2024. március 28. csütörtök

Nyereményjáték’2010: 1. forduló

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. október 4.

A múlt héten beharangoztuk. Most elkezdjük! Kérdéseket teszünk fel, amelyekre válaszokat várunk. A győztest természetesen díjazzuk. Ám abban bízunk, hogy játékunknak nem csak az első helyezett lesz a győztese. Hanem mindenki, aki ezen játékos formában is új, eddig általa nem tudott információt tud meg a Fradiról, a játékban résztvevők szeretett klubjáról.

A játékszabályokról és a felajánlott díjakról pénteken írtunk. Ha valaki nem olvasta volna, ne keresgéljen! Ide kattintva megjelennek az ott leírtak.

Az 1.forduló kérdéseire a válaszokat 2010.10.05. 23:00-ig várjuk. A külföldről játszani kívánók ügyeljenek arra, hogy ez az időpont a magyar időszámítás szerint értendő. A késve beérkező válaszokat az értékelésnél nem tudjuk figyelembe venni.

A válaszokat email-ben kérjük elküldeni az

ftc.barati.kor@gmail.com címre.

A válaszban kérjük feltüntetni egy azonosító nevet, melyet az értékelésben közzéteszünk, a kérdés sorszámát és a helyesnek tartott választ. Szigorúan belső használatra kérünk egy valódi nevet és elérhetőséget, lehetőleg telefonszámot, amelyen a leendő győztessel a lehető leggyorsabban fel tudjuk majd venni a kapcsolatot.

Kezdjük!

1. kérdés, amelyre a helyes válasz 1 pontot ér.

A Fradinak számtalan jobbnál jobb kapusa volt. Sokan válogatottak is lettek a Fradiból. Közülük kérünk felsorolni legalább három nevet.

2. kérdés, amelyre a helyes válasz 2 pontot ér.

Melyik későbbi Fradi sztárt fedezte fel az FTC akkori ifiedzője, Kertész János?

3. kérdés, amelyre a helyes válasz 3 pontot ér.

Ki rúgta az FTC történetében az első 11-es gólt?

4. kérdés, amelyre a helyes válasz 4 pontot ér.

Mikortól van hivatalosan is kinevezett vezetőedzője a Fradi labdarúgóinak?

Az első négy kérdésre adott válaszok pontjait összeadjuk, azaz 0-10 pont között lehet a játékos eredménye. Innen kezdve lehet igazán kockáztatni. Az 5. kérdés ugyanis dupla vagy semmi. A helyes válasz megduplázza az első négy kérdésre kapott pontok összegét, ám a helytelen lenullázza azt. Érdemes jól megfontolni! A bizonytalanok inkább hagyják ki a kérdést, passzoljanak, így az eddig megszerzett pontjaik nem változnak.

5. kérdés, amelyre a helyes válasz megduplázza az 1-4. kérdések utáni eredményt, a helytelen lenullázza azt.

Ki volt az FTC megszervezésének a tényleges ötletadója?

Végül még egy kérdés, az úgynevezett szuperdupla. A szupernek leginkább a következő fordulókban lesz igazán szerepe, hiszen a kérdésre adott helyes válasz megduplázza a játék folyamán addig szerzett (tehát nem csak az adott fordulóban) összes pontot, a helytelen ellenben megfelezi azt. Egy példa, amely erre a fordulóra igaz: ha az eddigi 5 kérdésre valaki helyesen válaszolt, akkor eddig 20 pontot szerzett. A hatodik kérdés helyes válasza után 40 pontja lesz, a helytelen után viszont csak 10. Természetesen az is játszhat, aki az ötödik kérdésre passzolt, ám ebben a válaszban biztos. Aki passzol, az megtartja eddigi pontjait.

6. kérdés, amelyre a helyes válasz megduplázza az 1-5. kérdések utáni eredményt, a helytelen megfelezi azt.

A hőskort több botrány is kísérte az FTC és az MTK között, amelyek sportolók átigazolása után keletkeztek. Ki volt az első sportoló, akinek átigazolása a másik egyesületbe a két klub nyilvános összetűzését okozta?

Várjuk a válaszokat!

ftc.barati.kor@gmail.com

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS