2024. március 29. péntek

Pénteken sok minden eldől

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. április 26.

2010. április 30-án este hét órakor az Üllői úti Albert Stadionban: Fradi – Újpest. Ahol sok minden eldől.

Nem, nem akarok pluszterheket rakni a játékosok vállára, mert ezt a terhet mindenkinek el kell viselnie, aki magára veszi a Fradi mezét. Tudnia kell, mit jelent ez. Az előjelek szerint a játékosaink tudják is ezt. Az idősebb magyarok nemegyszer megtapasztalhatták, a fiatalabbak vágynak rá, hogy még sokszor megtapasztalják, a külföldiekbe pedig sikerült átplántálni az érzést.

Az angol játékos tudja, hogy ez a meccs felér egy sheffieldi, manchesteri, londoni városi derbivel. A szerb is tudja, hogy ez egy Crvena Zvezda – Partizán hangulatát idézi. Azt nem tudom, Jamaicában mi a nagy derbi, ők ketten mire asszociálnak, de merem remélni, nekik is megpezsdül a vérük, mintha egy jó reggae zenét hallanának. Hitem szerint fognak is csodát hallani, a szurkolókon nem fog múlni.

Sok szurkoló ugyanis jószerivel csak erre a meccsre vár. Mondhatni mindegy neki mi történik előtte, mi történik utána, a lényeg abban a kilencven percben mi történik. Csak egyetlen eredmény elfogadható, a GYŐZELEM! A győzelem, amely megszépíti az eddigieket, reményt ad a jövőre. A győzelem, amely idézheti a dicső régmúltat, a régi idők hangulatát. A győzelem, amelyhez mérhetjük magunkat.

A szurkolók elvárják, kívánják, akarják ezt a győzelmet. Ezért mindent megtesznek, ha kell belehajszolják a játékost. Persze csak azt a játékost lehet belehajszolni, aki átitatódott ezzel az érzéssel, aki tudja mit jelent ez. Aki ettől a győzniakarástól nem görcsöt, hanem szárnyakat kap. Mert van olyan érzés, ami nem blokkolhat, ami inspirál. Hallottunk már blokkoló szerelemről vagy blokkoló barátságról? Ezek csak előre mutathatnak. A Fradisták számára az Újpest legyőzése az ilyen érzések közé tartozik.

Nagy nap lesz! Összekovácsolódhat csapat és szurkolótábora. Ne hagyjuk elveszni ezt a tán utolsó esélyt. Hajrá Fradi!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

  1. eagleeye írta:

    “Összekovácsolódhat csapat és szurkolótábora” – ebben én is nagyon bízom! Ha így lesz, nem kérdés a végeredmény!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 26. 09:48

  2. Sasi írta:

    Már visszafele számolom a napokat, csak ez a meccs jár a fejemben már elég régóta…
    Az első amit megnéztem a szezon kezdetekor, ennek a meccsnek az időpontja volt…
    Nagyon szeretném, hogy telt ház legyen, de ha nem is lesz, remélem akik kint lesznek velem együtt, egész meccs alatt olyan hangulatot teremtünk, aminek következtében csak 1 eredmény születhet…
    GYŐZELEM!!!

    HAJRÁ FERENCVÁROS, MINDENKI A SZENTÉLYBE!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 26. 10:46

  3. ftc ireland írta:

    allig birom kivarni a penteki napot,meg negy nap es jon a varva vart meccs,gyozunk es kivalo hetvegem lesz a meccs utan,hajra fiuk,mindent bele,kerem szurkolo tarsaim minel tobben legynek kint a stadionban,sajnos en nem lehetek ott,csak a gyozelem az elfogadhato es bizom benne 100%-ban!MINDOROKKE FERENCVAROS!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 26. 12:24

  4. sznico írta:

    Én is szeretnék megint 15-20 ezer emberel kint szurkolni,de kell majd 4-5 minőségi fiatal játékos,és kevesebb fizetett balhézó.

    Hozzászólás ideje: 2010. április 27. 14:13

  5. ftc ireland írta:

    hajra fiuk mindent bele holnap,legyen szep a penteki estenk,es meg csak annyit hogy GERA ZOLI A DONTOBE ERO GOLT SZERZETT A HAMBURG ELLEN,KIRALY!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 30. 00:15

HOZZÁSZÓLÁS