2024. március 19. kedd

Már kilenc éve…

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2019. április 11.

Már kilenc éve, hogy Varga Zoltán nincs közöttünk. 2010. április 9-én egy öregfiú labdarúgó mérkőzésen a zuglói Kövér Lajos utcai pályán életét vesztette.

Rátonyi Gábor, Zugló korábbi polgármestere javaslatának köszönhető, hogy a sporttelep Varga Zoltán nevét viseli és a kiváló futballista tiszteletére utánpótlás labdarúgó tornákat szerveznek.

Így történt idén is. Zugló Önkormányzata és a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. megszervezte a IV. Varga Zoltán Emléktornát. A rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd egyperces némasággal emlékeztek az ötletgazda Rátonyi Gáborra, aki ez év februárjában hunyt el.

Az ünnepi beszédek sorában elsőként Horváth Zsolt alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és az emléktorna résztvevőit, a BVSC-Zugló, az FTC, a Budapest Honvéd és az MTK U13-as csapatait, és reményét fejezte ki, hogy ez a hagyomány folytatódni fog.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója méltatta Varga Zoltán olimpiai bajnok, VVK győztes, négyszeres magyar bajnok gazdag pályafutását, kivételes tehetségét. Bátor, sportszerű küzdelemre biztatta a fiatal labdarúgókat, a gólkirálynak pedig felajánlott egy 8-as számú, Varga Zoli feliratos Fradi-mezt.

Ezt követően Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke és az FTC Baráti Kör elnökségi tagja, majd dr. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke beszélt Varga Zoltán eredményeiről, a vele kapcsolatos személyes élményeikről.

A beszédek után a sporttelep bejárata melletti emléktáblát megkoszorúzták a már említett szervezetek képviselői, valamint az emléktornán résztvevő csapatok vezetői, csapatkapitányai.

A megemlékezést és a koszorúzási ünnepséget Kéri György, magyar skótdudás produkciója zárta, ezzel utalva Varga Zoltán sikeres skóciai szereplésére az Aberdeen együttesében.

Ezután a labda került a középpontba, megkezdődött az emléktorna. Az első mérkőzés kezdőrúgását Horváth „Api” László, Varga Zoltán egykori csapattársa, szintén VVK győztes labdarúgó végezte el. A tornát végül a Budapest Honvéd csapata nyerte az FTC előtt, a gólkirályi címért járó Varga Zoli mezt pedig a honvédos Bogdán Bence kapta.

A rendezvény a felejthetetlen Varga Zoltánhoz méltó volt.

SzB
2019. április 9.

 

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Hélisz József írta:

    Köszönet Rátonyi Gábor korábbi zuglói polgármesternek és a zuglói önkormányzatnak, hogy a Kövér Lajos utcai sporttelep évek óta Varga Zoltán nevét viseli, de ne feledjük, hogy az eredeti ötletgazda az FTC Baráti Kör volt, melynek elnöksége kezdeményezte az illetékeseknél az átnevezést.

    Hozzászólás ideje: 2019. április 15. 09:29

  2. Kozma József írta:

    Én is csak ezt tudom mondani , de megfordítanám a sorrendet! Akinek van köze hozzá az a Baráti Kör, elsősorban és – Isten nyugasztalja – Rátonyi Gábor ! Sajnos nincs tovább!!! zugló ??????

    Hozzászólás ideje: 2019. április 29. 22:57

HOZZÁSZÓLÁS