2024. március 19. kedd

Elhunyt Dr. Torgyán József

Szerző: Admin Bejegyzés ideje: 2017. január 22.

Életének 85. évében ma reggel az otthonában elhunyt Dr. Torgyán József, klubunk egykori elnöke.

Nem mindennapos időszakban volt az FTC élén, hiszen nem lehet mindennaposnak nevezni azt az időszakot, amikor szeretett klubunk a centenáriumát ünnepelte. 1998.09.08-tól 2001.02.09-ig töltötte be az elnöki tisztséget, ő volt az elmúlt évszázad utolsó, egyben az új évszázad első elnöke. Nevét a fradista történelemkönyvek mindörökre megőrzik.

Búcsúztatása 2017. február 14-én, kedden a budapesti Szent István Bazilikában 10.30-kor kezdődő gyászmisét követően lesz. Földi maradványait ezt követően a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra.

Nyugodjék békében!

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

9 hozzászólás

  1. L.I. alias kispufi írta:

    Legyen neki könnyű a föld. Érdekes, színes, szórakoztató egyéniség volt mindannak kapcsán, amivel szembekerült, és zűrzavart, romlást, káoszt okozó, káros figurája mindannak, aminek az élére került. Addig tudtam szimpátiával figyelni működését, amíg klubunk nem esett a második kategóriába. Isten bocsásson meg neki, az a dolga. Harag bennem sincs, csak múlhatatlan rossz érzés. Nyugodjék békében.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 23. 11:53

  2. Örökös tag írta:

    L.I. alias kispufi szerintem nem ismeri a régi mondást: Halottról jót mondj vagy semmit.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 23. 17:33

  3. L.I. alias kispufi írta:

    A halál nem tesz meg nem történtté semmit. Csak annyira voltam negatív, mint amennyire a búcsúztató sorok pozitívak.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 23. 18:04

  4. Öreg fradista írta:

    L.I.alias kispufinak üzenem, hogy mielőtt hozzászólást ír, máskor nézzen utána a dolgoknak, ha már a memóriájára nem hagyatkozhat.

    Ugyanis Torgyán dr. elnöksége alatt végig az első osztályban játszott labdarúgó csapatunk és később sem “esett a második kategóriába”, hanem – alaptalanul – kizárták.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 24. 22:00

  5. jagger írta:

    Torgyán alatt lett bajnok utoljára a pólócsapat, a 2001-e bajnokcsapatot is ő szedte össze. Egy hibája volt a Gál-Simon vonal pártfogása, az ebből következő Nyilasi menesztés.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 25. 09:29

  6. L.I. alias kispufi írta:

    Uraim, a ’99-es centenáriumunk téglajegyei, a “Jön a Barca/Milan” gálázni emlékek megvannak? Amiből lett egy 2000-es Zágráb-meccs, mert hát a futballszakosztály úgyis akkor százéves. Viszont volt centenáriumi gála, ki lett tüntetve majdnem mindenki, pl. elsőnek Szabadi Béla által ő maga, aztán vica versa, emlékezetes volt.
    Kedves Öreg fradista, volt egy mondatom: “Érdekes, színes, szórakoztató egyéniség volt mindannak kapcsán, amivel szembekerült, és zűrzavart, romlást, káoszt okozó, káros figurája mindannak, aminek az élére került”, majd erre folytattam, hogy T.J. tevékenysége addig volt szimpatikus, amíg nem a második, azaz a “zűrzavart, romlást, káoszt okozó, káros figurája mindannak, aminek az élére került” kategóriába tartozott a klubunk. Nincs baj az emlékezetemmel. Attól még, hogy nem őalatta zártak ki, gyalázatos, hogy az elnöke volt a Fradinak, és nem is a tény, hanem az, ahogyan.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 25. 14:32

  7. jagger írta:

    L.I, Torgyán rendbe tette a Szívósi káoszt, pénzt hozott sokat, bajnokok lettünk.Legyünk már tárgyilagosak, ne demagógok.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 26. 08:01

  8. L.I. alias kispufi írta:

    Bocsánat, a véleményem, érzéseim, emlékezetem mind szubjektív, amiket írtam, nekem azok ugranak be elsőre az ő regnálásáról, abban is volt demagógia, úgy vélem. Meg nyitánynak Nyíl eltávolítása, zárásnak meg – még ha hozott is pénzt – utána a vízözön, ami tudjuk, hová vezetett. Nem vitásan a jelenlegi politikai indíttatású elnökségünk esetében is ugyanez a félelmem.

    Hozzászólás ideje: 2017. január 26. 09:22

  9. Hélisz József írta:

    Dr. Torgyán József néhai FTC elnök február 14-i gyászmiséjén és búcsúztatásán – melyen Takács Tibor elnökségi tag képviselte a Baráti Kört – a hamvainál elhelyeztettük zöld-fehér szalagos koszorúnkat, amelyet aztán a rendezők tovább szállíttattak Farkasréti temetőbe a sírjához.
    Szalag feliratunk szerint: “Emlékedet Fradi szívvel őrizzük!”

    Hozzászólás ideje: 2017. február 14. 14:41

HOZZÁSZÓLÁS