2024. április 19. péntek

Igazolunk? Persze! A tavaszi Fradi.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. december 29.

Megyeri – Csizmadia, Tímár, Tutoric, Leandro – Gyepes – Gera, Heinz – Hajnal – Tököli, Schembri

Ugye jó a csapat? Én legalábbis így gondolom …

A Kecskemét ellen ők futnak majd ki a pályára. Persze, lesz cserepad is: Ranilovic, Balog, Rodenbücher, Andrezinho, Rósa, Maróti, Miljkovic

Ilyen állománnyal Prukner mester könnyebben variálhat. Meccsről meccsre kidolgozhatja a tuti nyerő taktikát, amit a fiúk meg is tudnak valósítani. A csapat elé kitűzött célt talán nem is oly lehetetlen teljesíteni, 14 meccsből 14 győzelmet, azaz 42 pontot. Hadd legyen nyomás alatt a Videoton, biztosan megremeg majd a lábuk. Május végén a 29. bajnoki címet ünnepeljük.

A kedves olvasó azonban élhet a gyanúval, szórakozunk? Miből? Hogyan? A józanabbja egyből mondja, már megint egy kacsa! De biztos az? Lehet ellenőrizni! Tessék felhívni az “új” játékosokat vagy az ügynökeiket. Mit szólnának hozzá, ha? Ők meg elmondanák, ha az élet úgy hozná, miért is ne? Ha a feltételekben meg lehet egyezni, örömmel! Hurrá! Senki sem tagad, még akár valóság is lehet. Lehet, csak egy, most nem említett igazolásnak kell ehhez bejönni, hogy olajozottabban menjenek a dolgok. Az olaj ma nagy kincs, sokat el lehet vele érni. Bedobják, kiöntik, csúszik! Tagadják, feltörlik, elillan! Olaj! A fekete arany, a tulajdonosai a világ urai. Ha akarják, biztos. A sportvilág is ennek a része, a futballvilág is.

Január. Néhány nap és eljön. A boldog új esztendő első hónapja. Sok minden kiderül, pro és kontra. A jól értesültek, kikből sosincs hiány, hangja egyre erősebb lesz. A szkeptikusok és ellendrukkerek is megszólalnak. Hiába, ez a holtszezonok sorsa. Valami mindig kell a népnek. Leginkább a cirkusz! Attól odavan. Ha nincs, hiányolja. Szolgáljuk ki!

A már említett tavaszi csapatunk alaposan megmozgatja a honi futballvilág állóvizét. Ez az, amire senki nem gondolt. A meglepetés. A közönség persze veszi a lapot. Az edzések is 5-10 ezer ember előtt zajlanak, a meccseken meg eljött a jegyüzérek régen várt nagy napja. Nem egyszer, sorozatban. Játszik a Fradi és nyer a Fradi. Mit nyer? Barcelona szinten szórja ellenfelei kapujába a gólokat, miközben azok a kapujáig is alig jutnak el. A nyolcadik tavaszi forduló táján már a sportmédiának is feltűnik valami. A szakkommentátorok elkezdenek beszélni a Fradiról, mint amelyik a Videoton és annak feltörekvő nagy vetélytársa, a DVSC ellenfele lehet. Mikor 6-0-ra verték a Videotont, az még nem volt feltűnő, hiszen bármelyik nagy csapatnak lehet gyenge napja. Az Újpest 11-1-es kiütését is az újpesti fiatalok remegő lábának tudták be. Mi csak azt az egy kapott gólt sajnáltuk, mert mi telhetetlenek vagyunk. Újjászületik a Fradi szelleme. Az a szellem, amit rendre csak a nagy csapatok, a legendák tudnak kiengedni a palackból. Ezen a tavaszon szabadon száll a szellem …

Van játék, van futball, van tömeg, van hangulat. Az országban mindenki fradista. Így volt ez mindig, az elmúlt őszön is, csak akkor nem volt sikk kimutatni. Akkor csak az önsanyargató mazochisták tették meg. Akik ezen a tavaszon a stadionba is alig jutnak be. De ne aggódjunk, megoldják. Aki a Fradi mellett a balsorsban kitart, az megtalálja a módját az öröm kiélvezésének is. Így lesznek majdan ők az öröm igazi hangadói. Újra feltámad az erkölcs, lesz erő és egyetértés.

A hangulat emelkedik, fantasztikus képek jönnek. De jaj! Mi ez a zaj? Csak nem? De igen! Felébredtem. Álom volt? Olyan igaznak tűnt! Akkor lehet, mégis az?

Januárban és februárban kiderül. Bármi legyen is, egyben biztos vagyok. Ha lesz olajos tulajdonos, ha nem, Prukner László kezében jó helyen van a Fradi. Ő nem álmodik, ő a lehetőségekhez mérten cselekszik. Ahogy nyáron is. Ő fog igazolni. A keze alatt formálódik majd a tavaszi Fradi. Lehet, álomképem némelyike továbbra is az álom kategória marad, sőt az is, ezek lesznek majd többségben. Nem baj, a szisztematikus munkánál nincs jobb! Az biztos, az olyan alapot ad, amelyikre stabilan lehet építkezni.

Jegyüzérek várjatok! Ha nem is tavasszal, de el fog jönni még a ti időtök is a Fradi pályán. Akkor is, ha “csak” a Prukner féle realisztikus munka érik be, mert az bizton be fog érni. Minden egyéb hír, amit januárban a Fradiról olvastok csak erre készítsen fel bennetek. Mert lehet, hogy azok álmok lesznek, de az is lehet, hogy a valóság kezdetei. Ki tudja, ki, mikor és mit álmodik? Kell a cirkusz a népnek!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

8 hozzászólás

  1. Dris írta:

    Szia,

    Ezt kirakhatom a FradiMobra? “Ti írtátok” kategória, neveddel az alján

    Hozzászólás ideje: 2010. december 29. 00:38

  2. Simon Sándor írta:

    Dris!

    Örülök, ha tetszik! Igazán, korrekt vagy a kéréseddel. Természetesen.

    Hozzászólás ideje: 2010. december 29. 09:01

  3. trebla77 írta:

    Kedves Sándor!
    Már régóta szerettem volna én is ezt leírni, már most örülök, hogy Te megtetted helyettem!
    Még, hogy nem üzlet a Fradi?

    Hozzászólás ideje: 2010. december 29. 12:30

  4. Franzstadt.tk írta:

    Kedves Sándor!
    Ragyogó írás,remélem sok Fradista barátunkhoz eljut.
    kitehetem én is a honlapra?
    Természetesen név- és forrásmegjelöléssel.

    Előre is köszönöm:www.franzstadt.tk

    Hozzászólás ideje: 2010. december 29. 22:06

  5. Simon Sándor írta:

    Franzstadt.tk

    Ahogy Drisnek, úgy neked is az a válaszom, hogy természetesen.

    És előre ez a válaszom mindenkinek, aki még ugyanígy gondolja. 🙂
    Köszönöm a gratulációkat.

    Hozzászólás ideje: 2010. december 29. 22:41

  6. iviftc67 írta:

    DE SZERETNÉM MEGÉLNI EZT AZ ÁLMOT!!!NAGYON SZÉP LENNE A VILÁG HA ÍGY LENNE!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 30. 15:13

  7. Dluhopolszky László írta:

    Kedves Sándor !
    Olyan jót írtál, hogy kedvet kaptam folytatni az álmodat.Te tudsz valamit. De ezt hallgasd meg. Ezek a legfrisseb hírek…..Sikerült végre elérni Charles Simonyi urat felszállás előtt Bajkonurban. Megígérte, hogy kedvünkért elhalasztja a tervezett 3. és 4. űrutazását. Van még ideje, hisz alig múlt 62 éves. Az alsó hangon is az utazásra szánt 4 milliárd magyar forintot másra fordítja. Nekünk elmondta : Megveszi a Fradit. Végre magyar kézben lesz a 110 éves egyesület. A fenti tizenegy nem lesz többé álom. Már a kozmoszban repkedve felfigyelt a PVS pályáján brillírozó hajdúsági fiatalra – Dzsudzsákra. Lelkendezik.Ha majd Balázs elutasítja a Reál Madrid, a VfB Stuttgart, a Kijev, a Palermo és a Nyírlugos nevetségesen szerény összegű felkérését, akkor biztos mélyen a zsebembe nyúlok és a srácnak helye lesz az Üllői úton- vallja. Kiszemeltem, megveszem. Aggódunk még, hogy ne fogadja el a török Galata Szeráj ajánlatát. A török csapat vezetői – meggyőző levéltári adatokra hivatkozva -állítják, hogy Dzsudzsák az egri Jumurdzsák egyenesági leszármazottja. Ezzel az állítással nehogy egy áltörököt fogjanak a Boszporusz partján.
    Simonyi híve a magyarok beépítésének is a csapatba. Így fog kifutni a régiekkel együtt német-brazil Kurányi és spanyol Újfalussy is. Nem titok az ukrán-olasz-magyar támadó Kuman Vladimír csatársorba állítása sem. Kialakulna az az ék, mely késként menne át minden vajon. Vitatott még a győri felmenőkkel rendelkező Eto’o Sámuel megvásárlása is. Ha bár az olasz támadóra a győri Rába ETO is ígényt tart. Nem lesz könnyű megszerezni. Így színesedne a IX. kerületi gárda.
    Kurányi….Kuman …. Eto’o…..Dzsudzsák . Kutya legyek , ha nem lennénk tényezők Európában…….Marad donna a kispadon. Kábulat lenne minden csapat összeállítás. Hátha ezzel sok ezer szem az Albert Stadionra “Fidel!”

    Hozzászólás ideje: 2011. január 6. 22:23

  8. Simon Sándor írta:

    Kedves Dluhó!

    Hiányoltalak! Köszönöm az írásod, köszönöm, hogy inspirálhattalak.

    Hogy többen olvashassanak, írásod külön cikkben megjelentetetem

    Üdvözöllek:

    Sanyi

    Hozzászólás ideje: 2011. január 6. 22:54

HOZZÁSZÓLÁS