2024. március 19. kedd

Etyeki kirándulás

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. december 30.

2017. december 8-án az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület néhány vezetője és tagja Wlach László meghívására Etyeken járt.

A látogatás célja az volt, hogy megemlékezzünk az Etyek SE sportpályájának 50 évvel ezelőtti felavatásáról. Az 1967. május 20-án tartott pályaavatón az FTC labdarúgó-csapata volt a vendég, a soraiban sok-sok válogatott játékossal, Albert Flóriánnal, Rákosi Gyulával, Novák Dezsővel, Varga Zoltánnal, Juhász Istvánnal, Szűcs Lajossal, Fenyvesi Mátéval, Szőke Istvánnal… A találkozó a rossz időjárás miatt egy félidőre korlátozódott, a Fradi 3500 néző előtt 6:1-re győzött.

Mivel az etyeki kirándulás a katolikus ünnep, Szűz Mária szeplőtelen fogantatása napjára esett, a „delegáció” első lépésként az I. világháborús hősök emlékművénél levő Mária szobrot koszorúzta meg. A következő állomás a Molnár Béla sportcentrum volt. Itt Molnár Béla, a sportkör kiváló tagjának, a sportpálya névadójának emléktábláját koszorúzták meg.

A baráti találkozó Debreceni Kálmán pincéjében folytatódott. Először Máté Miklós, az etyeki egyesület elnökhelyettese emlékezett meg az 50 évvel ezelőtti eseményről. Sajnálatát fejezte ki, hogy az akkori összejövetel résztvevői közül már többen nincsenek közöttünk. Bemutatta a hajdani etyeki csapat jelen levő tagjait: Ágoston Balázst, Somogyi Miklóst, Ráck Antalt, Báger Antalt és Wlach Lászlót. Az FTC akkori csapatát Juhász István képviselte.

A vacsora után Wlach László díjat adott át Hargitai Zoltánnak, az Etyek ESE elnökének és Takács Tibornak, az FTC Baráti Kör alelnökének, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnökének.

A baráti találkozó sikeres volt, elérte célját, a hagyományok ápolását.

Köszönjük a meghívást!

SzB

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Dicséretes hagyományápolás! Gratulálok.

    Hozzászólás ideje: 2018. január 1. 21:49

HOZZÁSZÓLÁS