2024. március 29. péntek

Ajándék a Fradi Múzeumnak

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2016. december 5.

Amint arról már beszámoltunk, december 2-án a Groupama Aréna Rudas Ferencről elnevezett skybox-ában szoboravató ünnepségre került sor. Ezt az alkalmat használta fel Wlach László, az FTC Baráti Kör örökös tagja, a Rudas-rend birtokosa, a Baráti Kört rendszeresen „szponzoráló” borász, hogy megajándékozza a Fradi Múzeumot.

dscn0078Laci barátunk még Rudas Ferenctől kapta ajándékba az 1943/44. évi Magyar Kupa győzelem alkalmából a játékosoknak juttatott kisméretű kupa másolatot. Úgy érezte, hogy az értékes relikviának méltó helye lesz a múzeumban, ezért örömmel adta át Tobak Csabának, a múzeum vezetőjének.

Kedves Wlach László! Kedves Laci! Köszönjük a nemes cselekedetet, amellyel öregbítetted az FTC Baráti Kör hírnevét.

Emlékeztetőül: az 1943/44. évi Magyar Kupa döntőjének első mérkőzése a Ferencváros és a Kolozsvári AC között 2:2-es döntetlennel ért véget a Hungária körúton. Az akkori szabályok szerint a döntőt meg kellett ismételni. Az ismétlésre 1944. július 2-án Kolozsvárott került sor. A Csikós – Rudas, Tátrai – Nagy II, Kéri, Lakat – Sipos, Sárosi dr., Sárosi III, Ónody, Lukács összetételű csapat Sárosi dr. és Sipos Vilmos (2) góljaival 3:1-re győzött. A kupagyőzelmet a légiriadó és Lukács 54. percben bekövetkezett sérülése miatti kiválása sem zavarta meg.

SzB
2016. december 4.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Nagyon nemes cselekedet Wlach László részéről! Gratulálok neki, igazi FRADISTA!

    Hozzászólás ideje: 2016. december 5. 21:08

HOZZÁSZÓLÁS