2024. április 26. péntek

Baráti Körben (december)

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. december 29.

Barati-korben
A decemberi találkozó egy dologban biztosan más, mint a többi. Ez az év utolsó találkozója, amikor egy kicsit értékelünk, egy kicsit előretekintünk. Abban azonban egész biztosan ugyanolyan, mint a többi hónapban, hogy jól érezzük magunkat.

Ilyenkor még többen összejövünk, pedig a létszámra az év során soha nem volt panasz. Szokás szerint régi játékosok, mint Albert Flórián, Rákosi Gyula, Friedmanszky Zoltán, Szűcs Lajos, Horváth László, de újak is, mint Dragóner Attila, sportvezetők, mint Rieb György, Takács Tibor és Berki Krisztián, valamint szurkolók, a Baráti Kör tagjai.

Természetesen Rudas Ferenc, a Baráti Kör elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A megemlékezésben ismét kérte, hogy egy főhajtással emlékezzünk azokra, akik egy éve még velünk lehettek, az év során azonban szomorú szívvel a végső nyughelyükre kellett kísérnünk őket.

rudas-heliszMajd okleveleket adott át. Először áldozatos és eredményes munkája elismeréseként
Hélisz Józsefnek, a Baráti Kör főtitkárának adta át a

Baráti Kör Babérkoszorús Tagja kitüntető címet igazoló oklevelet.

Hélisz József a kitüntetés átvétele és köszönete után fontos bejelentést tett. Nevezetesen, a Baráti Kör adományi felajánlásként olyan pénzösszeghez jutott, amelynek kamataiból évente kiosztásra kerülő díjakat kíván támogatni. A két díjat a Baráti Kör két korábbi elnökéről:

Dr. Papácsy Ervinről és Mészáros Józsefről

fogják elnevezni.

Az egyik díj a klubért egykor sokat tett idősebb sportolót, a másik pedig egy rászoruló utánpótláskorú sportolót fog támogatni. A bejelentést nagy taps fogadta, csakúgy, mint az adomány Baráti Körhöz jutásában résztvevőket, akik ebből az alkalomból megkapták a Baráti Kör Tiszteletbeli Tagja címet.

Ezek után nem maradt más hátra, mint koccintani a jövő év sikereire, majd kötetlenül társalogni, amúgy barátok közt.

A társalgás érdekessége, hogy rajzolgatás is volt. Megjelent ugyanis a körünkben Dluhopolszky László a méltán népszerű és nagyszerű karikaturista, aki ha már megjelent, rajzolt is. A munkáit meg is tudjuk mutatni, hiszen azokat a honlapunkon található két blog főszereplőiről, Rieb Györgyről és Rudas Ferencről készítette, így a legfrissebb bejegyzéseiket ezekkel a kuriózumokkal illusztráltuk.

A Baráti Körből Simon Sándor tudósított.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS