játékosaink nagyon gyengén játszottak, nem találták a catenaccio ellenszerét. Az ellenfél nyolc emberrel védekezett, a szabálytalanságoktól sem riadtak vissza lelkesedésük közben. Bár a vereséget nem lehet a játékvezető nyakába varrni, azonban a kapott gólt – véleményem szerint – szabálytalanság előzte meg. Az a Martinez, aki a 9. percben csaknem lerúgta Somalia fejét és sárga lapot kapott, lökte fel a védőnket. Arról viszont nem a bíró tehet, hogy az elmaradt sípszó ellenére leálltak a belső védők és a kapus is. Ez a Martinez nevű játékos végül véresre könyökölte Somaliát, de végig a pályán maradhatott. Természetesen mindezek nem adnak magyarázatot az elképzelés nélküli játékunkra. „Lehet, hogy eddig sokan túlértékelték a csapatunkat” – mondta a mérkőzés után Ricardo Moniz. Lehet. Nem sikerült a dobogóra feljutni.

DVTK-FradiA keddi sikertelen szereplés után került sor a Diósgyőr elleni mérkőzésre. Csak bízni lehetett abban, hogy a fiúk ki akarják küszöbölni a csorbát. Jól is kezdődött a meccs, gyorsan gólt értünk el. Örömünket hamarosan elrontotta egy gyermeteg gól. Sváb Dani csak nézte, hogy Tisza beadja a labdát, majd Jova Levi a beadást nem fogta meg, hanem középre ütötte az ellenfél csatára elé. Szerencsére, Gyömbér góljával sikerült 2:1-es vezetéssel az öltözőbe menni. A második félidőben abszolút fölényben voltunk, sorra dolgoztuk ki és – sajnos – hagytuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Bekövetkezett az, ami a futballban törvényszerű, az ellenfél rúgott gólt. Pontrúgás, elrontott lesreállítás, Tisza megint szabadon adhat be, belül ismét ügyetlenkedés, s máris hálóban a labda. Ilyen gólt nem szabad kapni! Ezután erőlködtünk, de maradt a 2:2, ami az eltékozolt pontok miatt megint szomorúságra adott okot. A vetélytársak botlása ellenére megint nem sikerült a táblázaton előbbre lépnünk.

Megint csak azt írhatom, nehéz hét jön. Kétszer találkozunk a Videotonnal. Nagy szükségünk lenne egy kis sikerélményre. Hajrá Fradi! Mindent bele!

SzB
2013. április 21.

Fotók: fradi.hu és sporthirado.hu

Figyelem! Felhívjuk Kedves Olvasóink figyelmét, hogy a bontási munkák előrehaladása miatt az Üllői úti Székház irodájában az FTC Baráti Kör utolsó fogadóórája április 22-én, hétfőn lesz. Az új helyszín előreláthatóan a Népligeti létesítményben lesz május közepétől. A pontos helyszínről és időpontról majd tájékoztatást fogunk adni.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

 1. Bakonyi Antal írta:

  Már nagyon várom, remélem rengetegen leszünk a Puskásban, sajnos hét közben Székesfehérvárra menni nem olyan egyszerű…
  Egy kicsi félelem azonban az elmúlt hetekben látottak alapján van bennem: a támadójátékunk már alakul, de a védelmünk…
  Minden elismerésem Moniz mesteré, tetszik a stílusa, a fanatizmusa, de a védelem összeállítását nem egészen értem. Besics mellé nagyon jó lenne a jól fejelő Klein (pontrúgásoknál életveszélyes a saját kapunk!), és a jobb oldalon akár játszhatna Bönig is, hiszen sok nagycsapatban játszott már ellentétes oldalon szélső védő (például a névrokon Philip Lahm), így Gyömbér előrébb kerülhetne egy sorral. Középpályás és csatársorunk pedig bőven variálható, de egy igazán jól szervező irányítóra még akkor is szükség volna (Leonardo zseniális, de ő ehhez szerintem keveset fut).
  Szóval kicsit aggódom, bár nagyon jó úton haladunk, jó érzés így meccsekre járni!
  Hajrá Fradi!

  Hozzászólás ideje: 2013. április 23. 13:41

 2. SzB írta:

  Egyetértek Bakonyi úrral! Hozzátenném, hogy Klein a mi szögleteinknél is hasznos lehetne. Diósgyőrben 14 vagy 15 szögletet rúgtunk, de csak egy vezetett eredményre…

  Hozzászólás ideje: 2013. április 23. 19:01

 3. Takács Gábor írta:

  A Videotontól elszenvedett vereség után össze kell kapnunk magunkat. Gyönyörű volt a Liga Kupa győzelem, ebből kell erőt merítenünk.
  Úgy tudom, szerencsés esetben negyedikként is indulhatunk az EL-ben, de ne adjuk fel álmainkat: a dobogót. Elvégre Győrött és Debrecenben is lehet nyerni. Pakson pedig most már kötelező !
  Az örökrangadótól és a Kaposvártól pedig nem félek…

  Hozzászólás ideje: 2013. április 28. 19:12

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           A Fradi krónikására emlékeztünk

           Bejegyzés ideje: 2017. március 28.
           Szerző: SzB

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           FTC – Kecskemét: Egy győztes meccs számai

           Bejegyzés ideje: 2010. május 10.
           Szerző: eagleeye1899

           Sanyi bá már nem ideges

           Bejegyzés ideje: 2013. október 21.
           Szerző: Simon Sándor

           Ki igazol a Fradiba?

           Bejegyzés ideje: 2009. november 22.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 68. rész – 1970

           Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 21.
           Szerző: Simon Sándor

           Mi újság? Születésnapi beszélgetés Schultz Leventével

           Bejegyzés ideje: 2010. március 22.
           Szerző: tibu1