2024. március 19. kedd

Az „50 éves az Aranylabda” kiállítás megnyitóján

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. december 12.

Ötven évvel ezelőtt, 1967. december 4-én nyerte el Albert Flórián, az FTC és a magyar válogatott kiváló labdarúgója az Aranylabdát. Olyan híres egyéniségeket előzött meg, mint Bobby Charlton, Jimmy Johnstone, Franz Beckenbauer és Eusébio. Hatalmas siker volt!

Az 50 éves évforduló alkalmából kiállítás nyílt a Bálna Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó központban. A kiállítást az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány rendezte, ünnepélyes megnyitójára december 11-én került sor.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt, aki kiemelte, hogy milyen fontos a mai fiatalok elé példaképeket állítani. Az aranylabdás Albert Flórián személye erre a legalkalmasabb. Reméli, hogy a mai kornak megfelelő interaktív kiállítás vonzani fogja az ifjabb generációt is.

Ezt követően Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője méltatta Albert Flórián páratlan pályafutását, emberi nagyságát. Meghatódva emlékezett vissza személyes ismeretségükre, barátságukra. Ady Endre Az Értől az Óceánig című versét említette párhuzamként Albert Flórián pályafutásával, amelyben az ért a szülőhely, Hercegszántó, az óceánt pedig a futballpályák világa jelentette.

Albert Magdolna, a Császár leánya köszönetet mondott mindazoknak, akik a kiállítás létrehozásában közreműködtek, kiemelten az FTC-nek, a szponzoroknak. Elmondta, hogy a kiállítás tervét öccse, ifj. Albert Flórián álmodta meg, a megvalósításának célja pedig édesapjuk emlékének megfelelő ápolása volt, amit eddig is megvalósítottak az Albert vándorkiállítással.

Az ünnepélyes megnyitó nagy érdeklődést váltott ki, remélhetőleg a továbbiakban is sok látogatója lesz. A kiállítás 2018. január 11-ig tekinthető meg, minden nap 10 és 18 óra között.

SzB
2017. december 11.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Számomra megdöbbentő volt, hogy az egykori játékostársak közül csak Rákosi Gyula vett részt az ünnepélyes megnyitón. Hiányoltam a mai csapat magyar játékosainak a képviseletét is. A közelmúlt játékosai előtt le a kalappal, ők többen jelen voltak. Albert Flórián és az Aranylabda nagyobb tiszteletet érdemelt volna.

    Hozzászólás ideje: 2017. december 13. 17:09

HOZZÁSZÓLÁS