2024. március 19. kedd

Pintér Attila volt a vendégünk

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2020. január 30.

Az FTC Baráti Kör (FTCBK) első 2020. évi összejövetele szomorú hírrel kezdődött. Bálint László elnök a legutóbbi találkozó óta elhunyt dr. Springer Miklósról emlékezett meg, és a tagság néma felállással tisztelgett örökös tiszteletbeli elnökünk előtt.

Ezt követően elnökünk üdvözölte vendégünket, Pintér Attilát, klubunk és a válogatott egykori játékosát, edzőjét, illetve szövetségi kapitányát. A népszerű „Pinyő” elmondta, milyen nagyszerű érzés volt vidéki gyerekként felkerülni a Fradiba.

Minden támogatást megkapott az edzőktől, az idősebb játékosoktól, hogy minél könnyebben be tudjon illeszkedni a csapatba. Kiemelten szólt Dalnoki Jenőről, aki a fradizmust átültette a játékosokba, így belé is. A mai napig szeretettel gondol a Fradiban eltöltött évekre. Bármerre vezetett az útja, a Fradi jelvény mindig ott volt, és ma is ott van, a nyakában, nem tudták eltántorítani a Fraditól.

A Fradinál végzett edzői munkájára, a bajnoki cím és kupagyőzelem ellenére, kevésbé pozitívan gondol vissza. Jelentős széthúzás volt a játékosok között, anyagi gondok is nehezítették a közösség építést. Most, hogy nincs csapata, több ideje jut fia pályafutásának egyengetésére, valamint az új trendeket követő szakmai ismeretek megismerésére. Jóllehet kapott ajánlatokat, azonban csak ott fog edzői munkát vállalni, ahol az elvárások és a lehetőségek összhangban vannak.

Pintér Attila a rá jellemző őszinteséggel és kritikussággal beszélt a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről. Hiába biztosít a kormány és az MLSZ minden támogatást, ha azok, akiken múlik az előrelépés, nem tesznek meg mindent. Elemezte az utánpótlás- és az edzőképzés hiányosságait. Tanulni kellene a külföldi példákból. A Fradi utánpótlás képzésénél fontosnak tartaná a Fradi-kötődésű edzők túlsúlyba kerülését, mert csak ők tudják szakmailag, érzelmileg a fiataloknak átadni, hogy mi a fradizmus.

A hallgatóság nagy tapssal honorálta Pintér Attila őszinte gondolatait.

Az összejövetelen Tobak Csaba főtitkár a következő tájékoztatást adta:

  • – A jövőben a tagság a levelezési lista alapján rendszeresen értesítést fogk kapni az FTCBK működésével kapcsolatos hírekről, ahogy elsőként a tagdíjfizetés rendjéről is kapott.
  • – Felhívta a figyelmet az FTCBK honlapjára (www.ftcbaratikor.hu) , amelyen a tagság értesülhet a megtörtént és tervezett eseményekről.
  • Február 7-én (pénteken) 14 órakor a Groupama Arénában megemlékezünk a 115 éve született Táncos Mihályról, illetve a 75 éve elhunyt Tóth Potya Istvánról, a róluk elnevezett skybox-oknál.
  • – A következő összejövetel időpontja: február 25.

SzB
2020. január 28.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS